• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

Denizciler sorunlara çözüm aradı

Denizciler sorunlara çözüm aradı
Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş'ın başkanlığında 17 bölge liman otoritesinin katıldığı Fethiye'deki toplantıda denizciler sorunlarına çözüm aradılar.
DENİZCİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANDIİzmir ve Antalya Bölge müdürlüklerinin organizesinde gerçekleştirilen denizcilik semineri bu yıl ilk kez ilçemizde gerçekleştirdi.
     
     Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel müdürü Sami Kabaş, 17 bölgeden liman Başkanı ve Fethiyeli denizcilerin katıldığı seminerde Fethiye’de yaşanan Yat Çekek Yerini sorunu, Denizcilik Müsteşarlığında yapılan mevzuat değişikliğinden kaynaklan sorunlar ve Denizciliğin geliştirilmesine yönelik sorunlar masaya yatırıldı.
     
     Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüklerinin ilçemizde gerçekleştirdiği denizcilik seminerine ilgi yoğun oldu.
     Fethiye Devlet Su İşleri binasında 19 Mart Cumartesi günü saat 09.00’da başlayan Denizcilik seminerinde denizciler sorunları ve mevzuat değişliğinde yapılan değişikliklerle yaşanan sorunları anlattı. Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel müdürü Sami Kabaş, Denizcilik Müsteşarlığı Genel Müdür yardımcısı Bekir Arslan, İzmir Bölge Müdür Selçuk Sert, Antalya Bölge Müdür Süleyman Uzunçakmak,İzmir ve Antalya Liman Başkanlığına bağlı 17 bölgenin liman başkanları, Fethiye deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ve Yönetim Kuru üyeleri, Fethiye de yatçılık ile uğraşan vatandaşlar katıldı.
     
     Gün boyu süren seminerde denizcilerimizi teknelerinin, gemilerinin yatlarının kayıt edilmesi, imalatı ile ilgili sorunlar. İmalat yerlerinin nitelikleri ile ilgili mevzuat çalışmaları bu mevzuattan kaynaklanan sorunlar, İmalat yerlerinin nitelikleri ile ilgili mevzuat çalışmaları bu mevzuattan kaynaklanan sorunlar ve Fethiye Karaot mevkiine taşınması planlanan yat çekek yeri sorunları görüşüldü. Seminer sonrası değerlendirme yapan Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel müdürü Sami Kabaş;
     
     “ Seminerimiz Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüklerimizin personelleri ile beraber Denizcilik sektörüne verdiğimiz hizmetlerde karşılaşılan sorunlar uygulamada karşılaştığımız problemler ve çözüm önerileri ile ilgili çalışma toplantısı yaptık. Bu toplantıyı birkaç başlık altında değerlendirmek gerekirse öncelikle denizcilerimizi teknelerinin, gemilerinin yatlarının kayıt edilmesi, imalatı ile ilgili sorunlar. İmalat yerlerinin nitelikleri ile ilgili mevzuat çalışmaları bu mevzuattan kaynaklanan sorunları değerlendirdik. Bilindiği üzere AB çalışmaları son zamanlarda yoğunluk kazandı. Bu çalışmalar ile ilgili bilgilendirme çalışmalarımız görüştük. Mevzuat uygulamaları çalışmasında sektörümüzün her hangi bir zarar görmeden uygulamaya çalışılması.
     
     Bunun dışında denizcilik müsteşarlığı son iki yıldır çok önemli mevzuat düzenlemeleri yaptı. Bunlar amatör denizcilik düzenlemeleri ile ilgili gezinti tekneleri yönetmeliği ve buna bağlı olarak piyasa gözetim ve denetimi ile ilgili konuları görüştük. Sorunları dikkate alınarak yeni düzenlemelerin yapılması için bu çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca bizim gerek Fethiye gerekse Antalya, İzmir Bodrum’da çok yoğun yat imalatı söz konusu.
     
     
“Denizciler Karaot Yat Çekek Yerini Gündeme Taşıdı”
     Devlet Su İşlerinde yapılan toplantıda Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel müdürü Sami Kabaş’a Fethiyeli denizciler yat çekek yerinin Karaot mevkiine taşınması konuyu gündeme getirdi. Kabaş Fethiyede Denizciliğin ilerlemesi için KAraot mevkine taşınma konusunda tüm girşimlerin sürdürğünü belirterek “ 1999 yılında bir çalışma vardı. Bu Çalışmanın amacı Karagözlerde Faaliyette bulunan Yat imalatı ve Çekek yerinin çok büyük sorunlara sebebiyet verdiği konusunda müsteşarlığımıza belediye Kaymakamlık ve valilikle yazışmalar olmuştu. Bizde burada yerinde tespit yaparak bu tesislerin yeni bir yerde kalıcı modern atölyelere kavuşturulmasının sektörün geleceğini oluşturması açısından hem Avrupa birliği standartlarına uygun şartlarda çalışması hem de insan sağlığı işçi güvenliği ile ilgili her türlü tedbirin alındığı modern bir üretim tesislerine ve yatlarımızın çekilip bakımların, çekim işlemlerinin yapılabileceği sağlıklı hizmet verebileceği güzel mekânlar olmasını sağlamak gerekiyor.
     
     Bu amaçla olaya baktığımızda Mevcut yerle ilgili sıkıntıları dikkate alarak buranın taşınmasının zorunlu olduğunu gördük ve uzun süren çalışmalar sonunda Karaot mevkiinin bu sorunun çözümde yegâne yer olduğunu tespit ettik bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. En kısa zaman da bu çalışmamız tamamlayıp deniz turizminin ve bölgedeki turizmin gelişmesi için alt yapısı olan yatçılık sektörünün hizmetine böyle bir y6eri sunmak zorundayız aksi takdirde sektörün gelişmesini beklemek mümkün değil” dedi.
Kaynak:İnternethaber.comDenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim