• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

VİRA Dergisi'nin yeni sayısı çıktı

VİRA Dergisi'nin yeni sayısı çıktı
Tayf Ajans tarafından yayına hazırlanan ve Dr. Hakkı Şen'in Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı "VİRA DERGİSİ" yoğun konuların işlendiği yeni sayısı ile okuyucularıyla buluştu.
VİRA’NIN 8. SAYISI ÇIKTI!!!Vira Deniz Kültürü-Haber ve Yorum Dergisi’nin yeni sayısı okurlarıyla buluştu. Denize, denizciliğe, çevreye, deniz kültürüne ve tabii AB’ye yönelik önemli haber ve röportajların yer aldığı Vira Güvertesi’nde birbirinden değerli konuklarımız, yazarlarımız var. Her biri ile ayrı bir dünyaya açılabileceğiniz konu ve konuklarımızı sizlerle kısaca paylaşmak istiyoruz. İşte Vira’nın bu kruvaziyer seferinde yer alan konu ve konuklarımızdan bazı başlıklar…Avrupa Birliği Her Sorunu Çözemez: Ursula PlassnikAB sürecindeki dönüm noktalarından biri kuşkusuz 3 Ekim tarihidir. Bu tarih ile birlikte Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’in adı da bir daha unutulmamak üzere hafızalarımıza kazındı. Pazarlıkların yapıldığı kapılar ardında Türkiye’ye karşı olumsuz tavır sergileyen Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’e göre, aslında sadece gerçekçi davranmışlardı. Ursula Plassnik AB içerisinde çok kilit bir noktada, çünkü şu anda Avusturya, AB’nin Dönem başkanı. Vira sizler için Avusturya Dışişleri Bakanı ve AB Dönem Sözcüsü Ursula Plassnik ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.      Denizcilik Sektörü AB’nin Kapısını Araladı Denizcilik sektörünün bütün kurum ve kuruluşları ile AB’ye hazır olduğunu söylemek bizler için mutluluk verici. Denizcilik İdaresi ile birlikte, denizcilik sektöründeki sivil toplum kuruluşlarının bu yöndeki çabaları, tarama süreci öncesinde elimizi güçlendiren önemli çalışmalar olarak dikkat çekiyor. Vira, bu sayısında Denizcilik Müsteşarlığı, denizcilik sektörü ve sivil toplum kuruluşlarının tarama süresi öncesindeki hazırlıklarını, bu çalışmaları yürüten en yetkili kişilerin ağzından aktarıyor.Denizcilik Sektörünün Geleceği Parlak: NEVZAT KALKAVANKaradenizli, başarılı, girişimci, esprili ve heyecanlı bir Galatasaray taraftarı. Sorunların çözümü, dargınların barışması, anlaşmazlıkların aşılması için gidilen ilk isim. Bütün bu özellikleri ile sektörde sevilen ve sayılan bir kişi. Küçük yaşlarda başladığı çalışma hayatında kardeşleriyle büyük başarılara imza atan Turkon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan’dan söz ediyoruz. Nevzat Kalkavan, Türk Denizcilik sektörünün dünü ve bugününü, yatırımlarını ve ekonomideki son gelişmeleri Vira için değerlendirdi. İstanbul’da Bir Güzel, İstanbul Kadar Güzel: HÜLYA KOÇYİĞİTNe güzel söylemiş şair: “İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.
Kuşlar geçiyor, derken. Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık. Ağlar çekiliyor dalyanlarda. Bir kadının suya değiyor ayakları. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı”. Tıpkı Orhan Veli (Kanık) gibi kendisi de tam bir İstanbul aşığı.  Susuz Yaz, Kınalı Yapıncak, Gelin, Kurbağalar, Şellale ve daha nicelerinin unutulmazı. Evet, Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasının birinden yani Hülya Koçyiğit’ten bahsediyoruz. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışındaki film festivallerinde birçok ödül alan Koçyiğit’le buram buram İstanbul ve deniz kokan bir söyleşi yaptık.
Rüzgar Bedava, Yelkenler Fora! : GANİ MÜJDEGüneşin gül cemalini göstermeye başladığı şu günlerde, kimileri bir fırsatını bulup soluğu deniz kenarında almak, kimileri de tekneyle denize açılıp, mavinin gizemini iliklerine kadar hissetmek istiyor. Tıpkı, denize ve yelkene olan merakıyla tanınan ünlü mizahçı Gani Müjde gibi. Müjde, kışın işlerinden dolayı Bodrum Milta Marina’da demirli olan Hayacht’a pek gidemese de teknenin hakkını yazın vermeye çalışıyor. Mayıs’tan neredeyse Eylül’e kadar Bodrum’da olan Gani Müjde ile denizciliğe ve Hayacht’a dair keyifli bir söyleşi yaptık.  Bir gemi bin hikaye demek. Belki de daha fazla. O gemiyle yolu kesişenlerin hikayelerinin yanında, her geminin kendine has bir öyküsü vardır. Giden gemilerin ardından sessizce mendil sallamak yerine onları unutturmamak adına bu hikayeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kez Oktay Sönmez, kendisinin de içinde bir çok anısı olan S/S Yozgat’ın hikayesini paylaşıyor bizlerle. Kendi anılarıyla birlikte…Ey Cemaat! Doğa’yı Nasıl Bilirdiniz?Kasırgalar, aşırı yağışlar ve mevsim normallerinin üstündeki hava sıcaklığıyla küresel ısınma kendini hissettirmeye başladı. Son 100 yıl içerisinde dünyanın global ortalama sıcaklığında 0.4 ila 0.8 derecelik bir artış oldu. Yani ortalama bir sıcaklıkta meteorolojik afetlerin olma olasılığı yüzde 10 ise, sıcaklık iki derece arttığında bu oran yüzde 30’a çıkıyor. Durum bu denli ciddi olunca, biz de İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin yolunu tuttuk ve Prof. Dr. Orhan Şen ile küresel ısınmayı tüm yönleriyle masaya yatırdık.Topraktan Sekiz Tekne Bir Liman Fışkırdıİstanbul yüzyıllar boyunca değişik kavimlere ev sahipliği yapmış bir kültür kenti. Eşsiz güzelliği ve coğrafi konumu sayesinde her çağda el üstünde tutulan kent, zengin bir tarihi mirasa sahip. Bu tarih mirasının bir bölümü günümüze kadar gelebilmişse de, bir bölümü yok olup gitmiş, bir kısmı da çeşitli sebeplerle gün ışığına kavuşamamış. Hani İstanbul’un neresini kazsanız tarih fışkırır derler ya, gerçekten de nereye kazma vurulsa altından binlerce yıllık tarih fışkırıyor. Tıpkı Marmaray için yapılan kazılarda olduğu gibi.  Kavanoz Dipli Dünya350’den fazla balık bir arada sıralanmış, ziyaretçilerini bekliyor. Nerede mi? Tabii ki, Balık Müzesi’nde. Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz sularında yakalanan, nesli tükenen veya tükenmek üzere olan bir sürü balık, Balık Müzesi’nin raflarında meraklılarına arz-ı endam ediyor. Önlem alınmadığı takdirde korkarız ki, sadece bu kavanozlarda görebileceğiz onları. Bu fikrin nereden çıktığını, balıkların nasıl saklandığını öğrenmek ve müzenin son durumuna bir göz atmak istedik. Buyurun hep beraber Balık Müzesi’ne gidelim. Dergi İsteme AdresiADRES: Lambacı Sok. Koşuyolu Sitesi D Blok D: 6 34718 KOŞUYOLU/ KADIKÖYTEL: 0216 339 13 40- 41FAX: 0216 339 43 50 E-MAİL: vira@tayfajans.comreklam@tayfajans.com info@tayfajans.comDenizHaber.Com-Özel
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim