Fransa’da Sendika Yeni Römorkör Şirketini Protesto EttiFransız işçi sendikası CGT’nin üyeleri Le Havre limanında ikinci römorkörcülük şirketinin hizmet vermeye başlamasından endişe duyuyorlar. Buna neden olarak da yerel pazarın iki römorkörcülük teşkilatına müsaade edecek kadar büyük olmamasını gösteriyorlar.Havre Yeni Römorkörcüler Birliği (Societe Nouvelle de Remorquage du Havre-SNRH) Hollanda orijinli Kotug Grubundan kiraladığı römorkörlerle önümüzdeki yılın başlarında Le Havre limanında hizmet vermeye başlayacak. Bu konuda resmi makamlarla sözleşme imzalanması aşamasına gelinmiş durumda.Resmi makamlarla varılacak bu anlaşmanın Perşembe günü sonuçlanması bekleniyor.
Sendikanın bir sözcüsü şöyle dedi: “Biz hükümetten bir karara varmadan önce konuyu ciddi biçimde dikkate almalarını bekliyoruz. Le Havre limanındaki römorkörcülük pazarı kesinlikle ikinci bir römorkörcülük şirketine müsaade edecek büyüklükte değildir”Le Havre limanındaki gemi trafiği ise düşüş trendi içerisinde. Bu yıl 2004 yılının aynı dönemine oranla gemi uğrağı 200 gemi azalmış. CGT’ye göre yeni römorkör şirketi SNRH’nin çalışmaya başlamasıyla şu anda limanda römorkörcülük hizmetlerini vermekte olan şirket Les Abeilles personel istihdamında indirime gidebilecek. Sendika bu konuda şu uyarıyı yaptı: “Eğer SNRH Fransız makamlarından izin alabilirse, bu şirketin Les Abeilles ile istihdam, sosyal imkânlar, bayrak ve güvenlik konularında aynı standartlarda hizmet vermesini bekleyeceğiz. Aksi takdirde römorkörcülük sektörü limanlarda eytleme başvurabilir” (Lloyd's Register - Fairplay web links)
2. Römorkör Şirketine Protesto

Fransız işçi sendikası CGT’nin üyeleri Le Havre limanında ikinci römorkörcülük şirketinin hizmet vermeye başlamasından endişe duyuyorlar.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim