• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Teknecilerden iç turizme destek

Teknecilerden iç turizme destek
Alanya'da tekne turlarında uygulanan fiyat farkı yerli turisti memnun ediyor. Bir saatlik turlarda yerli turist 5 YTL, yabancı turist ise 5 euro ücret ödüyor.
Teknecilerden iç turizme destek Alanya'da tekne turlarında uygulanan fiyat farkı yerli turisti memnun ediyor. Bir saatlik turlarda yerli turist 5 YTL, yabancı turist ise 5 euro ücret ödüyor. 328 No'lu S.S. Alanya Yatçılar Gezi Tekneleri ve Su Sporları Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Yenialp, Türkiye'nin ekonomik durumunun Avrupa ülkeleri kadar iyi olmadığını belirterek, 'Türkiye'nin ekonomik durumu, Avrupa Birliği ülkeleri kadar yüksek değil. Bu nedenle de biz kooperatif olarak, hem iç turizmi hareketlendirmek, hem de ekonomik dengesizliği az da olsa ortadan kaldırmak için böyle bir uygulama başlattık. Bu uygulamamız sezon boyunca tüm teknelerimizde devam edecek' dedi. Turizmdeki sıkıntıların hala devam ettiğini de ifade eden Yenialp, 'Bu yıl turizmde ciddi bir kriz yaşanmakta. Yerli turist ise fiyatların fazla olmasından dolayı, tekne turlarına fazla rağbet göstermiyordu. Daha önceleri de yapılan bu uygulama ile hem kendi vatandaşlarımızın daha iyi bir tatil yapmasını amaçlıyoruz hem de üyelerimizin sıkıntılarına çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

UYGULAMA YAYGINLAŞMALI

Uygulanan fiyat farkından memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, bu uygulamanın sezonluk değil, sürekli olması gerektiğini söylüyorlar. Bazı vatandaşların konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Sercen Anılgan (Ev hanımı): Çok iyi bir karar olmakla birlikte, diğer sektörlerde de yaygınlaştırılması gereken bir durum. Sadece yabancı turistlere endeksli olmayan Alanya'da bu uygulama yaygınlaştırılmalı. Ancak beni endişelendiren konu, bu uygulamanın yabancı turist sayısının artması ile birlikte ortadan kalkmasıdır.

YERLİYE YÜKSEK FİYAT KALKMALI

İsmail Yılmaz (Turizmci): Fiyatların bu şekilde olması, Türk insanının tatil kültürü kazanmasına ve bu kültürün seviyesinin artmasına neden olacağını düşünüyorum. Tabi bu sadece teknelerin uygulayacağı bir yöntemle olmaması gerekiyor. Oteller de herşey dahil sisteminden vazgeçmeli ve yerli turiste uygulanan yüksek fiyat politikasından vazgeçmelidir.

HAKSIZLIK GİDERİLMELİ

Ayşe Çoban (Üniversite öğrencisi): 'Tekne turlarında uygulanan fiyat farkına karşıyım. Herkes aynı fiyattan hizmet almalı ya da iki fiyatın ortasında bir ücret belirlenerek, haksızlık giderilmeli diye düşünüyorum. Bu ülkemize gelen yabancı turistlerin yanlış değerlendirmesine yol açabilir. Böyle bir ayrımın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum.

Kaynak:Adem TEKİN / ANTALYA
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim