• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 8 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası'na hakaret eden kim?

JURNAL

Denizcilik sektörünün gündemi yoğun. Denizcilik sektöründeki yoğunluğu içeriği ticari değil, iftira, şantaj, dedikodu merkezli... "Çamur at yapışmazsa izi kalır", "Öküz öldü ortaklı bozuldu" mantığı çerçevesinde yürüyor.

Bundan yaklaşık bir sene önce, kamuoyuna kapalı, Deniz Haber WhatsApp Grubu'nda sektörel bir paylaşımda bulunan CYE Petrol'ün CEO'su Ali Deniz Eraydın, İMEAK DTO Tüzel Kişiliğine hakaret ettiği iddiasıyla Yönetim Kurulu tarafından Disiplin Kurulu'na verilmiş ve DTO Disiplin Kurulu KINAMA cezası ile cezalandırmıştı. Ancak mahkemelere taşınan bu olay, İMEAK DTO Disiplin Kurulu'nun cezasını yerinde olmadığına karar vererek, CYE Petrol A.Ş. ve Ali Deniz Eraydın'ı aklamıştı.

Yukarıda verdiğim örnek, kamuoyuna kapalı toplam 204 kişinin yer aldığı bir WhatsApp Grubu olmasına rağmen, İMEAK DTO Yönetim Kurulu tarafından Disipline verilmiş ve cezalandırılması istenmişti.

İMEAK DTO'YA ALENİ HAKARET!

Bugün kaleme alacağım hadise, kapalı bir sohbet toplantısında değil, aleni bir gemi indirme töreninde gerçekleşti.

Geçen ay içinde TERSAN Tersanesi'nde Rus bir şirkete teslim edilmek üzere bir gemi denize indirildi.

Tersan Tersanesi'nde yapılan törene, Türk denizcilik sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte Ankara bürokrasisi de tam kadro katıldı. Tören başlamadan önce, protokolde yer alan isimler arasında koyu bir sohbet başladı. Sohbet esnasında konu, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Yönetim Kurulu'nun çalışmalarına gelirken, kelli felli şahıs, "NE İMEAK DTO, İBTO OLDU. İB.ELERİN TİCARET ODASI" ifadesini kullanmasıyla birlikte, soğuk bir hava esti.

Sözüm ona sektörde hatırı sayılır bir isim olan bu şahıs, aynı ifadeyi değiştirerek "İB.ELERİN DENİZ TİCARET ODASI OLDU" diye tekrarlanması üzerine, yanındakiler "YAPMA AĞABEY" diyerek yumuşak bir tepki verdikleri görüldü.

DANANIN KUYRUĞU BURADA KOPMALI!

Türk denizcilik sektörünün çatı örgütü İMEAK Deniz Ticaret Odası'na aleni hakeret eden, görev yapanlara karşı sinkaflı kelimeler kullanan bu şahıs hakkında, İMEAK DTO Yönetim Kurulu'nun, bu yazıyı ihbar kabul edip, bir işlem yapıp yapmayacağı? Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Kamuoyuna kapalı bir WhatsApp Grubu'nda yapılan paylaşımı, "mal bulmuş mağripli" gibi İMEAK DTO Disiplin Kurulu'na taşıyan Tamer Kıran Başkanlığı'ndaki Yönetim Kurulu, başta kendi şahsi olmak üzere, Yönetim Kurulu ve 100'ü aşkın İMEAK DTO Meclis Üyesine yapılan bu hakaret karşısında sessiz kalacağını düşünmüyorum.

Yıllardır sektörün kaymağını yiyen, kendi şirketlerine menfaat sağlamak için adeta sektöre çöreklenen bu şahısla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın soruşturma açmasıyla birlikte, bu olaya şahit olan isimlerin de, isteyerek ve severek İMEAK DTO Disiplin Kurulu'nda ifade vereceklerini belirteyim...

&           &           &

İMEAK Deniz Ticaret Odası ve kurumları artık bu tip insanlardan kurtulmak zorundadır. İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'ın bu ahlaksızlıklara izin vermeyeceğini inanıyor ve umut ediyorum.

Sevgiyle kalın...

NOT: Bu köşe yazısı, JURNAL mahlasıyla Recep CANPOLAT tarafından kaleme alınmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim