• BIST 14573.69
  • Altın 6155.02
  • Dolar 46.4728
  • Euro 53.0192
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 33 °C
  • Antalya 35 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 30 °C

Başiskele’de limandaki gemide gaz kaçağı paniği

Başiskele’de limandaki gemide gaz kaçağı paniği
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan lojistik ve sanayi merkezlerinden Kocaeli Serbest Bölgesi , limana demirli yabancı bandıralı bir gemide yaşanan gaz sızıntısı nedeniyle hareketli dakikalara sahne oldu.

Kocaeli Serbest Bölgesi’nde Norveç bandıralı bir gemide meydana gelen amonyak gazı kaçağı, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Başiskele ilçesi Sepetlipınar Mahallesi’nde bulunan Kocaeli Serbest Bölgesi’nde, deniz ürünleri taşıyan Norveç bandıralı bir gemide amonyak gazı kaçağı ihbarı üzerine ekipler alarma geçti.  Alınan acil durum ihbarının ardından olay yerine saniyeler içinde ulaşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, koruyucu kıyafetlerini giyerek gemiye giriş yaptı. Operasyon şu aşamalarla başarıyla tamamlandı:

İtfaiye uzmanları, gemi kaptanı ve teknik personeli ile hızlıca bir kriz masası oluşturarak sızıntının tam kaynağını tespit etti. Amonyak tanklarından serbest akışa geçen ve çevreye zehirli gaz yayan ana vanaya müdahale edilerek mekanizma tamamen kapatıldı ve kaçak durduruldu.

Kaçağın kontrol altına alınmasının ardından, geminin kapalı bölmelerinde ve koridorlarında biriken yoğun gazın tahliyesi ve kimyasal arındırma (ventilasyon) işlemleri gerçekleştirildi.

Emniyet Tedbirleri Alındı

Solunum yolları ve gözler için oldukça tehlikeli, yakıcı bir gaz olan amonyağın serbest bölgedeki diğer tesislere ve liman çalışanlarına sirayet etmemesi adına çevrede geniş güvenlik önlemleri uygulandı.

Özel cihazlarla gemi içi ve çevresinde yapılan son gaz ölçümlerinde değerlerin tamamen normale döndüğü belirlendi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim