Arizona Üniversitesi Dünya Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Jonathan Overpeck ve Amerika Ulusal Atmosferik Araştırmalar Dairesi yetkilisi Dr. Bette Otto Bleisner bugün yaptığı ortak açıklama ile dünyayı bir kez daha uyardı. Bilgisayarlı simulatorlar yardımıyla 129 bin yıl önce meydana gelen buzul erimeleri ve deniz seviyesinde meydana gelen yaklaşık 6 metrelik yükselişin en geç 70 yıl içinde tekrarlanacağını tespit eden ve bunun tam bir felakete yol açacağını belirten, Overpeck ve Bleisner dünya liderlerini göreve çağırdı.
Rapordan çarpıcı notlar; Hava sıcaklığında meydana gelecek ortalama 3-5 C yükseliş zaten eriyen Antartica ve Grönland buzullarının erime hızını arttıracak ve bunu engelleyecek teknoloji dünyada şu an yok. Deniz seviyesinde meydana gelecek 1 metrelik yükseliş bile Londra, Liverpool, Bristol, New York, Los Angeles gibi dünya ticaretinin merkezlerini kullanılmaz hale sokacak, 6 metrelik yükseliş ise dünya haritasını değiştirecek ve birçok ülke yeni haritada yer almayacak yada Golf Stream sıcak su akıntısının kesilmesinden dolayı buzlarla kaplanacak.
129.000 yıl önce meydan gelen sıcaklık artışı o günkü doğal koşullarda meydana geldi ancak bugünkü sıcaklık yükselişinin nedeni sanayi çağının yarattığı kirlilik ve buna bağlı olarak atmosfere yükselen karbondioksit gazının önlenememesi.
Atmosferdeki Karbondioksit seviyesi şu an ortalama bir milyonda 380 partikül seviyesinde ancak bu seviyenin şu anki artış hızıyla yaklaşık kırk yıl sonra bir milyonda 550 partiküle çıkması bekleniyor.Eğer bu miktar düşürülemezse yaklaşan tehlikenin önlenmesi olasılık dahilinde değil
Cambrige Üniversitesi Antarktika araştırmacısı Prof. Dr. David Vaughen yapılan röportajda tehlikeyi vurguladı ve Antarktika’daki erimenin önlenebilmesi için acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.
Otoriteler konunun yıllardır görmezden gelindiğini ve bir gün alınacak tedbirlerinde fayda etmeyeceğini belirterek insanlık bir kez daha kendi sonunu hazırlıyor yorumunda bulunuyorlar.
DenizHaber.Com
Buzul çağı çok yakında!..

Arizona Üniversitesi Dünya Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Jonathan Overpeck ile Dr. Bette Otto Bleisner, yaptığı ortak açıklama ile dünyayı bir kez daha uyardı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
IMO Körfez’de mahsur kalan denizciler için harekete geçiyorIMO, Hürmüz Boğazı'nda mahsur kalan 11 binden fazla denizci için büyük ölçekli bir tahliye operasyonunu başlattı. Operasyon, İran, Umman, bölgedeki diğer tüm kıyı devletleri, ABD ve denizcilik sektörüyle yakın işbirliği içinde yürütülecek.
Karşıyaka ve Bostanlı iskelesindeki imar değişikliği yargıya taşındı!Özelleştirm kapsamındaki Bostanlı ve Karşıyaka iskelelerine ilişkin imar planı değişikliklerine karşı Danıştay'a iptal davası açıldı.
BAE-Irak lojistik hattı açıldı: Türkiye ve Avrupa’ya yeni ticaret koridoruBAE ile Irak arasında kurulan yeni lojistik koridor, Türkiye ve Avrupa’ya uzanan ticaret ağını genişletti.
Kırıkkale mühimmat deposunda patlama:2 şehitKırıkkale’de bulunan mühimmat depolama ve imha tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada görev yapan bir fabrika müdürü ve bir emekli astsubayın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Başiskele’de limandaki gemide gaz kaçağı paniğiKocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan lojistik ve sanayi merkezlerinden Kocaeli Serbest Bölgesi , limana demirli yabancı bandıralı bir gemide yaşanan gaz sızıntısı nedeniyle hareketli dakikalara sahne oldu.
11 Türk gemisi Hürmüz Boğazı’nı güvenle geçtiUlaştırma bakanı Uraloğlu, savaşın başlangıcından bu yana Türk sahipli 11 geminin Hürmüz Boğazı’nı güvenli şekilde geçerek Körfez’den ayrıldığını belirtti. İran Meclis Başkanı Kalibaf da, Hürmüz'ün yönetimin tamamen İran'ın kontrolünde olacağını açıkladı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim





















