• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Türk Loydu ve Tatar Ramazan

JURNAL

Kerim Korcan’ın aynı ismi taşıyan romanından, 1990 yılında sinemaya uyarlanan Tatar Ramazan, yeni yayın döneminde atv ekranlarında dizi olarak yayınlanmaya başladı.

Kamuoyunun yakından bildiği Tatar Ramazan’ın hikâyesini sizlerle paylaşmayacağım. Ancak Türk Loydu Genel Kurulu’nda gemi mühendislerinin yaptığı operasyon, Tatar Ramazan’ın haksızlık karşısında dillere pelesenk olan “Ben bu oyunu bozarım” sözünü hatırlattı.

Geçen dönem yapılan Türk Loydu Genel Kurulu’nda, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, siyasi erkinde desteğini alarak yaptığı manevra ile Prof. Dr. Mustafa İnsel Başkanlıktan düşürülmüş, yerine de Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın getirilmesi sağlanmıştı.

Geçen ay yapılan Gemi Mühendisleri Odası, Seçici Kurulu tarafından yapılan Türk Loydu Genel Kurul Aday Adayları seçiminde Türk Loydu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz liste dışı kalmış, GMO Başkanı Osman Kolay’ın belirlediği isimler Türk Loydu Genel Kurulu’na seçilmişti.

Bu isimler arasında bulunan ve Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay’ın ekibinde görülen Prof. Dr Ahmet Dursun Alkan, Ömer Güney, Zafer Güngör, Hidayet Çetin, Süleyman Genç ve Şaban Tolga Cihangiroğlu, dün yapılan Türk Loydu Genel Kurulu’nda üstü çizilerek liste dışı kaldılar.

Türk Loydu Genel Kurulu’nda, Mustafa Zorlu’nun önderliğinde bir çalışma yapan Gemi Mühendisleri, GMO Başkanı Osman Kolay’ın istediği yönetimin üstünü çizerek tam bir “Zor Oyunu Bozar” manevrasını yaptı. Bir anlamda Tatar Ramazan’ın hasmı Abdurrahman Çavuş’un iktidar anlayışı, Türk Loydu Genel Kurulu’nda Mustafa Zorlu’nun, Osman Kolay’a karşı zaferi olarak yorumlanabilir.

Osman Kolay’ın “siyasi iktidar bizi destekliyor” söylemi, geçen dönemde olduğu gibi, bu seneki Türk Loydu Genel Kurulu’nda karşılığını bulmadı.

Geçen ay yapılan GMO Seçici Kurul toplantısı sonrası Recep Canpolat’a özel bir açıklama yapan Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Türk Loydu Genel Kurulu için aday olan 19 isim arasında bulunan dört profesörden Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Prof. Dr. Mesut Güner ve Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz hakkında aldıkları oylara dikkat çekerek, “Kendilerini çek etmeleri gerektiğini” ifade etmişti.

(Bakınız: https://www.denizhaber.net/Yazar/recep-canpolat/240/turk-loydu-gelecegini-ariyor-.html)

Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay’ın, yetişmiş bilim insanları için “Aldıkları oylardan dolayı kendilerini çek etmeleri gerekir” sözünü, Türk Loydu Vakfı Genel Kurulu sonuçlarından sonra, aynaya bakıp kendisi içinde söylemiş midir? Bilemiyoruz.

Ancak bu seçim sonuçlarından sonra gördüğümüz bir şey var ki, dirayetli gemi mühendisleri, Türk Loydu üzerinde manevra yapılmasına ve iki dudak arası talimatlarına, bundan sonra müsade etmeyeceklerini düşünüyoruz.

&          &              &

Abdurrahman Çavuş, bu sürece sessiz kalabilir ancak Kirmastılı Dayı "Mustafa Zorlu, Oyunu Bozdu" diyeceği kesin.

Tatar Ramazan ne güzel söylemiş “Ben Bu Oyunu Bozarım”

Sevgiyle kalın… 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim