• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

VIP Helâ'nın Mucidi

JURNAL

İstanbul ve Havalisinin Kaptan-ı Deryası Çakma Barbaros’un devletlû hizmetleri takdire şayandır.

Hatırı sayılır hizmet anlayışı ile Tüm Derya’nın Sorumluluğuna yükselen Çakma Barbaros'un icraatları, yedi denizde konuşulur.

Hele birde "Hela İnkişafı" dillere destandır. VIP Hela'nın mücidi olan Çakma Barbaros, 7 kıyının, 7 denizinde söz sahibidir. Yedi denizin kıyısında seyr-ü sefer emniyeti, ondan sorulur.

Dönemin Seyr-ü Sefer Nazırı, bir Akşam vakti İstinye Havalisinden geçerken, acil bir ihtiyaç için İstinye-yi Derya Umumiye Teşkilatı'na intikal eder. Bu Umumiye-i Derya Teşkilatı'nda, ihtiyaçlarını gideren Seyr-ü Sefer Nazırı, bir çeyrek saat diliminden sonra, İstinye Bölgesi’nden ayrılır.

Bu olayı, bir gün sonra duyan Kaptan-ı Derya Çakma Barbaros, Seyr-ü Sefer Nazırı’nın, marabanın kullandığı Helâ’ya girdiğini ve ihtiyaçlarını buradan giderdiğini öğrenince kahrolur ve üstünü başını haşat eder. Kendini duvarlara vurur, özünü telef eder.

Kaptan-ı Derya Çakma Barbaros; Nazır Bey'in, kendi himayesindeki Marabanın Helasını kullanmasını, "kendinde, eksik hizmet" olarak niteler.

Seyr-ü Sefer Nazırı’nın, marabanın helâsını kullanmasını içine sindiremeyen Çakma Barbaros, derhal emrindeki tebaaya talimat vererek, “İstinye Bölgesine Çok Özel Helâ (VIP) Yapıla, Bu Helâ Marabalardan Koruna” emrini, tüm leventlere duyurur.

İşi-gücü bırakan bizim Çakma Barbaros, İstinye Bölgesine bir çadır kurdurup, Çok Özel Helâ inşaatını başlatır. Helâ’nın Islak zeminleri ecnebi bölgesinden getirilen mermerler ile döşenir. Duvarlar özel fayanslarla baştan aşağı kaplanır. Hatta taharet muslukları, miğfer teli ile örülür.

İstanbul ve Havalisinin Kaptan-ı Deryası Çakma Barbaros, İstinye-i Derya Umumiye Teşkilatı'na inşa ettirdiği Çok Özel Helâ’yı, 25 bin akçeye malederek, kendisinin ilk ziyareti ile hizmete açar.

Günler, aylar hatta yıllar geçer. Çakma Barbaros’un inşa ettiği ve gecesini gündüzüne kattığı 'Çok Özel Helâ’sını kullanmaya kimse gelmez. Kaptan-ı Derya Çakma Barbaros yeni bir tamim yayınlayarak “Seyr-ü Sefer Nazırı Gelmeden, Çok Özel Helâ Hizmete Alınmaya. Hatta Bu Helâ’yı Kullanmaya Kalkanlar, Derhal Derya Ötesine Sürüle” emrini verir. Gözleri yaşartan bu tamim, şahanesi tarafından tastik edilir.

Kaptan-ı Derya Çakma Barbaros'un yaptığı bu hizmetten, Seyr-ü Sefer Nazırı'nın haberi olmasa bile, Çok Özel Helâ, 4 yıldır kapalı kapılar arkasında, ziyaretçisini beklemeye devam eder ve günümüze kadar gelir.

Kaptan-ı Derya'nın hizmet anlayışı, 7 denizde konuşulur. Yapılan bu icraatlar, bazı kesimler ve işbirlikçiler tarafından, yağdanlık olarak nitelense bile, hatırı sayılır inkişafları, vekilleri tarafından hep takdir edilir.

VIP Hela'nın Mucidi, Çakma Barbaros'un yeni maceralardan buluşmak üzere, Esen kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ne gerek var
23 Ocak 2013 Çarşamba 17:16
Vip - WC (hela)
Bu vip helanın açılış töreni yapılmadı mı ? Açılışı da çok renkli olur herhalde. ........... ............... ................ Sifonu çektikten sonra büyük bir alkış tufanı. Ne tören olur ama, vallahi.
78.189.180.121
vıp oda
23 Ocak 2013 Çarşamba 15:40
vıp heladan önce
vıp heladan önce vıp oda yapan bölge müdürleride vardı s.s. gibi. sonraki gelen onu yıktı oda yaptı.
85.105.51.153
Burak Köse
23 Ocak 2013 Çarşamba 13:23
Keyiflendim
Keyifli bir yazı olmuş. Güldürürken düşündüren bir yazı. Allah selamet versin.
85.96.116.60
şaşkınım
23 Ocak 2013 Çarşamba 04:32
noluyor?
Hadi be. Yok artık. Bu şaka olmalı, Bakana özel tuvaletmi yaptırmış? Ben inanmıyorum. Recep Canpolat bu tuvaletin resmini istiyorum. Yayınla o zaman inanırım.
85.96.116.60
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim