• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

Dubai Prensi Türkiye'ye geliyor

Dubai Prensi Türkiye'ye geliyor
Dubai Prensi Muhammed Bin Raşid Al Maktum’un şirketleri, İzmir Liman ihalesine girecek. Prensin Türkiye’deki en son yatırımı, Yarımca liman arazisini almak olmuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 25 Eylül’deki Dubai gezisinde en az 10 milyar dolarlık pazarlama yaptı. Yarın Türkiye’ye gelecek Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum’un şirketleri İzmir Limanı Özelleştirmesi’ne ve Telsim ihalesine girecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsa temin edebilirse gayrimenkulde 1 milyar dolarlık yatırımı planı da sunacak. 10 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde ilk sıralarda yer alan Veliaht Prens Al Maktum’un Türkiye’deki en son yatırımı Dubai Ports ile Erdemir’in Yarımca’daki arazisini almak olmuştu.

DUBAİ’DE SICAK TEMAS:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dubai Ziyareti’nde Veliaht Prens Al Maktum ile yatırımlar konusunda çok alrıntılı görüşmeler yaptı. Ziyaretçilerini genellikle sarayından yolcu eden Prens Al Maktum, Başbakan Erdoğan’ı uçağına kadar yolcu etti ve İstanbul’daki büyük buluşma için gün saymaya başladı. Al Maktum’un ziyareti sırasında Türkiye’deki yatırım projeleri için Başbakan Erdoğan ile birlikte ortak açıklama yapılması bekleniyor. Al Maktum’un Türkiye’de uzun süredir yatırım yapmak istediği ancak bürokratik engellerden çekindiği, Erdoğan’ın özel görüşmede bu konulara açıklık getirdiği bildiriliyor. Al Maktoum Dubai Emirliği’nin veliaht prensi olması dışında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Savunma Bakanlığı’nı da yapıyor ve Dubai’nin en büyük yatırımcı şirketlerinin patronu konumunda. Şirketlerinden Emaar’ın Telsim ihalesine girmesi bekleniyor. Dubai’de 800 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olacak Burj Dubai kompleksini de bu şirket inşaa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile proje yapması beklenen şirket ise Dubai International Property (DIP) adlı şirket. DIP’ın bir yetkilisinin kısa süre önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte İstanbul semalarında uzun bir tur attığı öğrenildi.

MERSİN’İ KAYBEDİNCE:

Dubai Emirliği’nin aile fertlerinden ve Dubai Ports Authority Başkanı Ahmet Bin Sulayem de Türkiye’de liman özelleştirmeleriyle ilgileniyor. 21 Eylül’de İzmir’e gelen ve Dubai’nin başarı öyküsünü anlatan Sulayem, Mersin Limanı ihalesine girmiş ancak ihaleyi kaybetmişti. Sulayem kısa süre sonra da İzmir Limanı için kolları sıvadı. Sulayem’in başkanlığını yaptığı Dubai Ports son olarak Erdemir iştiraki Yarımca Porselen’in arazisini aldı. Ahmet Bin Sulayem de aynı zamanda bir emlak ve turizm geliştirme firmasının başında. Nakheel LLC adlı şirketiyle dünyadaki insan yapımı en büyük ada olan ‘Palmiye’ projesinin yapımını üstlendi.

En zengin dördüncü kral

DUBAİ Veliaht Prensi Al Maktum, Forbes Dergisi’nin en zengin krallar sıralamasında dördüncü oldu. Dergideki ilk dört kral ve servetleri şöyle:

Suudi Arabistan Kralı Fahd: 25 milyar dolar

BAE Başkanı Şeyh Zayed: 20 milyar dolar

Brunei Sultanı Hacı Hasan al Bolkiah: 14.3 milyar dolar

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed: 10 milyar dolar
Kaynak:HürriyetDenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim