• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Osman Kolay mı dediniz? Şeytanı ağlatır!

JURNAL

Kim ne derse desin, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, son dönemde Türk denizcilik sektörüne damga vurduğu inkar edilemez. Özellikle GMO Genel Kurulu ve Türk Loydu Genel Kurulları'nda yaptığı manevralar, siyaset akademilerinde okutulacak, hatta lisans öğrencileri için tez hazırlattıracak kadar önem arz ediyor.

Türkiye’nin milli klas kuruluşu olan Türk Loydu’nun Yönetim Kurullarını belirleyen Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, son Türk Loydu Genel Kurulu seçiminde beklenmedik bir şekilde yol kazasına uğrasa da, onu telafi edecek yeni atraksiyonları ile sahnede kendine yer buldu.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından, Genel Kurul üyeliği düşürülen Türk Loydu'nun, EMSA ve IACS üyeliği konusunda da pek olumlu bir şey olmadığı kulağımıza çalınıyor. Milli klas kuruluşu Türk Loydu S.O.S veriyor. Ancak Deniz Haber Ajansı dışında, sektörün tüm oyuncuları (Bir kaç gemi mühendisi hariç) kulaklarının üstüne yatmaya devam ediyor.

Bundan iki sene önce bir bürokrat hakkında kaleme aldığım fıkrayı, Osman Kolay’a uyarlayarak yayınlama kararı aldım. Okuyup gülecek, aynı zamanda da gülerken, düşündürecek bu fıkra, Türk Loydu’nun geleceğini bir anlamda gözünüzün önüne getirecektir.

&                   &                   &

ŞEYTANI AĞLATAN BAŞKAN!

Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (IACS) toplantısı İngiltere’nin Başkenti Londra’da yapılır. Dünyanın değişik ülkelerinden milli klas kuruluşlarının yetkilileri katılırken, Türkiye’nin milli klas kuruluşu Türk Loydu’nu temsilen Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay başkanlığında bir heyet temsil eder.

Fıkra bu ya; Toplantının yapıldığı IACS Merkezinde bulunan Genel Kurul salonunda ülke klas kuruluşları delegasyonları yerlerine otururken, Genel Kurul kapısı şiddetli ve gürültülü bir şekilde açılır. IACS’a üye kuruluşların delegasyonları büyük şaşkınlık yaşarken kapıdan içeriye şeytan girer. Şeytanı gören delegeler diğer genel kurul kapısından kaçmaya çalışırlar.

Şeytanı gören Fransız BV, Çinli CCS, İtalyan RINA ve Türkiye’den Türk Loydu delegasyonu heyeti ne olduğunu anlamaya çalışırken, Çin CCS Temsilcisi Han Jing kendi kendine, “Şeytan geleceği bilir şuna bir soru sorayım” diyerek ayağa kalkar;

“Şeytan Çin Klas Kuruluşu CCS ne zaman dünyanın en büyüğü olacak” diye sorar.

Şeytan Çin Temsilcisi Han Jing’i şöyle bir süzdükten sonra;

“95 yıl sonra” der. Şeytanın bu sözü üzerine Çinli CCS Temsilcisi Han Jing başlar ağlamaya…

—Ben göremeyeceğim, ben göremeyeceğim.

Çinli CCS Temsilcisi Han Jing’in ağladığını gören İtalyan RINA Temsilcisi Cazzulo, şeytana dönerek,

“Şeytan İtalyan klas kuruluşu RINA ne zaman IACS’ın en büyüğü olarak Başkanlığı üslenecek” diye sorar. Şeytan İtalyan RINA temsilcisi Cazzulo’ya bir bakış atarak;

“114 yıl sonra” der. Şeytanın sözüne çok üzülen RINA Temsilcisi Cazzulo başlar ağlamaya;

—Ben göremeyeceğim, ben göremeyeceğim

İtalyan ve Çin klas kuruluşu temsilcilerinin ağladığını gören Fransız Bureau Veritas Temsilcisi Sarkozy şeytana dönerek;

“Şeytan bildiğin gibi Lloyd Register IACS’ın Başkanlığını üsleniyor. IACS’ta İngiliz hakimiyeti ne zaman bitecek, Fransız hakimiyeti ne zaman başlayacak ve IACS Merkezi Paris’e ne zaman taşınacak” diye sorar.

Fransız BV Temsilcisi süzen Şeytan, Sarkozy’e dönerek;

“147 yıl sonra” der. Fransız Bureau Veritas Temsilcisi Sarkozy, şeytanın bu sözü üzerine başlar ağlamaya

—Ben göremeyeceğim, ben göremeyeceğim…

Türk Loydu adına IACS Genel Kurulu’na katılan Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir beklentisi olmadığı için ne soracağını bilemez.  Ancak bir soru sorması gerektiğini düşüncesi içerisinde olan Osman Kolay, şeytana dönerek;

“Şeytan, Türk Loydu ne zaman IACS üyesi olacak” der.

Osman Kolay’ın bu beklenmedik sorusu karşısında afallayan şeytan, başlar ağlamaya;

—Ben göremeyeceğim, ben göremeyeceğim…

&                   &                   &

Sevgiyle kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim