• BIST 14634.1
  • Altın 6399.56
  • Dolar 46.4394
  • Euro 53.3458
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 25 °C

Fifty Fifty Sailing Cup Moda Deniz Kulübü Yat Yarışları başlıyor

Fifty Fifty Sailing Cup Moda Deniz Kulübü Yat Yarışları başlıyor
Yaşamın her alanında olduğu gibi sporda da kadınlara fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan Fifty Fifty Sailing Cup; Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Moda Deniz Kulübü’nün ev sahipliği ve ana sponsorluğunda düzenleniyor.

Kadıköy’den doğan ve yelken sporunun daha geniş kitleler tarafından sevilmesini teşvik eden “Fifty Fifty Sailing Cup Moda Deniz Kulübü Yat Yarışları” için geri sayım başladı. Daha önce üç kez gerçekleşen ve önemli başarılara imza atan organizasyon, kadın ve erkeğin tamamlayıcı gücünü temel alan yapısıyla öne çıkıyor.

Daha güçlü ve eşitlikçi bir toplum anlayışını destekleyen, yaşamın her alanında olduğu gibi sporda da kadınlara fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan Fifty Fifty Sailing Cup; Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Moda Deniz Kulübü’nün ev sahipliği ve ana sponsorluğunda düzenleniyor. İstanbul Yelken Kulübü iş birliğiyle, Oğuz Ayan Sailing organizasyonunda ve 40’tan fazla sponsor ile destekçinin katkılarıyla gerçekleştirilen yarış, bu yıl dördüncü kez İstanbul’da yelken tutkunlarını bir araya getirecek. Organizasyona olan ilgi ise her geçen yıl artıyor.

40 EKİP, 500 YELKENCİ KATILIYOR

20-21 Haziran tarihlerinde İstanbul’da, Moda-Adalar ve Tarihi Yarımada-Adalar parkurlarında yapılacak yarışlarda, 40 farklı ekip ve yaklaşık 500 sporcunun mücadele etmesi bekleniyor. Türkiye’nin ilk ve en kapsayıcı yelken yarışı olarak öne çıkan “Fifty Fifty Sailing Cup Moda Deniz Kulübü Yat Yarışları”nda takımlar bir yandan derece elde etmek için yarışırken, diğer yandan başarıya giden yolda kadın-erkek tamamlayıcılığının yarattığı iş birliğini de pekiştirecek. Bu nedenle organizasyona katılımın temel şartı, ekiplerde kadın ve erkek sporcuların eşit sayıda yer alması olarak belirleniyor.

BİR YARIŞTAN FAZLASI: BÜYÜYEN BİR TOPLULUK

Yarışlar öncesinde Moda Deniz Kulübü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan organizasyonun kurucusu Lena Ayan, hedeflerinin yalnızca yeni bir yelken yarışı düzenlemek olmadığını vurguladı. Ayan, şöyle konuştu: “Dört yıl önce Fifty Fifty Sailing Cup’ı hayata geçirirken amacımız, kadın ve erkeğin aynı ekip içinde eşit sorumluluk, eşit söz hakkı ve eşit fırsatlarla yarışabileceğini göstermekti. Bugün geldiğimiz noktada bu fikir, bir yarışın çok ötesine geçerek, yüzlerce sporcuyu ve onlarca kurumsal ekibi bir araya getiren büyük bir topluluğa dönüştü.” Lena Ayan, organizasyonun bugünlere ulaşmasında başta isim sponsoru ve ana sponsor Moda Deniz Kulübü olmak üzere, “After Race Pool Party” sponsoru CMT Yapı’nın yanı sıra tüm sponsorların, kulüplerin, sporcuların ve destekçilerin büyük katkısı bulunduğunu belirterek teşekkür etti ve ekledi: “Başarı, kadın ve erkeğin birbirine rakip olduğu yerde değil, birbirini tamamladığı yerde ortaya çıkar.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim