İSTANBUL'DA DENİZE GİRİLECEK NOKTALARİstanbul’da bu yaz denize girilebilecek noktaların belirlenmesi amacıyla İSKİ ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan iki ayrı araştırma, farklı sonuçlar ortaya koydu.İSKİ, Beşiktaş, Pendik, Kartal ve Bostancı’da gönül rahatlığıyla denize girilebileceğini belirtirken, İl Sağlık Müdürlüğü bu dört noktada bakteri oranının yüksekliği nedeniyle denize girmenin sakıncalı olduğunu saptadı.İSKİ verilerine göre 234 kilometrelik İstanbul sahillerinin 138 kilometresi uluslararası standartlarda yüzülebilirlik değerlerine sahipken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün numune aldığı 129 noktanın 60’ında denize girilebileceği belirtiliyor.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün 21 ilçede 41’i plaj olmak üzere 129 noktada yaptığı ölçümlere göre, Silivri, Sarıyer’in büyük bölümü, Eminönü, Maltepe’nin bir bölümü ve Beykoz sahili İstanbul’da denize girilebilecek yerlerin başında geliyor. Beşiktaş ise İstanbul’da denize girilmesi en sakıncalı yer olarak gösteriliyor.Selimpaşa, Beykoz, Kanlıca ve Riva ile Sarıyer’in Demirciköy ve Kilyos plajları da denize girilmesi sakıncalı yerler.
İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, Celaliye Beldesi Belediye Plajı’nda bakteri oranı normalin 40 katı. Sarıyer-Demirciköy Plajı’nda da bakteri oranı normalin 36 katı.
İSKİ’NİN VERİLERİ FARKLI
İSKİ’nin yaptığı ölçümlerde alınan sonuçlar ise bazı yerlerde İl Sağlık Müdürlüğü’nün ölçümleriyle çelişiyor.
İSKİ, İstanbul’un Anadolu yakasında Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe, Bostancı, Kadıköy, Üsküdar ve Anadolu Feneri’ni denize girilebilecek noktalar olarak gösteriyor. İSKİ, Avrupa yakasında da Büyükçekmece, Florya, Yeşilköy, Sarayburnu, Beşiktaş, Ortaköy, Bebek, Rumelihisarı, Sarıyer ve Kireçburnu’nda denize girilebileceğini belirtiyor.Beşiktaş, Pendik, Kartal ve Bostancı İSKİ’nin ölçümlerinde denize girilebilecek yerler olarak gösterilirken İl Sağlık Müdürlüğü’nün ölçümlerinde ise bakteri oranı yüksek yerler olarak belirtiliyor.Kaynak:NTVDenizHaber.Com
İstanbul’da denize girilecek noktalar

İstanbul’da bu yaz denize girilecek noktaların belirlenmesi amacıyla İSKİ ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan iki ayrı araştırmada, farklı sonuçlar çıktı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ayağına taş bağlanan Caretta Caretta ölü bulunduPamucak Sahili'nde, ayağına parke taşı bağlanmış ve kabuğu kesilmiş halde ölü bir yeşil deniz kaplumbağası bulundu. Bölgede bir hafta içinde yaşanan bu ikinci vahşet üzerine yetkililer ve EKODOSD ekipleri harekete geçti.
Umman, Hürmüz Boğazı’nda gemilere geçici bir deniz koridoru açıyorUmman, tüm gemiler için Hürmüz Boğazı'nda geçici bir deniz koridoru kullanım seçeneği üzerine Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ile koordinasyon sağladıklarını açıkladı.
Zonguldak Kilimli Sahili'ne tersane yatırımıZonguldak Kilimli'de balıkçıların ve yöre halkının kullanımındaki 43 bin metrekarelik kamu arazisi, "tersane yatırımı" adı altında 30 yıllığına özel şirketlere devrediliyor.
IMO Körfez’de mahsur kalan denizciler için harekete geçiyorIMO, Hürmüz Boğazı'nda mahsur kalan 11 binden fazla denizci için büyük ölçekli bir tahliye operasyonunu başlattı. Operasyon, İran, Umman, bölgedeki diğer tüm kıyı devletleri, ABD ve denizcilik sektörüyle yakın işbirliği içinde yürütülecek.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim























