• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

"İktidar olmak cesaret ister"

"İktidar olmak cesaret ister"
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport, TÜPRAŞ ve Kuşadası Limanı konusunda vicdanının rahat olduğunu belirterek, işlemlerin yasalara uygun olduğunu söyledi.
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, kendisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerinde eleştirileri yanıtlayan Unakıtan, iktidar olmanın cesaret gerektirdiğini belirtti. Unakıtan, "Muhalefet olmak da kolay değil. Tenkit edeceksin. Muhalefet Genel Başkanı'nı dinledim. Yalan, gerçeklerle bağdaşmayan ifadeler kullandı. Sabah okuduğun gazete haberlerine göre muhalefet, ancak bu kadar olur" dedi.

Ofer ile Bakanlık'ta gece 02.00'de görüştüğü iddialarının gerçekdışı olduğunu kaydeden Unakıtan, "Gündüz torbaya mı girdi, niye gece görüşeyim? Ama gündüz görüşürüm, herkesle görüşürüm" diye konuştu.

"TÜPRAŞ'ın 14.76'lık hissesinin satışı, yasa ve mevzuata uygun olarak başarıyla gerçekleştirildi" diyen Unakıtan, bunun İMKB ve SPK'ya bildirildiğini, İMKB bültenlerinde de yer aldığını kaydetti.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin, yürütmenin durdurulması istemini 2 kez reddettiğini belirten Unakıtan, SPK'nın, TÜPRAŞ hisselerinin yüzde 14.76'lık kesiminin satışına ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi'ni suçlayan hiçbir kararı bulunmadığını söyledi.

Galataport ihalesine de değinen Unakıtan, "Salıpazarı öyle bir konu ki 15 hükümet, 20 bakan geldi geçti. Sonunda da hepsi fos... Çok şükür burayı özelleştirmek de bize nasip oluyor" dedi.

"Yavru muhalefet partisi" olarak tanımladığı Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, "projenin isim babası"' olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Unakıtan, projenin adının, 29 Nisan 2002 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında konulduğunu söyledi. Projeyle ilgili olarak birkaç kez ihaleye çıkıldığını, ancak sonuç alınamadığına işaret eden Unakıtan, şöyle konuştu:

"Pazarlamak illa satmak değil, malın değerini artırmaktır. Başbakanımız (Ülkemizi pazarlayacağız) dediğinde, bunu anlamakta bile zorlanıyorlar. Siyaset bu kadar düşmez. Neticeye bakalım, özelleştirme yapmış mısın yapmamış mısın, AB'ye girmiş misin girmemiş misin, enflasyonU düşürmüş müsün?"

Mumcu'nun "Kuşadası ihalesi sırasında Galataport için söz verdiniz mi?" diye sorduğunu hatırlatan Unakıtan, o tarihte özeleştirmenin kendisine bağlı olmadığını söyledi. Unakıtan, Kuşadası Limanı Projesi'nde Kültür ve Turizm Bakanı olarak Mumcu'nun imzası bulunduğunu belirterek, projenin tek bir noktasının bile değiştirilmediğini ifade etti.

Galataport Projesi ile İstanbul'un ve ülkenin kazanacağını belirten Unakıtan, "Geçmişte kuşların bile uğramadığı Kuşadası Limanı, son gelişmelerle gemilerin uğrak yeri haline geldi" dedi.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim