• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 15 °C

Salih Zeki Çakır'dan Açıklama

JURNAL

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, JURNAL mahlasıyla yayınlanan "Kılıçlar Kınından Çıktı" başlıklı yazıya, Beyoğlu 31. Noterliği Kanalıyla bir açıklama gönderdi.

Salih Zeki Çakır'ın avukatı Hasan Geniş imzasıyla, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'a Beyoğlu 31. Noterliği marifeti ile gönderilen ihtarnamede, JURNAL mahlası ile yazan yazarın, "Kılıçlar kınından çıktı" başlıklı yazısının, Deniz Ticaret Odası seçimlerini etkilemek amacı güttüğü ifade edilerek, müvekkilinin kişilik haklarına saldırı mahiyeti taşıdığı iddia edildi.

Yazıdan dolayı yasal yollara başvurulacağı belirtilen Noter ihtarnamesinde “Kılıçlar Kınından Çıktı” köşe yazısının yayından çıkarılması istenerek, "Fethullah Gülen Cemaati" diye hukuki gerçek kişilik veya tüzel bir kişiliğin olmadığı kaydedildi.

Deniz Haber Ajansı olarak, Mahkeme kararı olmamasına rağmen, cevap hakkına olan saygımızdan dolayı, Beyoğlu 31. Noterliği kanalıyla Salih Zeki Çakır’ın avukatı Hasan Geniş imzasıyla gönderilen ihtarnameyi, virgülüne bile dokunmadan aynen yayınlıyoruz.

KONU: Deniz Haber Ajansı'na ait www.denizhaber.net isimli/uzantılı Deniz Haber logolu haber sitesinde "Jurnal" mahlası altında yazılan köşede yer alan 23.02.2013 tarihli "Kılıçlar kınından çıktı" başlıklı yazı gerçek dışı, DTO seçimlerini olumsuz etkileyecek bir içerik taşıdığı gibi, aynı zamanda müvekkilin kişilik haklarına da saldırı mahiyetindedir. Buna ilişkin cevap ve düzeltme istemidir.

AÇIKLAMALAR: Deniz Haber Ajansı'na ait www.denizhaber.net isimli/uzantılı Deniz Haber logolu haber sitesinde "Jurnal" mahlası altında yazılan köşede yer alan 23.02.2013 tarihli "Kılıçlar kınından çıktı" başlıklı yazı; içerisinde gerçek dışı bilgiler taşıdığı gibi, içerik itibariyle de toplumun yanlış bilgilendirilmesine ve yönlendirilmesine matuftur. Bu şekildeki içeriğinde gerçeğe aykırı ve yanlış bilgiler taşıyan yazılar, demokratik ve serbest bir seçimi olumsuz etkileyecektir. Yasalar ise bu tutumu yasaklamıştır. Suçtur.

Demokrasinin en temel koşullarından birisi seçme ve seçilme hakkıdır. Sayın Salih Zeki Çakır'da bu hakkını kullanarak DTO Başkanlığına ady olduğunu açıklamış, demokratik bir olgunluk örenği içerisinde çalışmalarına devam etmektedir.

Bu nedenle mezkûr yazının Müvekkile ilişkin kısmını tekzip ediyor, cevap ve düzeltme hakkımızı kullanıyoruz. Her türlü yasal yollara müracaat haklarımız saklı kalmak kaydıyla, aşağıdaki tekzip metninin sitenizin aynı köşesinde, aynı puntolarla yayınlanmasını, aksi durumda yasal yollara başvurulacağını bilvekale ihtaren bilgilerinize sunarız.

"CEVAP VE DÜZELTME"

"Bu haber sitesinin bu köşesinde; 23.02.2013 tarihli "Kılıçlar kınından çıktı" başlıklı bir yazı yayınlanmıştır. Yazı içerisinde yer alan bir kısım bilgilerin gerçek dışı olması yanında, yazı serbest ve demokratik bir seçimi olumsuz şekilde etkileyecek mahiyettedir. Toplumun, yanlış bilgilendirmesine ve yönlendirilmesine matuftur. Bu tutum yasalarla yasaklanmıştır.

DTO seçimlerinde yaşanan demokratik bir yarıştır. Yüzlerce yıl öncesinde, tarihin derinliklerinde kalmış, kılıçlı kalkanlı bir savaş yoktur. Yazıda iddia edildiği şekilde bir seçim süreci de yoktur. Kelle falan da düşmeyecektir. Öncelikle yazıda kullanılan bu dil ve üslup hadisenin gerçekliğine aykırıdır. Yazı, toplumu, sektörü ajite edici, kin ve düşmanlığa körükleyici bir üslup taşımaktadır. Bu tutumda kanunlarımızda suçtur.

Yazı içerisinde ismi geçen Sayın İlhan İşbilen de, bizzat yazı içerisinde ifade edildiği üzere tüm denizcilik camiasının yakından tanıdığı, saygın bir kişiliktir. Eğer, Müvekkil bu değerli kişinin desteğini de alabilmişse, bu da müvekkil açısından ancak bir mutluluk vesilesidir. Bu saygın kişinin özel hayatına ilişkin yazılanlar da; kötü niyetli, seçimleri etkileme yazı kurgusuna malzeme taşıma gayretidir. Boş bir uğraştan ibarettir.

Yine yazı içerisnde bahsedilen "Fethullah Gülen Cemaati" diye bir hukuki gerçek kişilik ve/veya tüzel kişilik yoktur. Bu iddia ile YDO'luların oyunu Sayın Salih Zeki Çakır'dan kaçıracağını düşünme, böyle bir girişimde bulunma, bu şekilde seçimi etkileme gayreti yasal olarak doğru olmadığı gibi, fiilen de denizcilik camiasında bir karşılığı bulmayacaktır. Bu çaba meslek etiği açısından doğru değildir, yazarın yazısına yakışmamıştır.

DTO üyeleri içerisinde yer alan, denizcilik sektörünün her dalında ve kademesinde faaliyet gösteren YDO/DYO/Denizcilik Fakültesi mezunları da 129 yıllık bir geleneğin sahibi, birbirleri arasında hiçbir ayrım gözetmeden dayanışma sergileyen güzide bir topluluktur.

Sayın Salih Zeki Çakır DTO üyelerinin tamamının oylarına taliptir, Oda başkanlığına adaydır. Adaylığını açıkladığı günden itibaren de tüm DTO üyelerinin destek ve teveccühlerine mazhar olmuştur.

Gerçeğin çarpıtılması, serbest ve demokratik bir seçimin olumsuz etkilenmesi ve manipüle edilmesi içerikli, bu yönüyle de suç teşkil eden "Kılıçlar kınından çıktı" başlıklı yazı dolayısıyla gerekli yasal yollara gidilecektir. Esasen, bu yazının kültürel düzeyi yüksek, saygın ve bilinçli denizcilik camiasında yazarın umduğu olumsuz etkiyi yaratmayacağına olan Müvekkil kanaatini de paylaşmamız gerekir. Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz olunur.

Salih Zeki Çakır Vekili Avukat Hasan GENİŞ"

JURNAL'in Notu: Noter kanalıyla ihtarname gönderilmesine neden olan yazıyı okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.

https://www.denizhaber.net/Yazar/jurnal/233/dto-secimleri-ve-gulen-cemaati.html

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Editor
18 Mart 2013 Pazartesi 18:52
Yorumlar Yayınlanmayacaktır
Sayın okuyucular, bu yazıya gönderilen yorumlarınız yayınlanmayacaktır.
85.96.86.158
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim