• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Gezi Parkı, Gazi Parkı oldu!

JURNAL

CHP'nin tek parti iktidarında, Lütfi Kırdar’ın İstanbul Valisi ve Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Taksim Meydanı’nda bulunan Topçu Kışlası yıkarak, Taksim Stadı yapıldı. Daha sonra bu alan yeşillendirilerek Taksim Gezi Parkı adını ile halka açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı Düzenleme Projesi dâhilinde yıkılan Topçu Kışlası'nı, yeniden inşa etme kararı aldı.

Gezi Parkı’nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan Topçu Kışlası, bir çeşit AVM olarak projelendirilmişti. İşte buradan sonra ipler koptu. Birkaç sanatçı ve STÖ temsilcisinin başlattığı Gezi Parkı Eylemi ve polisin orantısız müdahalesi, binlerce İstanbullunun ayağa kalmasına neden oldu.

Gezi Parkı Eylemi ile ilgili son 24 saatte gerçekleşen birkaç anekdotu aktarmak istiyorum;

Polisin müdahalesi ile sosyal medyada organize olan binlerce insan, gruplar halinde Taksim’e doğru hareket etti. Polisin müdahalesi ile yaralan eylemcileri, gönüllü doktorlar, gece sabahlara kadar sokaklarda seyyar mini hastane oluşturarak yaralılara müdahale etti.

Eylemde gözaltına alınan vatandaşları savunmak için, onlarca gönüllü avukat, sabahlara kadar karakolları ziyaret ederek, gözaltındaki eylemcilerin vekilliklerini üslendi. Çatışmalarda yaralanan vatandaşlara yardım etmek için eczaneler, kapılarını eylemcilere açtı. Diğer taraftan Gezi Parkı Eylemi için Beyoğlu ve Beşiktaş’ın ara sokaklarında onlarca mahalle sakini, evlerini eylemcilere açtı. Hazırladıkları yemek paketlerini eylemcilere dağıttılar.

Polisin biber gazı sıkması sonucu, Harbiye Orduevi’nin görev yapan askerler, eylemcilere gaz maskesi dağıttı. Taksim İlkyardım Hastanesi’nde yaralı vatandaşlara, yüzlerce insan, kan vermek için sabahın beşinde hastaneye koştu.

İlk kez 3 büyük takımın taraftarı; GFB, Çarşı ve Ultraslan Taraftar Grubu, Beşiktaş’ta toplanarak Taksim’e yürüdü. Bir Grup Fenerbahçe taraftarı polis tarafından gözaltına alınırken, Galatasaray taraftarları polise müdahale ederek, Fenerbahçeli taraftarları, polisin elinden kurtardı.

Taksim ve Barbaros Bulvarı’nda polisin orantısız müdahalesine maruz kalan eylemcilere, destek vermek için binlerce Kadıköylü, Sabah 05.00’de Altunizade’de toplanıp, Boğaziçi Köprüsünü kapatarak, sabah 07.00’de Barbaros Bulvarına ulaştı. Polis, Kadıköy’den gelen gruba biber gazı ile müdahale ederek, yüzlerce insanın yaralanmasına neden oldu.

İzmir, Kocaeli, Gaziantep, Antalya ve Ankara başta olmak üzere 40 yakın şehirde Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için sabahlara kadar şehir meydanlarında oturma eylemi yaptı.

&              &               &

Yukarıda sıraladığım gelişmeler, son 24 saatte gerçekleşti. Size bir şey hatırlattı mı? Bilmiyorum. Ancak Gezi Parkı, bu eylemlerden sonra Gazi Parkı olarak anılırsa şaşmamak lazım…

Kısacası, Türkiye tarihinde hiçbir eylem bu kadar geniş bir yelpaze içinde yapılmamıştı. Tüm siyasi görüş mensupları bu eylemde yer alırken, siyasi iktidarın "güç zehirlenmesi" taşıyan açıklamalarına ise hala anlam verilemiyor.

Başbakan Erdoğan'ın kibir kokan beyantları devam ederse, vandalların ve ülkeyi karıştırmaya çalışan bölücülerin, ekmeğine yağ sürer.

"Güçlü ol, ama kibirli olma"... sözü siyasi iktidara bir şeyler anlatmalı...

Sevgiyle kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ahmet yüksel
17 Haziran 2013 Pazartesi 01:29
CNN international ve çapulcuları
Taksim ve beyoğlu esnafıyla sakinleriyle eylemci talancılara çapulculara entel dantellere ve de teröristlere günlerce tüm halk gibi lanet okudu( sizi desteklediğini sandığınız sesler divan otelinden yansıyan kendi gürültünüzdü).atatürk emperyalizme savaş açmıştı siz ise cnn internationalle birlikte emperyalizmin uşaklığını yapıyorsunuz.Atatürk üzerinden nemalenmayı arkasına saklanmayı da bırakın artık.Millet yemiyor artık...
88.234.254.77
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak
03 Haziran 2013 Pazartesi 11:04
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
Gururlanma Padişahım, senden büyük ALLAH var. Ok yaydan fırladı, Türk Milleti uyandı ve ayağa kalktı. Sondan bir önceki maddedeyiz. Aydınlık yarınlar çok yakında. Yüce Türk Milleti ve Mustafa Kemal'in askerleri budur işte. Osmanlı tokadı nasıl atılırmış görün.
78.189.180.121
tolga turgut
02 Haziran 2013 Pazar 16:29
güç
güçlü ol,ama kibirli olma
95.14.217.128
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim