Roder Genel Başkanı Saffet Ulusoy, nakliye sektörünün artık dünyada şeklinin değiştiğini, nakliyenin demiryolu ve denizyoluna kaydığını belirterek, rekabetin denizlerde olacağını söyledi. Ulusoy, 2-3 senedir iç savaş yaşayan Irak'ın yeniden yapılanacağını belirterek, bu yapılanma sürecinde Türkiye'nin bu bölgede oluşacak olan pastadan en az 60-70 milyar dolar kazanacağını kaydetti. Üyelerini uyarmayı da ihmal etmeyen Ulusoy, nakliye sektörünün inişli çıkışlı bir sektör olduğunu belirterek, "Derlenin, toparlanın, altınızdaki mersedeslerle hava atmayın, onları satın, lükse kaçmayın" dedi.
Roder Genel Başkanı Saffet Ulusoy, Mersin'de üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. Taksim Group Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Ulusoy'un yanısıra Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Vali Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Saffet Ulusoy, nakliye sektörünün dünyadaki yeri ve sıkıntılarından bahsetti. Konuşmasında nakliyeyi iki kısma ayıran Ulusoy, birinin Asya diğerinin ise Avrupa tarafı olduğunu söyledi. Asya tarafının Avrupalı nakliyecilerden daha şanslı olduğunu belirten Ulusoy, "Bugün Avrupa'ya yaptığımız sefer sayısı 300 bindir, 75 bin de yabancı araba yurt dışına nakliye yapıyor. Avrupa'ya çalışan nakliyecimiz en büyük rekabetini konteynır nakliyesiyle yapıyor. Yılda bir milyon konteynır taşınıyor. Artık nakliyenin dünyada şekli değişti. Biraz daha ileri gidersek Marko Polo projesini Avrupalılar geliştirdi. Karayolu üzerinden vasıtaları alıp demiryolları ve devletlerarası denizde yapmaktır. Avrupa'daki geçiş ücretleri Alman hükümetine bir şey getirmez, Avusturya hükümeti bir şey getirmez. Karayolundan caydırmak için bu geçiş ücretlerini getrdiler. 'Karayolunu bu arabalar terk etsin, başka alternatifler arasın' diye yaptılar. Bir uçağa bakıyorsunuz 700 bin ton uçakla kargo taşınıyor, trenle 800 bin ton taşınıyor. Demek ki, artık nakliye şekli değişmiştir. Asya nakliyesinin şanslı olduğunu söylüyorum. Asya hattında karşımıza çıkacak rekabet olmayacaktır. Rekabet denizlerde olacaktır" diye konuştu.
"TÜRKİYE 60-70 MİLYAR DOLAR ELDE EDEBİLİR"
2-3 seneden bu yana Irak'ta iç savaşın devam ettiğine dikkat çeken Saffet Ulusoy, 25 milyon nüfuslu Irak'ın yeniden yapılanacağına işaret ederek, "Yeniden yapılaşması sırasında Türkiye orada oluşacak olan pastadan en az 60-70 milyar dolar alacaktır. Gerek ihracatçımız, gerekse nakliyecimiz. 5-6 ay daha sabretmemiz lazım. Bu iç savaş mutlaka bir yerde gelip duracaktır ve Irak'a en yakın komşusu Türkiye'dir. Onun için bu pasta bizim hakkımızdır. Bu pastayı biz yiyeceğiz. Ancak bu pastayı yerken bizim memurlarımız boğazımıza tıkıyor. Ben iki sene önce Habur'a gittim. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de vardı. Kapıda 25 kilometre vasıta kuyruğu vardı. Orada şunu söyledim. Bunun çaresi vardır. Benim vatandaşıma 400 litre kamyona petrol veriyorsunuz, bunu 600 litreye çıkarın. Greydere 600 veriyorsunuz, bunu 800 litreye çıkarın. Bunun yıllık devlete maliyeti 41 milyon dolardır. Bizim Irak'a yaptığımız sefer sayısı 500 binden 1.5-2 milyon sefere çıkar ve çok daha fazla karşılığını alırız. Kürşat Tüzmen'e dedim ki, 'Siz o kadar güçlüsünüz ki, padişahtan güçlüsünüz. Padişahın şehri İslam-ı vardı. Sizin 364 millet vekiliniz var şehri İslam'ınız da yok. İstediğinizi yapabilirsiniz' dedim. Ancak o gün bugün hala bu Habur'da olan mezalim devam ediyor. Bakın, bizim diğer sınır kapılarında bir cihaz var. Getiriyorsunuz onu o cihazın içinden geçince insanın saçını bile gösteriyor. Getirin bu sistemi buraya koyun, o kamyonlar 20 gün burada beklemesin, seferini 10 günde yapsın. Nakliyecinin cebine para girsin" şeklinde konuştu. Konuşmasında üyelerini de uyaran Roder Genel Başkanı Saffer Ulusoy, çok büyük filoların normale getirilmesini istedi. Nakliye sektöründe iniş çıkışlar olduğuna dikkat çeken Ulusoy şöyle konuştu:
"Rahmetli babam 'nakliye sektörü her 3-4 senede bir krize girer' derdi. Şimdi Mersinli nakliyecilerin istikbali parlak. Limanlar özelleşti. Devlet hantallaştığı için özelleşince şimdi bu limanlar daha iyi işleyecektir. Ama bunlar tek değil, alternatifsiz limanlar değil. Rakipleri var. Ama biz seferlerimizi süratlendirirsek, bürokrasiyi ortadan kaldırırsak, benim nakliyecim yaşayacaktır. Fakat size şunu söyleyeyim. Altınızdaki lüks mersedesleri satın. Hava atmayın. Cebinizde para yok hava atıyorsunuz. Türkiye bu kadar zengin ülke değil. Yok böyle hava. Bakıyorsunuz bizim nakliyecilere, bir dünya borcu var altında mersedesi var. Derlenin, toparlanın. İstikrarlı yürümeniz lazım." Kaynak:İHA
DenizHaber.Com
Rekabet denizlere taşındı!

Saffet Ulusoy, nakliye sektörünün artık dünyada şeklinin değiştiğini, nakliyenin demiryolu ve denizyoluna kaydığını belirterek, rekabetin denizlerde olacağını söyledi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Aliağa Gemi Söküm’de kaçak akaryakıt operasyonuİzmir'in Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tesise Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonun kaçak akaryakıt şüphesiyle gerçekleştirildiği iddia edildi.
Rusya nükleer denizaltı Murmansk'ın inşasına başladıRusya, modern Yasen-M sınıfının dokuzuncusu olan Murmansk denizaltısının inşasına resmen başladı. Zircon füzelerinin eklenmesi, uzun menzilli saldırı kabiliyetini ve savunmaları aşma yeteneğini artırıyor.
Fransa'dan Akdeniz'de Rus tankerine operasyonFransız donanması, Akdeniz'de Rusya'nın sözde 'hayalet filosuna' ait olduğundan şüphelenilen bir tankere çıktı. Bu operasyon, Eylül 2025'ten bu yana gerçekleştirilen beşinci benzer hamle oldu.
Mutabakatının ardından bir gemi saldırıya uğradıUmman açıklarında seyir halindeki "Ever Lovely" yük gemisine saldırı düzenlediğini iddia etti. Geminin köprü kısmında hasar oluştuğu aktarılan açıklamada, saldırıya maruz kalan gemide can kaybı veya yaralanma olmadığı bilgisi paylaşıldı.
İtalya'dan tonlarca atık yasa dışı yollarla Türkiye'ye gönderildi!İtalya'dan tonlarca tekstil atığının yasa dışı biçimde Türkiye'ye gönderildiği tespit edildi. Olayın arkasında 26 bin tondan fazla tekstil atığını yasa dışı biçimde depolayan bir ağın bulunduğu belirtildi.
Fethiye'de deniz araçları ihale ile satışa çıkıyorFethiye Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çeşitli deniz araçlarının satışa çıkarılacağı duyuruldu. Satış kapsamında tekne, fiber tabanlı şişme bot, çift motorlu deniz taşıtı ve yelkenli gibi farklı özelliklere sahip deniz araçları yer alıyor.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim























