• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Karısının eteğine saklanan adam

JURNAL

Bundan yıllar önce bir ülkede Jason isminde lakabı karga olan bir şahıs yaşarmış. Hırsızlığı ve avantacılığı tescilli olan bu şahıs, çalıştığı çiftlikte insanları birbirine düşürür sonra ise hiçbir şey olmamış gibi ortaya çıkmayı marifet sayarmış.

 

Çalıştığı çiftlikte patronuna yaptığı yalakalıklar dillere destan olmuş. Kendi mesleğinden dışında her şeye maydanoz olan bu şahıs, sıkıştığı zaman karısının eteğinin altına saklanmayı kendine şeref sayarmış.

 

Bu aşağılık şahıs, komşusunun malını çalar, daha sonra ise çaldığı mal üzerine konmayı önemli bir marifet bilirmiş. Hatta bu hırsızlığını öyle ballandıra ballandıra anlatırmış ki, malı çalınan şahıslar, malından vazgeçmek zorunda kalırmış.

 

Hırsız karga Jason, bir gün çalıştığı çiftlikteki diğer çalışanları organize ederek, patronuna karşı sözcü olmuş. Çiftlikte çalışan diğer işçiler bu şahsın melanetinden kurtulmak için karga Jason’a yetki vermiş.

 

Görevi çiftlikte çalışan işçilerin haklarını savunmak olan karga Jason, işten atılan işçilerin yanında olması gerekirken, patronuna yaptığı yalakalıklar sayesinde işçilerin mağdur olmasına neden olmuş. Hatta patronu tarafından işten atılan işçileri, mesleklerine ihanet etmekle suçlamış.

 

Sözcülükten elde ettiği menfaat ve hırsızlıktan kazandığı malları, karısının üstüne geçirerek, kendini ak kaşık içindeki ak KIL olarak nitelemiş.

 

Bu olaylardan dolayı mağdur olan işçiler, Jason’dan kurtulmak için toplantı yaparak Jason’ın sözcülük yetkisini elinden almışlar. Buna çok kızan Karga Jason, işçilere rağmen kendisini YAŞAM BOYU SÖZCÜ ilan etmiş.

 

Sözcülüğü işçiler tarafından kabul edilmemesine rağmen, becerisi karakterinden mensup karga Jason’a kimsenin gücü yetmemiş. Her olayda kendine pay çıkaran Jason, yaptığı çirkeflikleri bile kabiliyet olarak nitelermiş.

 

Bir gün işçiler bir araya gelerek bu çirkeften kurtulmanın yollarını aramışlar. Günlerce yapılan toplantılar sonucu, karga Jason’dan kurtulmayacaklarını anlayınca bugünlere kadar gelen şu veciz kararları almışlar.

 

* Akıllıyı arkada tutma, akılsızı kılavuz etme

 

* Kılavuzu karga olanın burnu b.ktan kurtulmaz.

 

* Görünen köy kılavuz istemez

 

* Kılavuz yolundan, Yiğit sözünden belli olur

 

* Araba devrilince, kılavuz çok olur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
arap ismail sacal
10 Temmuz 2010 Cumartesi 21:40
helal recep başkana
tarkan güzel bir manalı hikaye anlatmışın eline saglık
78.180.224.157
Kerim Ak
23 Nisan 2010 Cuma 23:48
istikbal,nemalandığın yerlere kıyaktır.
Sezgisi güçlü arkadaşı tebrik ederim,onikiden vurmuş :)
Nemalandıkları yerlere gerçek yorumu yapamazsınız.Hatta Karaköy Limanından çıkartığın gemiyi 2330'da Vapura bindirirsin adın bile geçmez,gizlerler.Vapurun kaptanı da senin suçun olmasına rağmen kamera kayıtları silindikten sonra emekliye sevkedilir.
Bu kıyağada ömrünce gebe kalır,siteni peşkeş çekersin.Yapılan gerçekci yorumları yayınlatmazsın yada silersin.Bence etek altı daha onurlu :)
188.3.41.67
SEZER
04 Kasım 2009 Çarşamba 16:40
SEZGİSİGÜÇLÜ
BEN BU YAZIDAKİ ADAMI SANKİ TANIYOR GİBİYİM ...
" İSTİKBALİ OLAN HERKES TANIR. :-)))
81.213.79.143
deniz b
10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:15
budur
İlkokuldan bu yana böyle gülmemiştim. Yazanın eline sağlık.
78.171.24.34
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim