Bulgar sahil güvenliği Türk balıkçı teknesine el koydu
Bulgaristan sahil güvenlik ekipleri, Bulgar karasularını ihlal ettiği ve kaçak balık avlandığı gerekçiyle bir Türk balıkçı teknesine el koydu ve 10 balıkçıyı göz altına aldı.
Bulgaristan Balıkçılık Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, “G. Oğulları” adlı Türk balıkçı teknesi, Karadeniz kıyısındaki Byela kasabası açıklarında kaçak balık avlanırken Bulgar sahil güvenlik botu tarafından yakalandı.
Açıklamada, Türk balıkçı teknesinin önce kaçmaya çalıştığı ve yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonucu yakalandığı bildirildi.
Balıkçı teknesinde balık bulunmadığını, ancak ıslak kalkan ağları ele geçirildiğini belirten yetkililer, teknenin Varna limanına çekildiğini ve kaptan ile birlikte toplam 10 balıkçının gözaltına alındığını açıkladılar.
Türk balıkçılarının hukuki durumu Varna savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda ortaya çıkacak.
Varna Sınır Polis Müdürü Dimitar Vasilev, Türk balıkçıların ”dur” ihtarına uymadıklarını ve sahil güvenlik ekiplerine karşı çıktıklarını öne sürdü.
Teknede 2 torba halinde sarı renkli bir toz da ele geçirildiğini belirten Vasilev, tozun incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini açıkladı.
Ele geçirilen tozun balık yemi olduğu tahmin ediliyor. DenizHaber.Com
Bulgarlar Türk teknesine el koydu

Bulgaristan sahil güvenlik ekipleri, Bulgar karasularını ihlal ettiği ve kaçak balık avlandığı gerekçiyle bir Türk balıkçı teknesine el koydu ve 10 balıkçıyı göz altına aldı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Aliağa Gemi Söküm’de kaçak akaryakıt operasyonuİzmir'in Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tesise Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonun kaçak akaryakıt şüphesiyle gerçekleştirildiği iddia edildi.
Rusya nükleer denizaltı Murmansk'ın inşasına başladıRusya, modern Yasen-M sınıfının dokuzuncusu olan Murmansk denizaltısının inşasına resmen başladı. Zircon füzelerinin eklenmesi, uzun menzilli saldırı kabiliyetini ve savunmaları aşma yeteneğini artırıyor.
Fransa'dan Akdeniz'de Rus tankerine operasyonFransız donanması, Akdeniz'de Rusya'nın sözde 'hayalet filosuna' ait olduğundan şüphelenilen bir tankere çıktı. Bu operasyon, Eylül 2025'ten bu yana gerçekleştirilen beşinci benzer hamle oldu.
Mutabakatının ardından bir gemi saldırıya uğradıUmman açıklarında seyir halindeki "Ever Lovely" yük gemisine saldırı düzenlediğini iddia etti. Geminin köprü kısmında hasar oluştuğu aktarılan açıklamada, saldırıya maruz kalan gemide can kaybı veya yaralanma olmadığı bilgisi paylaşıldı.
İtalya'dan tonlarca atık yasa dışı yollarla Türkiye'ye gönderildi!İtalya'dan tonlarca tekstil atığının yasa dışı biçimde Türkiye'ye gönderildiği tespit edildi. Olayın arkasında 26 bin tondan fazla tekstil atığını yasa dışı biçimde depolayan bir ağın bulunduğu belirtildi.
Fethiye'de deniz araçları ihale ile satışa çıkıyorFethiye Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çeşitli deniz araçlarının satışa çıkarılacağı duyuruldu. Satış kapsamında tekne, fiber tabanlı şişme bot, çift motorlu deniz taşıtı ve yelkenli gibi farklı özelliklere sahip deniz araçları yer alıyor.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim






















