• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Ulusoy, Van'da rekor denemesi yapacak

Ulusoy, Van'da rekor denemesi yapacak
Çıldır Gölü'nde yapmayı planladığı 131 metre yatay dalış rekor denemesini hava muhalefeti nedeniyle iptal eden Devrim Cenk Ulusoy, Van Gölü'nde yeni açıkladı.

Çıldır Gölü'nde yapmayı planladığı 131 metre yatay dalış rekor denemesini hava muhalefeti nedeniyle iptal eden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Van Gölü'nde yeni bir rekor denemesi yapacağını belirterek, "Çıldır'da yatay kıramadığım rekoru Van Gölü'nde dikey kıracağım" dedi.

Ulusoy, Haziran ayında Van Gölü'nde yeni bir rekor denemesi yapacağını söyledi. Çıldır Gölü'nde Şubat ayında yapmayı planlandığı rekor denemesini hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiremediğini ifade eden Ulusoy, bundan sonraki hedefinin Van Gölü'nün dibinde Türk bayrağını çıkarmak olduğunu belirtti.

Asıl branşının dikey dalış olduğunu vurgulayan Ulusoy, bu nedenle Van projesinin Çıldır Gölü'nün tam tersine başarılı geçeceğine inandığını söyledi. Yaptığı rekorların genellikle derin dalışlar olduğunu anımsatan Ulusoy, şöyle devam etti:

"Geçen yıl bazı aksiliklerden dolayı gidemediğim Van Gölü'ne bu yıl Haziran ayı ortalarında gitmeyi planlıyorum. Kulübüm ODTÜ ile bir Van yolculuğu yapacağız. Buradaki derin dalış dünya rekoru 62 metredir. Bunun üzerine çıkmayı hedefliyorum. Normalde denizlerde 103 metreleri gördüm. Burada 62 metreyle rahat bir dünya rekoru olacak benim açımdan. Bu nedenle bundan sonra hedefimi Van'daki dünya rekoruna kilitliyorum. Çıldır'da yatay kıramadığım rekoru Van'da dikey kıracağım."

Ulusoy, Van Gölü'ne, Çıldır Gölü'ne oranla tecrübeli ve rahat bir şekilde gideceğini belirterek, "Derin dalışta benim ve ekibimin çok ciddi tecrübesi var. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı her şeyi biliyoruz. Çünkü alanım derin dalış. Bu nedenle Van farklı ve kolay olacak" diye konuştu.

-"Van'daki rekoru Ardahan'a armağan edeceğim"-

Van Gölü'nde kıracağı rekoru Ardahan'a armağan edeceğini belirten Ulusoy, şöyle konuştu: "Ardahan'da şartlar ve olumsuzluklardan dolayı rekor kıramadım. Ama Ardahan'da bulunduğum süre zarfında yardımsever, iyiliksever Ardahan ve Çıldır halkına Van'daki rekoru hediye edeceğim. Çıldır'da rekor kıramadım, ama çok şey kazandım. Bu kazandıklarım bölge insanının sayesinde oldu. İnşallah Van'da dünya rekorunu kırdıktan sonra da bu dileğimi gerçekleştirmiş olacağım. Çünkü benim Ardahan'da kaldığım süre zarfında benden yardımlarını hiç esirgemediler. Burada rekor kırmamam bende bir ukde kaldı. Bu nedenle Van'da kıracağım rekor Ardahan içinde önemli olacak."

-"Çıldır Gölü'ne odaklamayı yapamadım"-

Ulusoy, Şubat ayında Çıldır'da buz altı yatay dalışta odaklamayı yapamadığını, kafasını toparlayamadığı için rekora 3 gün kala bırakmak durumunda kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çıldır Gölü'ne yatay yapıyorsunuz. Bu nedenle Çıldır'a biz çok amatör geldik. Yani ilk defa buz altına giriyoruz. Belki birçok aksilik bundan dolayı oldu. Olayı tanıyamadık, Çıldır'ı tanıyamadık. Çıldır Gölü'ndeki göl pozisyonunu tanıyamadık. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesi açıkçası 200 metrelik bir platforma yürürken bile elimiz, nefesimizi kesti. Nefeslenme yapamıyorsunuz, çünkü üşüyorsunuz. En son aksilik ipin buz altında kopması oldu. Bu çok büyük bir aksilikti ve tehlikeliydi. O an kaybolabilirsiniz ve her şey olabilir."

Ulusoy, Van'da yapacağı dalışta Çanakkale, Ardahan ve Van Valileri başta olmak üzere diğer yetkililerin kendisine moral motivasyonu için destek çıkmalarını istedi.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim