• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 19 °C

Cengiz Kaptanoğlu’nun öngörüsü gerçekleşiyor!

RECEP CANPOLAT

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın seçimli Olağan Genel Kurulu yapılıyor. Mevcut başkan Tamer Kıran Mavi Liste ile yeniden başkanlığa aday oldu.

Geçen dönem Metin Kalkavan’a karşı Tamer Kıran’ın yönetiminde ve ekibinde olan Şadan Kaptanoğlu ve Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Tamer Kıran’a karşı Beyaz Liste ile komitelerde güçlerini ortaya koyacak. 15’e yakın komitede Meclis Üyesi adayı çıkarmayı planlayan Kaptanoğlu-Çakır ekibi, Tamer Kıran’a karşı, güç gösterisi yapacak.

Tamer Kıran’ın son dönemdeki başarısını kimse yadsıyamaz. İMEAK DTO’yu finansal düzlüğe çıkaran Kıran ve Yönetimi, 100 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaparak, Şube Başkanlarıyla işbirliği içerisinde başta İzmir, Fethiye, Bodrum, Kocaeli olmak üzere şube binalarının mülkiyetini satın aldı. Piri Reis Üniversitesi’nin 65 milyon dolarlık borç yükünü 17 milyon dolara kadar düşürdü. İdare ile güçlü bir iletişim sağlayarak, sektörün sorunlarının çözümüne katkı sağladı. En önemlisi üyeler ile bir telefon uzaklığında olması, Tamer Kıran’ın başarı puanının yükselmesini sağladı.

Ölmeden önce kızını İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda görmeyi arzulayan Cengiz Kaptanoğlu ise geçen dönem desteklediği Tamer Kıran’a karşı muhalefet bayrağını açması, kimseyi şaşırtmadı.

Piri Reis Üniversitesi’nin kurucu vakfı Türk Deniz Eğitim Vakfı’na karşı, YÖK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne YOLSUZLUK YAPILDI dilekçesini veren ve Salih Zeki Çakır ile birlikte Metin Kalkavan’dan intikam almaya çalışan Cengiz Kaptanoğlu, bu uğraşlarının boşa çıkması üzerine, kapalı kapılar arasında her zamanki yaptığı kumpasları hayata geçirmeye çalıştı.

Geçen ay Tamer Kıran ile birlikte hareket eden sektörün önemli oyuncularından Recep Düzgit’e kanca atma operasyonun başarısız olması üzerine, yoğun bir şekilde Mavi Liste’ye karşı, Beyaz Liste’yi hayata geçirmeye başladı.

Cengiz Kaptanoğlu’nun Tamer Kıran’a karşı başlattığı muhalefet hareketi, Metin Kalkavan ve ekibinin Tamer Kıran’ın yanında yer alması, Kaptanoğlu ve Çakır ekibinin motivasyonunu bozarken, Tamer Kıran ve ekibinin moralinin üst düzeyde tutmasını sağladı.

Sandık, İMEAK DTO Üyelerinin önüne geliyor. İMEAK DTO üyeleri başarılı bir dönem geçiren Tamer Kıran’ın yanında mı olacak? Yoksa, beraber görev aldığı yönetime karşı şahsi ikballerini öne çıkaran ve hançerlemeye çalışan Kaptanoğlu-Çakır organizasyonuna mı destek verecek? Sandıklar açıldığında göreceğiz.

NEREDEN ÇIKARIYORSUN 3K’YI… ?

Yıllar önce bir toplantı da, “Kalkavan, Kıran ve Kaptanoğlu sektöre yön veriyor” sözüne karşı tepki koyan Cengiz Kaptanoğlu, “Sektörde 2K var. 3’üncü K’yı nereden çıkarıyorsun?” sözünün gerçekleşmeye başladığını görmek; “Cengiz Kaptanoğlu’nun ön görüsünün ne kadar güçlü!” olduğunu ortaya koyuyor!

İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimli Olağan Kongresi sonunda, Cengiz Kaptanoğlu’nun dediği gibi 2K, denizcilik sektörüne damga vuracak gibi görünüyor.

Ne diyelim? İMEAK DTO Üyesi olarak, bizlere Genel Kurulun denizcilik sektörüne ve milletimize hayırlı olmasını, demek düşüyor…

Sevgiyle Kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim