• BIST 8286.71
  • Altın 1652.399
  • Dolar 27.4573
  • Euro 29.1679
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

TMSF'nin haczettiği tekneler satıldı

TMSF'nin haczettiği tekneler satıldı
TMSF tarafından, Bilgin, Uzan ve Toprak grubu ile Aziz Başkurt Okaygün'den haczedildikten sonra satışa çıkan deniz araçlarından 3'ü, 761 bin 500 bin YTL'ye satıldı.
TMSF tarafından Haczedilen 7 deniz aracından 3'ü 761 bin YTL'ye satıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, Bilgin, Uzan ve Toprak grubu ile Aziz Başkurt Okaygün'den haczedilen ve toplam 754 bin 60 YTL muhammen bedeli ile satışa çıkan deniz araçlarından 3'ü, 761 bin 500 bin YTL'ye satıldı.

TMSF'nin merkez binasında yapılan ihalede, Metro Mümessillik İthalat İhracat Ticaret A.Ş'nin borçları nedeniyle Aziz Başkurt Okaygün'den haczedilen ve 336 bin 500 YTL ile en yüksek muhammen bedele sahip Viator adlı tekne, 299 bin YTL'ye satıldı.

Dinç Bilgin'den haczedilen ve muhammen bedeli 269 bin 200 YTL olan Asır adlı tekne ise 450 bin YTL'ye alıcı buldu.

Clifford Holmes Polley'den haczedilen ve 15 bin 660 YTL muhammen bedelle satışa çıkan Poloris Jetski de 12 bin 500 YTL'ye satıldı.

Satışa çıkarılan Clifford Holmes Polley'den haczedilen Correct Craft motor bot ve Seadoo Jetski, Toprak Grubu'ndan Fon'a geçen Toprak adlı motor bot ve Uzan Grubu'ndan haczedilen Yamaha Jetski için alıcı çıkmadı.

Aziz Başkurt Okaygün'den haczedilen Viator adlı tekneyi 299 bin YTL'ye satın alan Hıdır Tanrıverdi, avukat olduğunu ve tekneyi kendisi için aldığını söylerken, diğer alıcılar ise kimliklerini açıklamadı.

İhalenin ardından açıklama yapan TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık, yapılan ihale sonucu 761 bin 500 YTL gelir elde ettiklerini, satılamayan diğer deniz araçlarının 10 Ağustos 2005 tarihinde yeniden satışa çıkarılacağını bildirdi.
DenizHaber.Com


Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
IMO VE AB
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim