• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Trieste Limanı'nda Türk eylemi

Trieste Limanı'nda Türk eylemi
Çeşme-Trieste seferi yapan Saffet Bey Ro Ro Gemisi'ndeki 140 araç, şoförlerin çalışma koşullarını protesto etmesi nedeniyle Trieste Limanı’na indirilemedi.
Trieste Limanı'nda Türk şoförlerinden protesto eylemi

Çeşme-Trieste seferi yapan Ulusoy Deniz Yolları AS'ye ait Saffet bey Ro Ro Gemisi'ndeki 140 araç, şoförlerin çalışma koşullarını protesto etmesi nedeniyle Trieste Limanı’na indirilemedi.
Şoförlerin, sorunların çözülmemesi halinde gemiden ayrılmayacaklarını ifade ettikleri belirtildi.

Çeşme limanı'ndan 6 Temnuız'da kalkan Saffet Bey R0 RO Gemisi Trieste Limanı'na vardığında şoförlerin araçlarını indirmediğini söyleyen Uluslararası Karayolu Taşımacıları ve Acentalar1 Derneği (UKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdurak, "Gemide bizim araçlarımız da var. Bazı şoförler kendilerine sağlanan çalışma ortamından rahatsız olduklarını söyleyerek araçlarını tahliye etmeyince, yol kapandığı için hiçbir araç inemiyor. Şoförler isteklerinde haklı olsalar bile, yaptıkları bu hareketle haksız konuma düşüyorlar. Sadece kendilerine değil taşımacıya, ihracatçıya ve gemiye de zarar veriyorlar" diye konuştu.
Geminin araçları indirmeden geri döndürülebileceği yönünde bilgiler aldıklarını vurgulayan Akdıırak, "Böyle bir durumda oluşacak zarar 1 milyon Euro'yu bulabilir. Çünkü 149 aracın navlun bedeli yaklaşık 300 bin Euro. Eğer gemi geri dönerse, sadece gidişgeliş navlun maliyeti 600 bin Euro'yu bulur. Tazminat söz konusu olabilir, ihracatçı gecikmeden dolayı sıkıntı yasayabilir, navlunlarımızı kaybedebiliriz" dedi.

Gemilerde ve limanlarda hiçbir temel ihtiyaçlarını gideremediklerini belirten gemideki şoförler, DÜNYA'ya şu açıklamayı yaptılar:
"Şu an buradaki bütün şoförler aç. Dün beton zeminde uyuduk. Yemek yiyebileceğimiz bir yer bile yok. Lastiklerin üzerinde, her türlü ihtiyacın giderildiği zeminlerde yemek yiyoruz. Yemek ise domates ve. portakal suyundan ibaret. Bütün bunların sorumlusu da bizler değiliz. Sorun matrahsız araba çıkaran patronlardan kaynaklanıyor. Bu sıkıntılar 15 yıldır sürüyor ve herkes tarafından biliniyor. Ama bundan sonra çözeceğiz. Devleti temsilen Ulaştırma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığından, RODER'den, Ulusoy şirketinden temsilcilerin Trieste'ye gelmelerini istiyoruz."

RODER: Olay münferit

RoRo Gemi İşletmecileri ve KombineTaşımacılar Derneği (RODER) yetkilileri ise, olayın münferit ve gemilerin gecikmeli olarak gitmesinin doğal olduğunu belirterek, "şoför rarkadaşlardan birinin işten atılması sunucu olaylar meydana gelmiş. Bu şoför arkadaşımız diğer arkadaşları kışkırtmış. Polis şu anda bu şoförü gözaltına aldı. Olay münferittir" değerlendirmesini yaptı.
 
(İZMİR/İSTANBUL DÜNYA GAZETESİ)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim