• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 20 °C

Olmayan Müsteşarlığın, Müsteşarları

JURNAL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yeni Teşkilat Kanunu’nun çıkması ile birlikte, Denizcilik Müsteşarlığı kapatıldı. Bakan Binali Yıldırım’ın imzası ile yayınlanan genelge ile emsal teşkil eden ve yeni kurulan Genel Müdürlüklere, görevi başında bulunan isimler, işlerin aksamaması için yeniden görevlendirildi. Görev almayan diğer üst düzey yöneticiler ise (Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, v.b.) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı emrinde, müşavir kadrosu’na atandı.

Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan ve benim anlamadığım, kapanan Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'nın Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcılarının hala makamlarını kullanması ve bu konuda olmayan Denizcilik Müsteşarlığı adına beyanat vermeleridir. Bu durum sektörde rahatsızlık vermeye başladı. Bazı kesimler tarafından da ifade edilen ancak yüksek sesle dile getirilmeyen “hayırdır arkadaşlar koltuklara mı yapıştınız?” sorusunun sorulmasına neden oluyor.

Geçen gün Anadolu Ajansı bir haberi yayına soktu. Bu haberde, KKTC’de yapılan Deniz Tatbikatında konuşma yapan Bakanlık Müşaviri Hamza Taşkeser’in “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı” titri ile Bakanlık adına konuşma yaptığı ifade ediliyor. Ayrıca yapılan protokol toplantılarında Müsteşar Yardımcısı makamı ile hareket ettiği aynı haberde belirtiliyor. Birileri, Hamza Taşkeser’in bu makamı kullanmasını, bana anlatması gerekiyor.

Yoksa Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında üçlü kararname ile Hamza Taşkeser “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına” atandı da bizim mi haberimiz yok? Ya da kişiye özel Resmi Gazete yayınlandı ve bu yayın sadece Hamza Taşkeser’e mi gönderildi?

Diğer taraftan, Ankara'dan aldığım bilgilere göre, Denizcilik Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcıları'nın aynı makam çerçevesinde resmi yazışmalar yaptığı ve bu yazışmaları bakanlıklar arasında kullandıkları belirtiliyor. Hukukçulara göre, Kanun ile kapatılan Denizcilik Müsteşarlığı'nın "Yok Hükmünde" olduğu ifade edilirken, Olmayan Müsteşarlık adına yapılan işlemlerin ilerde büyük sıkıntılara neden olacağı kaydediliyor.

Burası “Muz Cumhuriyeti değil, Hukuk Devletidir”. Siz kafanıza göre makam ve mevki kullanamaz, Olmayan Müsteşarlık adına imza atamazsınız.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Yeni Teşkilat Kanunu ile görevleriniz sona erdi ve müşavir kadrosuna atandınız. Siz Bakanlık Müşavirisiniz. Müsteşar veya Müsteşar Yardımcısı değilsiniz.

Yoksa siz; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın, makamınıza kadar gelip, “Arkadaşlar Denizcilik Müsteşarlığı kapandı” demesini mi bekliyorsunuz?

Sayın makam sahibi arkadaşlar, Denizcilik Müsteşarlığı kapandı. Ve sizlerin mevcut görevleri sona erdi. Bu rüya değil, gerçektir. Eğer kendinizi rüyada zannediyorsanız, artık bu rüyadan uyanın ve verilecek yeni görevleri bekleyin. Yoksa bu olay size ilerde SIKINTI olarak geri dönebilir.

Bizden söylemesi...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
doğrucu
05 Aralık 2011 Pazartesi 20:55
davut
Olmayan müsteşarlığın olmayan müsteşarları gider ayak
kıl tüy işlerle uğraşıyor!.. Devletin neyse söylemiyem..
82.222.147.190
İbrahim
04 Aralık 2011 Pazar 00:14
hayırlara vesile olması ile
...Binlerce insanın hayalini gerçekleştiren Sayın Bakanımızı kutluyoruz.. Çalışma yaparken belli olmuş diyorlar zaten..
78.168.172.221
hüsamettin canbilen
02 Aralık 2011 Cuma 20:16
Ehliyet ve sertifikalar değişecek mi?
Müsteşarlık kalktığına göre eski ehliyet ve sertifikalar yenilenecek mi?
95.14.5.31
POLARİS
02 Aralık 2011 Cuma 16:55
DEVAMLILIK NASIL SAĞLANACAK
İşler nasıl bekleyecek. Atamalar hala yapılmadığına göre vatandaşın işleriyle ilgili yazışmalar duracak mı? O zaman bir an önce atamalar yapılmalıydı? yapılmadıysa kurumdakilerin bir suçu yok sadece işler aksamasın diye imza atarak üstelik bence sorumluluk almışlardır. O nedenle işlerin aksamaması için yada böyle yanlışlıklara meydan verilmemesi için atamaların biran önce yapılması gerekir diye düşünüyorum.
212.174.143.129
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim