• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Rusya Tahkim Mahkemesi, Palmali Rostov LLC'nin iflasını onayladı

Rusya Tahkim Mahkemesi, Palmali Rostov LLC'nin iflasını onayladı
Rusya Rostov Tahkim Mahkemesi, İstanbul merkezli Palmali Denizcilik İştiraki Palmali Rostov LLC'nin Rus Sberbank'a olan 210 milyon dolara borcuna karşılık, iflasını onayladı.

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı çatı şirketi Palmali Denizcilik'e Rusya'dan bir darbe geldi.

Rusya Rostov Tahkim Mahkemesi, İstanbul merkezli Palmali Denizcilik İştiraki Malta Palmali Holding bünyesindeki Palmali Rostov LLC'nin Rus Sberbak'a olan 210 milyon dolara borcuna karşılık, iflasını onayladı. Rostov Tahkim Mahkemesinin kararıyla birlikte, Palmali Denizcilik'e bağlı değişik şirketlerin mülkiyetinde bulunan ve filosundaki 64 gemiden Sberbank tarafından alacaklarına karşılık ipotekli 58 geminin açık artırma ile satışının yapılması bekleniyor.

Yaklaşık bir yıldır Estonya'nın Tallin Limanı'nda alıkonulan M/T BOZDAĞ ve M/T MASALLI isimli gemilerin, personel alacaklarına karşılık geçen hafta satışa çıkmasıyla birlikte, Gazprom tarafından satın alındı.

Öte yandan Palmali Rostov LLC'nin CEO'su Alexei Mikhelev, Rostov Tahkim Mahkemesinin iflas kararıyla ilgili yorum yapmazken, Merkezi İstanbul'da bulunan Palmali Denizcilik Şirketi'nden yapılan açıklamada ise, iflas kararının Rostov Şubesini bağladığını, Palmali Holding ile ilgisinin olmadığını belirtti.

Palmali Holding'ten yapılan açıklamada Palmali'nin 21 ülkede şubesi olduğu belirtilirken, Rusya Rostov Ofisinin iflas etmesinin işlerini engellemediğini kaydetti. 

Palmali Holding'ten yapılan açıklama aynen şöyle;

"Palmali Holding'in 21 ülkede şubesi var, Rusya’da da varız. Rusya’daki Rostov ofisimizin iflas etmesi bizim işimizi engellemiyor. Denizcilik sektöründe geçmişten günümüze krizlerin yaşandığı dönemler hep oldu ve olacak. Tabii böyle olmasını istemezdik ama şirket olarak da kabul ettiğimiz, şirket dâhili önemli kararlar da var. Türkiye’de denizcilik sektöründe yatırımlarla ilgili yeni düşüncelerimiz var. Tüm operasyon merkezlerini 1 Ocak 2019 itibarıyla Türkiye'de toplama kararı alındı. Bu çalışmalarımız sürdürülüyor. Yurt dışındaki 20'den fazla operasyon, 12 bin kişinin çalıştığı ve kiraladıkları gemilerle birlikte 200 gemilik filosu olan şirketimizin operasyon merkezleri 1 Ocak'tan itibaren artık Türkiye’de olacak. Gemilerimiz tüm limanlara Türk bayrağıyla girecek. Önümüzdeki süreçte Türkiye ile büyüyeceğimize inanıyoruz" denildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim