• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Türk Loydu geleceğini arıyor (!)

RECEP CANPOLAT

Türk Loydu Genel Kurulu yaklaşıyor. 26 Nisan 2013 tarihinde yapılacak olan Genel Kurulda Türk Loydu’nun yeni yönetimi şekillenecek. Gemi Mühendisleri Odası, Türk Loydu Yönetim Kurulu’na girecek 5 Asil Üyenin seçimini yaptı.

Gemi Mühendisleri Odası’nda yapılan seçimlerde GMO kontenjanından aday olan 19 kişi arasından 11 isim belirlendi. Mevcut Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Aday Adayı olmasına rağmen, 11 kişilik listeye giremedi.

İki yıldır Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Prof. Dr. Tamer Yılmaz, iki büyük denetim geçirdi. EMSA ve IACS denetimlerinde başarılı bir sınav verdi.  50 yıllık geçmişi olan Türk Loydu, Prof Dr. Tamer Yılmaz Başkanlığı’nda, başarılı bir Arama Konferansı yaparak, 2023 hedeflerini belirledi.

Ne oldu da Prof Dr. Tamer Yılmaz’ın üzeri çizildi? Bu soruya, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay’ın cevaplaması gerekiyor.

PROF. DR. TAMER YILMAZ: SEÇİM PROSEDÜRÜ TARTIŞILMALI

Konu ile ilgili Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı aradım. Kendisine “Ne oldu da üzeriniz çizildi sayın hocam” diye sordum. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, bu konuda konuşmayacağını belirterek bu soruyu, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay’a sormamızı istedi.

Israrlı sorularım üzerine “Sayın Canpolat, Türk Loydu benim olsun küçük olsun mantığından kurtarılmalı. Hedefleri olan her kesimi kucaklayan bir milli klas kuruluşu olmasını arzuluyorum. Ben olmayayım ama büyüyerek, güçlü bir Türk Loydu olmasını istiyorum. Benim Yönetimimde Türk Loydu iki büyük denetim geçirdi. Türk Loydu tarihinde başarılı bir Arama Konferansı yapıldı. Demek ki bizim yönetimimizde bir memnuniyetsizlik varmış ki, bizi istemediler. Türk Loydu’na hayırlı olsun” dedi.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz, ayrıca bir özeleştiri yaparak; “Keşke seçildiğimde, Türk Loydu Yönetimini seçen prosedürün yanlış olduğunu söyleyebilseydim. Ama bunu bugün, söylemenin bir anlamı yok. Çünkü bende aynı prosedür ile başkan olmuştum” dedi.

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, yaptığı manevra ile Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın listeye girmesini engelleyerek, Prof. Dr. Ahmet Dursun Alkan’ın seçilmesini sağladı.

OSMAN KOLAY: PROFESÖRLERİN ALDIĞI OY ÇOK DÜŞÜKTÜ

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay’ı aradım. Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın neden seçilemediğini, bu konuda, sizin bir inisiyatif alıp almadığını sordum. Osman Kolay; “Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Her kesimi kucaklamak zorundayım. Seçici Kurul Üyeleri böyle takdir etmiş” dedi. 19 Kişilik Aday Adayı arasında dört profesörün olduğunu dile getiren GMO Başkanı Osman Kolay, aday olan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Mesut Güner ve Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın aldıkları oyların düşüklüğüne dikkat çekti ve ekledi; “Aldıkları oylar kendilerine yakışmadı”

73 kişilik Gemi Mühendisleri Odası Seçici Kurulu’nda, 68 kişinin oy kullandığını dile getiren GMO Başkanı Osman Kolay, hem profesörlerin aldığı oyların, hem de Seçici Kurul Üyeleri'nin, tercihlerinin düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay olarak, Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın aday olmaması konusunda, bir telkinde bulunup bulunmadığını sorduğumuzda ise “Yorum Yok” dedi.

İKİ DUDAK ARASINDA TÜRK LOYDU'NUN 2023 HEDEFİ

Bilindiği gibi; Türk Loydu Vakfı'nın 9 kişilik Yönetim Kurulu'ndan; 5 Asil Üye Gemi Mühendisleri Odası’ndan, 2 Asil Üye Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği'nden, 1 Asil Üye İstanbul Sanayi Odası'ndan, 1 Asil üye ise İMEAK Deniz Ticaret Odası'ndan seçiliyor.

Türk Loydu’nun 9 kişilik Yönetim Kurulu, kendi arasında Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu’nu belirliyor. Gemi Mühendisleri Odası kontenjanından seçilen üyelerin belirlediği Türk Loydu Yönetimi, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor (!)

Türk Loydu’nun Tüzüğü değiştirilerek, Türk Loydu’nun üzerinde demokles kılıcı gibi duran, Gemi Mühendisleri Odası’nın gölgesi artık kalkmalıdır. Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı’nın iki dudağı arasında bir Türk Loydu Yönetimi seçilmemeli diye düşünüyorum.

Yılların öğretim üyeleri, binlerce öğrencinin geleceğini kuran profesörler, bir Oda Başkanı’nın sakalının altından geçip, icazet alarak Türk Loydu’na Başkan olmayı kendine zül addetmelidir.

Türkiye’nin milli klas kuruluşu olan Türk Loydu’nun kurumsal kimliği, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı'nın iki dudağı arasında geleceğini arıyor.

Allah selamet versin...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
denizci
30 Mayıs 2013 Perşembe 15:04
Türk Loydu
Geleceği yeri şimdi buldu, TÜRKAK'tan atıldı. Daha gerisi de gelecek.Liyakati olmayan beceriksiz, tecrübesiz ve bilgisizleri işin başına getirir ve oraya yıllarca hizmet edenleri bir çırpıda atarsan sonun budur işte. İlahi adalet daima gerçekleşir.
78.189.180.121
mkaya
04 Nisan 2013 Perşembe 20:37
insan.
insan ne oldum dememeli ne olacağım demeli. unutulanlar unutanları asla unutmazlar
141.196.123.222
Gemici
04 Nisan 2013 Perşembe 15:55
Ne geleceği
Önce bir geçmişini araştırsın.Biraz düşünüp utansın. Koskoca Türk Loydu ne hale geldi.Yeterli bilgi düzeyin olmazsa arama konferansı yaparsın. Oraya bilgiden önce adam gibi adamların aranması lazım. Yıllarını vermiş insanların işlerine son verildi. Ortalık bu konuda hiçbir tecrübesi olmayanlara kaldı.
78.189.180.121
Can Kıraç
19 Mart 2013 Salı 21:01
Yazık
Bu kadarına da pes...
85.96.86.158
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim