• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Fok Katliamına Dur! diyelim...

Fok Katliamına Dur! diyelim...
Kanada Hükümeti tarafından her sene düzenlenen "Fok Katliamına" DUR! demek için Türk Milletini; Kanada Büyükelçiliğine kınama yazısı göndermeye çağırıyoruz.
FOK KATLİAMINA DUR! DİYELİM...Kafalarına ‘hakapik’lerle vurularak önce sersemletilen ve ölmeden, canlı canlı derileri yüzülen bebek foklar için tüm Türk Milleti’ni katliamı KINAMAYA davet ediyoruz.Kafalarına sopa, çekiç ya da buz kıran ‘hakapik’lerle vurularak önce sersemletilen ve ‘kürkleri zarar görmesin’ diye daha ölmeden, canlı canlı derileri yüzülen bebek foklar için tüm Türk Milleti’ni bu katliamı KINAMAYA davet ediyoruz.

DÜNYANIN dört bir yanındaki hayvanseverlerden gelen tepkilere rağmen, Kanada’nın Newfoundland bölgesinde 29 Mart’tan beri devam eden fok katliamına Türkiye’den de kınama geldi. Kanada’da her yıl bu mevsim minik fok yavrularının sırf kürkleri için sopalarla dövüle dövüle katledilmesine tepki olarak kurulan foklar.gen.tr sitesinde faaliyet gösteren hayvanseverler, yayınladıkları kınama mektubunda şöyle dediler:

Kınıyoruz ve sizleri de kınamaya davet ediyoruz!

29 Mart 2005 tarihinde, sözde ekolojik düzeni koruma adına, ‘Av Turizmi’ adı altında Kanada Hükümeti’nin izni ile başlayan ‘Fok Avı Turizmini’ kınıyoruz.

29 Mart - 04 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen katliamın ilk bölümünde öldürülen, çoğu 12 günlükten daha küçük fokların sayısı 100 binlere ulaşmıştır. 12 Nisan 2005 tarihinde ikinci bölümüne hazırlanan, 320 gemi ile Newfoundland bölgesine giden binlerce sözde ‘avcı’ sayesinde, Kanadalı yetkililer tarafından belirlenen 350 bin fok kürkü kotasına ulaşılması sadece birkaç gün sürecektir.

Bu kota, kanun dışı yapılan avlanma, kürkü zarar gördüğü için öldürülüp bırakılan ya da sadece organları için avlanan ‘kayıp’ fokları ve daha da acısı yavrusunu korumak isterken öldürülen anne fokları kapsamamaktadır. 12 Nisan 2005 tarihinde başlayacak ve birkaç gün içerisinde son bulacak olan bu katliam sonucunda 2003-2005 yılları arasında yok edilen fokların sayısı 975 bini bulacaktır.

Dünya’da büyük tepkilere yol açmış olan bu vahşette, daha yaşını doldurmamış hatta birkaç günlük yaşamları varken, kafalarına sopa, çekiç ya da buz kıran ‘hakapik’lerle vurularak önce sersemletilen ve ‘kürkleri zarar görmesin’ diye daha ölmeden, canlı canlı derileri yüzülen bebek foklar için tüm Türk Milleti’ni bu katliamı KINAMAYA davet ediyoruz...

Canlı canlı derilerini yüzüyorlar

Kanada’daki fok katliamı temel ihtiyacı karşılamaya değil, fok kürkü sanayiine yönelik bir eylem. Kürkleri zarar görmesin diye canlı canlı derileri yüzüldükten sonra hayvanların etleri ortada bırakılıyor. Kanada yerlilerinin beslenme amaçlı olarak öldürdükleri fok sayısı bütünün yüzde biri oranında bile değil. Avın sürdüğü Newfoundland ve Labrador’da fok derisinden elde edilen gelir yıllık kazancın ancak yüzde 5’ini oluşturuyor. Yarım milyon nüfuslu bölgede fok avından kazanç sağlayan insan sayısı topu topu 4 bin kişi.

Ekonomik bir değer

Kanada hükümeti fok avının piyasa açısından önemli bir ekonomik değer taşıdığını, fok sanayiinin balıkçılar açısından hayati önemde olduğunu ileri sürüyor.
DenizHaber Notu:Türk Vatandaşlarını Bu Katliama Dur Demeye Çağırıyoruz...  Kanada Büyükelçiliği Ankara : ankra@dfait-maeci.gc.ca
Faks Numarasi : 0312 459 93 61
Kaynak: www.foklar.gen.tr DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim