HİNDİSTAN DEVİ TÜPRAŞ'TA ISRARLITÜPRAŞ'ın yüzde 51 hissesinin blok satışı için açılan ihalede ön elemeyi geçen 13 şirket arasında bulunan Hindistan'ın petrol devi IOC, Avrupa pazarına açılmak açısından TÜPRAŞ'ın cazip olduğunu bildirdi.
Hindistan'da yayınlanan Economic Times gazetesine konuşan üst düzey IOC yetkilisi, özelleştirme sonucunda TÜPRAŞ'ın kontrolünün de el değiştireceğine dikkati çekerek, Repsol, ENI, Shell ve diğer şirketlerle birlikte yarışa katıldıklarını açıkladı.
IOC için TÜPRAŞ'ın ''jeopolitik öneminin yüksek olduğunu'' kaydeden üst düzey yetkili, ihalede başarılı oldukları takdirde Avrupa pazarına açılmak yanında Hazar petrollerine de ulaşma imkanına kavuşacaklarını vurguladı.
Economic Times gazetesine yaptığı değerlendirmede, bütün bu avantajların yanında TÜPRAŞ'ın iç pazardaki hakim konumunun da önemini bildiklerini anlatan IOC yetkilisi, Türkiye'de akaryakıt dağıtım sektöründe Shell, BP ve Total gibi dünya devlerinin faaliyet gösterdiğine dikkati çekti.
IOC'nin Hindistan dışındaki operasyonlardan yıllık 700-800 milyon dolarlık kar hedeflediğini bildiren şirket yetkilisi, halen Sri Lanka'da faaliyet gösterdiklerini ve TÜPRAŞ'ı almaları halinde bu hedefe yaklaşacaklarını ifade etti.DenizHaber.Com
Hindistan devi Tüpraş'ta ısrarlı

İhalede ön elemeyi geçen 13 şirket arasında bulunan Hindistan'ın petrol devi IOC, Avrupa pazarına açılmak açısından TÜPRAŞ'ın cazip olduğunu bildirdi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
"Yeryüzü cenneti" mavi bayraklı plajlarıyla konuklarını bekliyor
Yerli ve milli deniz otomobiline ilgi büyük
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Yılın Sualtı Fotoğrafçılığı 2020 ödülleri sahiplerini buldu
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim