• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Körfez Kazasının Perde Arkası

JURNAL

Deniz Haber Ajansı şu son günlerde gündemi sarsan haberlere imza atıyor. Özellikle İzmit Körfezi’nde meydana gelen deniz kazası ile ilgili olarak belgelere ve derin bilgilere dayanan haberleri, kapalı kapılar arkasında hazırlanan senaryoları, belirli noktada ortaya çıkarıyor.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Recep Canpolat geçen gün beni ziyaret etti. Pek benim ziyaretçim olmaz. Kendisinin ziyareti beni ziyadesi ile mutlu etti. “Zinnet Mete” ve “Turgut Kocabaş” gemilerinin çatışması ile meydana gelen deniz kazasını, Deniz Atı JURNAL’in penceresinden analiz etmemi rica etti. Bizler sayın Canpolat’ın ricasını emir telakki ederiz.

 

Emin Çölaşan’ın minik kuşuna haber gönderdim. Biliyorsunuz Emin gazetecilikten erken emekli edildikten sonra, minik kuşu bu aralar işsiz güçsüz kaldı. Ona bu deniz kazasının arkasındaki dedikoduları bana anlatmasını istedim. Minik Kuşun anlattıkları insanın dudaklarını uçuklatacak türden…

 

Bakın Minik Kuş bana neler anlattı, kulaklarınızı kabartarak dinleyin…

 

                                &                 &                &

 

“4 Eylül akşamı deniz kazası olduktan sonra İzmit Körfezi’nde römorkör ve kılavuzluk hizmeti veren Med Marine - Dekaş konsorsiyumunda yoğun bir trafik yaşanıyor…

 

Özellikle her iki gemiye kılavuz olarak çıkacak olan Abdulkadir Sağer, Yelkenkaya mevkiine 3 mil kala ZİNNET METE isimli gemiden inerek, karaya çıkıyor… Çatışma sonucu su alarak batan Turgut Kocabaş isimli gemiye kılavuz kaptan Abdulkadir Sağer'in niçin çıkmadığı ve karaya yöneldiği ise tam bir muamma…

 

Bu olaydan haberi olan her iki şirketin üst düzey yöneticilerinde bir telaş başlıyor... Med Marine'nin patronu Hakan Şen’in yurt dışında olmasından dolayı, kriz merkezinin başına, talimatı efkardan, Dekaş’ın Genel Müdürü Aykut Erol geçiyor…

 

Bu işten sıyrılmanın yollarını arayan Dekaş Genel Müdürü Aykut Erol, basına el altından bu olayın kılavuzluk sınırları içerisinde olmadığını, bununla beraber kılavuzluk teşkilatının bu olayda kusurunun olamayacağını kamuoyuna deklare ediyor.

 

Tabi bu beyanatın altını doldurmak gerekiyor. Onun için Şirketin ortaklarından olan ve her ne kadar icraatları kamuoyu tarafından tartışılsa bile basın camiasında uzman kişi konumunda zannedilen, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Cahit İstikbal’den yardım isteniyor.

 

-Yalnız buraya bir paragraf açmak gerekiyor. Bu konuda beyanatı yurt dışında bulunan Med Marine Yönetim Kurulu Başkanı olan R. Hakan Şen, Cahit Efendinin televizyonlarda boy göstererek, Aykut Erol’un beyanatına alt yapı oluşturması ricasında (!) bulunması, Cahit İstikbal’in ikna olmasına neden oluyor.-

 

 

Gelelim sonradan olan olaylara; Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanlığı sıfatı ile televizyon, televizyon dolaşan –DÜNYALAR BAŞKANI (!)-  Cahit İstikbal, o yoğun ve derin ilmiyle, TURGUT KOCABAŞ-ZİNNET METE deniz kazasının KILAVUZLUK SINIRLARI İÇERİSİNDE OLMADIĞINI ve BU OLAYIN KILAVUZLUKLA ALAKASININ KESİNLİKLE BULUNMADIĞI” açıklamasını yapıyor. Bu açıklama, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden oluyor.

 

Deniz Haber Ajansı’nın acar muhabirleri, büyük Türk büyüğü (!) Cahit İstikbal’in, altında ne koktuğu, belli olmayan beyanatının, peşine düşüyor. Bu kazanın “kılavuzluk sınırları içerisinde olup olmadığını” araştıran acar muhabirler, ismi kendilerinde saklı, Denizcilik Müsteşarlığı üst düzey yöneticileri ile görüşerek, Bay İstikbal’in açıklamalarının, detayına ve perde arkasına ulaşıyor.

 

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'nın üst düzey yöneticileri net cevap veriyor. “ZİNNET METE-TURGUT KOCABAŞ DENİZ KAZASI KILAVUZLUK SINIRLARI İÇERİSİNDE OLMUŞTUR”

 

 

 

Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, kazanın diğer boyutunu araştırmak amacıyla, yurt dışında bulunan Med Marine Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Şen’e ulaşarak, deniz kazasının sebeplerini kendisinden almak istiyor.

 

İzmit Körfezi’nde uzun zamandır büyük paralar kazanan Med Marine’in patronu Hakan Şen, İzmit Körfezi'nden, ne kadar haberi olduğu, verdiği beyanatla ortaya çıkıyor.

 

Bay patron Hakan Şen Akşam Gazetesi adına beyanat alan Recep Canpolat’a kazanın “Turgut Kocabaş isimli kılavuzsuz olarak bölgeye girmeye çalışan geminin Zinnet Mete isimli gemiye çarpmasıyla gerçekleştiğini ve bununla beraber 2500 GRT’un altında gemilerin pilotaja tabi olmadığını, Turgut Kocabaş’ın ise 2275 GRT’luk bir gemi olduğunu” belirtiyor.

 

Ancak, İzmit Liman Yönetmeliğine göre, 1000 GRT'nun üstündeki gemiler römorkör ve pilotaja tabi olduğu, yönetmelikte net bir şekilde yazılı olduğu halde, Hakan Şen'in bu beyanatı vermesi, akıllarda soru işareti oluşmasına neden oluyor. 

 

Med Marine’nin patronu Hakan Şen’in açıklaması, Recep CANPOLAT imzasıyla Akşam Gazetesi’nin 6 Eylül günü çıkan sayısının ekonomi sayfasına manşet oluyor.

 

 

 

Kazadan sonra olan komediler bununla da bitmiyor. Deniz Haber Ajansı’nın yayın organı olan www.denizhaber.net  ‘nin ortaya çıkardığı karışık ilişkiler ağını, sektörün diğer büyük haber portalları “ www.virahaber.com ve www.lojiport.com " sayfalarına taşıyor.

 

Özellikle kamu yararı güden önemli bir derneğin başkanı sıfatını, bir şirketin ticari kaygılarına kurban veren ve tepki oklarını üzerine alan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Cahit İstikbal, kamuoyunda yoğun ve ağır bir şekilde eleştiriliyor.

 

Bu eleştiriler karşısında İLAHLARA kurban vermeyi seven, MED MARİNE-DEKAŞ konsorsiyumun üst düzey yöneticileri, kılavuz kaptan Abdulkadir Sağer'i* kızağa çekerken, Cahit İstikbal’i de çağırarak, “Sektörde sana büyük tepki var. Özellikle de kılavuz kaptanların tepkisi rahatsızlık boyutuna ulaştı. Sen IMPA’daki görevlerine devam et. Biz seni desteklemeye devam edeceğiz. Senin Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanlığı’ndan istifanla en azından bizlere yapılan baskıların önüne geçmiş olacağız” telkininde bulunuyor.

 

Bu tavrı beklemeyen Cahit İstikbal, “kullanılmış ve bir kenara atılmış” hissine kapılıyor. -Dedikodu bu ya-  Cahit İstikbal tarihi çıkışını yapıyor ve karşısındaki şahsa “Ben sizin için adımı soyadımı koydum. Hakan Şen’le sizleri bir masada buluşturdum. Timur’la (İLDENİZ) kötü oldum. Sizin yüzünüzden bir çok arkadaşımla kavgalıyım. Recep Canpolat bana düşman oldu. Sizin için DENİZHABER.COM’u bir tetikçi gibi kullandım. Bunu bana yapamazsınız. Ben genel kurulun kararı ile geldim, genel kurulun kararı ile giderim. Kusura bakmayın ben istifa etmiyorum” restini ve üstü kapalı tehdidini çekiyor.

 

Cahit İstikbal yalnız bırakılmanın tedirginliği ile oradan ayrılıyor. Bir gün önce Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu’nda beraber çalıştığı Başkan yardımcısı Haydar Yüce ve Genel Sekreter İsmail Akpınar’ın dernek yönetim kurulundan istifa ederek, kendisini yanlız bırakmasının ve DEKAŞ yönetimine rest çekmenin karışık duygularını aklından geçirerek, büyük bir zafer kazanmış KOMUTAN (!) edası ile evinin yolunu tutuyor.

 

Yeni bir manevra yapmaya hazırlanan Cahit İstikbal, DEKAŞ Yönetimini üstü kapalı tehdit etmesinin altındaki gerçek şu senaryonun altında yatıyor.  İsmail Akpınar ve Haydar Yüce’nin istifasının yerine yedekte bulunan iki kişiyi yönetime çağırmayı hesaplayan İstikbal, Yönetim Kurulu’nda bulunan OKAN CINCIK ve MUAMMER ASLANTÜRK’ün’de istifası halinde ise, yine yedekleri çağırarak bir sene daha yönetimde kalmayı hesap ediyor. Ancak Aykut Erol’un adamı konumunda bulunan Orhan Kumralbaş’ın istifası, Cahit İstikbal’in Genel Kurul’a gitmesine neden olacağından, Cahit İstikbal'in DEKAŞ yönetimine, bu tehdidi yaptığı ortaya çıkıyor.”

 

                                                &                 &                &

 

Minik Kuş’un anlattıkları tabi ki bunlarla ibaret değil… İnsanın inanası gelmiyor…. Ben Minik Kuş’a Cahit İstikbal’in istifa etmeyeceğini ve sonuna kadar “çarpışarak” bu işi götüreceğini söyledim…  Tabi ki bu çarpışmada bir çok bardak ve çanağın kırılacağını da sözlerime ekledim…

 

*Deniz Atı JURNAL'in Notu: Minik Kuş bana kılavuz kaptan Abdulkadir Sağer ile ilgili bir notu iletti. Kılavuz Kaptan Abdulkadir Sağer'in, DEKAŞ'ın ortağı olmasına rağmen, MED-MARİNE şirketinde çalıştığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Bir Okuyucu
09 Şubat 2008 Cumartesi 20:46
DKMM
4 Eylül Akşamı meydana gelen bu deniz kazasında ölen çarkçıbaşımıza allahtan rahmet ailesine sabırlar dilerim.Zamansız ve yersiz yorumlar bu gibi sitelerde çok dolaşıyor ve bunları okumaktan artık içimize baygınlık geliyor.Yaptığım araştırmalar neticesinde olay şöyle gerçekleşiyor saat 20:00 gibi Klv.Kpt.Kadir Sağer Darıca Pilot İstasyonundan araba ile Dilovası-Çolakoğlu Limanına gemiyi kılavuzlamak için gönderiliyor.Çolakoğlu Limanından gemiyi herhangi bir kaza olmadan saat 20:35 kaldırıyor.Saat 21:40 olduğunda da Darıca Önlerinde inmesi gereken yerden iniyor ve Darıca Kuleden gelen bir teyid oluyor.''Efendim Turgut Kocabaş Gemisi eskihisar demir için geliyor binermisiniz'' diyor.Kadir Kpt da ''Hay hay'' diyor.Zinnet Mete'den inip Darıca İskeleye geliyor.Ama Turgut Kocabaş hala pilot pozisyonunda değil biraz daha pilot pozisyonuna gelmesini bekliyor.Turgut Kocabaş tamyolla otobanda bmw-mercedes kullanır gibi adalar ın kuzeyinden tuzla mevkiinden geliyor ancak adaların güneyinden gelmesi gerekiyor.Çıkış yapan geminin de adalar ın kuzeyinden gitmesi gerekiyor.Zinnet Mete kuzeyden gidiyor ama Turgut Kocabaş ta kuzeyden geliyor.Bu yüzden de Turgut Kocabaş tam yolla geldiği için çatışma yaşanıyor.Bu olay kılavuzluk mevkii dışında yelkenkayanın biraz batısında yaşanıyor.Zinnet Mete Turgut Kocabaş ı görünce hemen kanal 12 den telsize sarılıyor.Aynen şöyle ''Turgut Kocabaş Turgut Kocabaş Zinnet Mete'' Kocabaş'tan yanıt yok.Bidaha deniyor ''Turgut Kocabaş Zinnet Mete'' Turgut Kocabaş nihayet uyanıyor. ''Zinnet Mete Turgut Kocabaş'' ''Turgut Kocabaş Zinnet Mete niyetiniz nedir efendim süratli geliyorsunuz kırmızı kırmızıya sancak sancağa alalım''Bu esnada pilot motoru yoldadır dikkat edelim.Ancak Turgut Kocabaş sancağa almıyor herhalde o an heyecandan Suvari bey Eyüp Kıyakoğlu iskeleye alıyor.Eee Zinnet Mete sancak yaptı Turgut Kocabaş ta iskele yaptı.Kocabaş Mete'nin üstüne üstüne gidiyor ve çatışma oluyor.Kocabaş tam yolda olduğu için su alıyor ve darıca önlerine doğru geliyor önü biraz batık şekilde.Bu gümbürtüyü duyan Pilot motoruda hızlanıyor.Zinnet Mete de olayı hemen Darıca Pilota bildiriyor ''Darıca Pilot Zinnet Mete Efendim Turgut Kocabaş gemisiyle çatıştık'' pilot motoru yerin neresi ? diye soruyor.Zinnet Mete de '' Darıca Pilot un önü diyor.Ama kaza daha batıda oluyor.Turgut Kocabaşta tamyolda bıraksanız Derinceye kadar gidecek.Ama Batıyor.Nihayet Kocabaş ''Batıyoruz'' diyor.Pilot motorunun biri Eskihisarda demirleyen Savaş Kılıç kaptanı almak için hareket etmekteyken diğer motor da kadir kaptanı götürüyordu.Bunun üzerine Savaş kaptan alndıktan hemen sonra tam yol Batma mevkiine gidiliyor.Personel kurtarılıyor.Ama Çarkçıbaşı içerde kalınıyor.Daha sonra sahil güvenlik çağırılıyor.Kurtarma romorkörleri (kegki) geliyor.Zinnet Mete'de Darıca önüne demirliyor.Yani kadir kaptan gemiye GİTTİ ! Yani Turgut Kocabaş Tuzla'da ikmalini yaptıktan sonra adaların güneyinden gelseydi bunlar olmayacaktı.
78.177.231.237
Aykut Şen
17 Eylül 2007 Pazartesi 15:55
Tüccar Başkan
Yazılanların tümünün doğru olduğunu camianın içindeki herkes biliyor.Bu tüccarı başkanlığa getirdikleri için kılavuz kaptanlar ne kadar utanırlar veya bu utançtan kendilerine ne kadar pay ayırırlar bilemem.Ancak kılavuzluk camiası bu rezilliklerden kurtulmak ve eski itibarlı günlerine dönmek istiyorlar ise şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidirler. Bir düşünsünler bakalım; Tüccar ! başkanlığa geldikten sonra kişisel gönül(!) zenginliğini bu kadar geliştirirken kendilerinin ve kılavuzluk mesleğinin başına neler geldi? Kılavuz Kaptanlar idari ve adli soruşturmalarda sefil ve rezil oldular. Gazetelerde eskiden başarıları ile manşet olurlar iken şimdi hangi konular ile başroldeler. Özel kılavuzluk şirketlerinde patron baskısı ve biat kültürü hangi noktalara ulaştı. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu kadar kısa sürede bunları yapabildikleri için de Tüccara bu yolları açan TKKD yönetim kurulu üyelerine de ayrıca başarı şilti verilmelidir. ........................................................................göre acaba başka gönül(!) ilişkileri ve hesaplar mı var acaba? Minik kuş biraz da bunları araştırsın. Aykut Şen
85.105.153.165
seda toplan
11 Eylül 2007 Salı 17:07
istikbal
İstikbal karşıtı yazılar o kadar çok ki bu insan nasıl başkan seçildi? ayrıca uzman zannetmek nasıl bir yorumdur uzman olmayan bir insan nasıl kılavuzluğa yükselebilir ki?Halat kopmasında bile kaptanı savunan bir yaklaşımı var bunun için de ona kızmamak gerek. ayrıca bu kadar bariz taraflı olmak basın etiğine hiç yakışmıyor. yazımı yayınlayacağınızı düşünmüyorum, öncü site dediğiniz virahaberde de yayınlanmamıştı(amacım yayınlanması da değil,bunu okursanız yazdıklarım amacına ulaşmış olur zaten)sonuçta görülen o masum değilse siz de belli bir çıkar grubunu kolluyorsunuz herkesin yolu var sizinki de belli..
88.250.170.204
can kaptan
11 Eylül 2007 Salı 00:24
cahit dekaşamı geçiyor
recep kardeş minik kuş diyorkicahit yeni oluşum diye yani boğazlar için yeni oluşum olacak diye diğer yönetimkurulu üyelerini kandırıyor bu arada dekaşa geçme hazırlıklarıda yapıyor.Gençlerde birisi bişz niye gidelim o gitsin diğeride bazı konu ve soruşturmaları dernekten daha iyi takip ediyorum cahit abim beni korur mantığıyla duruyor,iyedekler zaten emeklilerden ayrıca diğer yedeklerde ikinci dernek başkanı hüseyin ve düşman guruptan timurda var duyurulur.ayrıca cahit şirketi bu oluşum için kurmuş para kazandıktan sonra senin hisseni alacakmış,Aykutta korkmuş herhalde onunda açığı varki cahitin elinde onunda aleyhinde belgeler varki korkup destek oluyor.yakında hakan şenide tehdit etmezse şaşırmayın
85.98.122.181
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim