Zonguldak’a rafineri kurmak üzere lisans başvurusunda bulunan Rus petrol devi Lukoil’e hükümetten sürpriz bir öneri geldi. Özellikle iç piyasaya yönelik petrol ürünleri üretmek isteyen Lukoil bu nedenle Ankara ve İstanbul’un ortasında yer alan Zonguldak’ı seçmişti. Ancak birkaç gündür hükümetle görüşen Lukoil yönetimine bu il yerine Samsun önerildi.Lukoil’den bu öneriye henüz yanıt gelmedi. Ancak şirketin Zonguldak ve İzmir arasına bir de boru hattı çekmeyi planladığı düşünüldüğünde bu öneriye sıcak bakmayacağı tahmin ediliyor.
Hükümetinse, Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nı yapacak Çalık-Eni ortaklığının Rus petrolünü taşıyacak olması nedeniyle Lukoil’i bu gruba ortak etmek istediği yorumları yapılıyor. Böylece Lukoil hem projeye petrol dolum garantisi sağlayacak, hem de kendi petrolünü işlemiş olacak.
Bu arada Lukoil Başkanı Alekperov’un “Rafineriye ortak düşünebiliriz” açıklamasının perde arkası ortaya çıkmaya başladı. Karadeniz’e rafineri kurmak isteyen Kazakların da Lukoil’le ortak olabileceği belirtiliyor.
Lukoil’in hükümetten istediği vergi muafiyeti ise Zonguldak teşvikli iller kapsamında olmadığı için mümkün görülmüyor. Ancak normal yatırım indirimlerinden yararlanılabilecek.DenizHaber.Com
Lukoil'e Samsun önerisi

Lukoil’in rafineriyi Samsun’a kurması önerildi. Ancak Lukoil’in Zonguldak ve İzmir arasına bir boru hattı çekmeyi planladığı için öneriye sıcak bakmayacağı belirtiliyor.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euro’luk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
Anadolu Tersanesi, AL SHAMAL Gemisi’ni Katar’a teslim etti
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim