HELİKOPTER ŞEHİTLERİNE HÜZÜNLÜ TÖRENRadar Kıdemli Astsubay Çavuş Mevlüt Pekdemir ve Aydın Canpolat'ın cenazeleri İzmir'de düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi. Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan mevkiinde İzmir-Aksaz-Antalya güzergahında görev uçuşu yaptıkları sırada meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Radar Kıdemli Astsubay Çavuş Mevlüt Pekdemir ve Aydın Canpolat'ın cenazeleri İzmir'de düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi.
Gaziemir'deki Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Lütfü Sancar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Engin Heper, Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Yılmaz Oğuz, Sahil Güvenlik Hava Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nezihi Denizalp, şehit askerlerin aileleri ve mesai arkadaşları katıldı. Komutanların ve eşlerinin, şehit askerlerin ailelerine başsağlığı dilediği törende, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Engin Heper'in eşi Serap Heper, Mevlüt Pekdemir'in annesi İklime Pekdemir'e sarılarak gözyaşı döktü.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Sahil Güvenlik Hava Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nezihi Denizalp, "Şehit askerlerimiz beklemediğimiz bir anda bizleri derin acılara boğarak şehitlik mertebesine ulaştı. Bağımsız yaşamanın bedelleri olduğu bilinmelidir ve bunun da ne zaman ve ne şekilde ödeneceği belli değildir" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Radar Kıdemli Astsubay Çavuş Mevlüt Pekdemir ve Aydın Canpolat'ın cenazeleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait uçakla memleketlerine gönderildi. Şehit Mevlüt Pekdemir'in cenazesi, annesi İklime ve babası Recep Pekdemir'in bindiği uçakla Konya'ya götürülürken, şehit Aydın Canpolat'ın cenazesi de annesi Cennet ve babası Erdal Canpolat'ın da bindiği uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.
Helikopter kazasında kaybolan Kıdemli Yüzbaşı Süleyman Satır ve Deniz Kıdemli Üsteğmen Bülent Sarıkaya'ya ise henüz ulaşılamadığı bildirildi. DenizHaber.Com
Şehitlerimize hüzünlü tören

Helikopter kazasında şehit olan Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Kıdemli Astsubay Çavuş Mevlüt Pekdemir ve Aydın Canpolat'ın için İzmir'de askeri tören düzenlendi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
Yunanistan, IMO Genel Sekreterliği seçimlerinde Suat Hayri Aka'yı destekleyecek
KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı için tedarik edilen 3 sahil güvenlik botu hizmete girdi
Sıvılaştırılmış gazı tekrar gaza dönüştürecek LNG gemisi İtalya'ya geldi
15 Temmuz Şehitler Köprüsü önlerinde sürüklenen tekne kurtarıldı
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euro’luk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
Anadolu Tersanesi, AL SHAMAL Gemisi’ni Katar’a teslim etti
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim