• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Kurtarma rezaleti hayata mal oldu

Kurtarma rezaleti hayata mal oldu
Su kanalına uçan otomobilde kalan havayı teneffüs ederek 20 dakika Azrail'e direnen Teslime Gürgen, rezalete dönüşen kurtarma çalışması sonucu hayatını kaybetti.
Kanala uçan otomobil içinde kalan havayla 20 dakika yaşayabildi

Adana’da sulama kanalına uçan otomobilde sürücü 46 yaşındaki Mehmet Güargen ile ön koltukta oturan kardeşi 43 yaşındaki Cumali çevredikeler tarafından kurtarılırken, arka koltukta oturan ve kilolu olan anneleri 75 yaşındaki Teslime Gürgen yaşamını yitirdi.

Kanala gömülen ve içi su dolu otomobilde kalan havayı teneffüs erderek 20 dakika Azrail'e direnen Teslime Gürgen, bilinçsizce yapılan ve rezalete dönüşen kurtarma çalışması sonucu sudan çıkarıldı, ancak aşırı su yutuğu için götürüldüğü hastanede can verdi.

Olay, Mavi Bulvar Çetinkaya Kavşağı'nda bu sabah meydana geldi. 46 yaşındaki Mehmet Gürgen yönetimindeki 01 LA 482 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkınca DSİ’ye ait 3 metre derinlikteki sulama kanalına uçtu. Suya gömülen otomobildekileri kurtarmak için çevredekiler hemen kanala atladı. Mehmet Gürgen ile kardeşi 43 yaşındaki Cumali Gürgen, otomobil ön kapısını açan bu kişiler tarafından sudan çakırıldı. Otomobilin arka koltuğunda oturan ve hayli kilolu olan 75 yaşındaki Teslime Gürgen çıkarılamadan, kanaldaki akıntının etkisiyle otomobilin kapısı kapandı ve bir daha açmak mümkün olmadı.


SU ALTINDA AZRAİL'E 20 DAKİKA DİRENDİ

Cumali ve Mehmet Gürgen kardeşler hastaneye kaldırılırken, anneleri Teslime Gürgen, kendisini su altındaki otomobilde can pazarında buldu. Büyük bölümü su ile dolan otomobilde çırpınmaya başlayan ve ‘imdat’ çığlıkları atan Teslime Gürgen'e dakikalar geçmesine karşın kimse yardım edemedi.

Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Polis Amirliği'nden gelen dalgıçlar hemen kanala atlayarak, otomobil içinde kalan bir miktar havayla hayatta kalmayı başaran Teslime Gürgen'i, otomobilin arka kapısını açarak çıkarmak istedi. Kanalın iki yanına ip çeken çevredeki kişiler de kurtarma ekibine yardım için kanaldaki otomobilin çevresine doluşunca tam bir kurtarma rezaleti yaşandı.

Polis ekibinin otomobilin kapısını açarak içerden alıp su yüzüne çıkardığı Teslime Gürgen akıntının etkisiyle sürüklenirken, hiçbir kurtarma eğitimi almayan çevredekiler yaşlı kadını kanalın kıyısına getirdi. Yaşlı kadın akıntıyla sürüklenmemesi için koltuk altlarından iple bağlandı. Kalabalık arasında ilk yardım bilgisine sahip bir kişi çıkmadığı için kanalın kenarında Teslime Gürgen’e su yutmuş olabileceği düşünülerek müdahalede bulunulmadı. Bunu yapmak yerine ipin ucu çevrede bulunanlara uzatıldı, idam sehpasında asılırcasına Teslime Gürgen kanal dışına çekilip, karga- tulumba alındı. Teslime Gürgen, ambulansla götürüldüğü Numune Hastanesi’nde, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Oksijen yetersizliği, aşırı korku ve kurtarılma sırasında yuttuğu su nedeniyle ölmüş olabileceği belirtilen Gürgen’in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Kanaldaki faciadan kardeşi Mehmet'le birlikte sağ kurtulan Cumali Gürgen, “Annemi hastaneye götürüyorduk. Yola bir çocuk fırladı. Ağabeyim, ona çarpmamak için direksiyonu kırdı. Kontrolu yitirince kanala uçtuk. Daha sonra bizi çıkardılar. Kilolu olan annemi hemen çıkaramadılar” diye konuştu. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Kaynak:Murat KİBRİTOĞLU/ADANADenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim