• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Bakan Yıldırım'dan İzmir'e iyi haber

Bakan Yıldırım'dan İzmir'e iyi haber
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de şimdiye kadar yaptıklarını değil, yapacakları projeleri sıraladı. Yıldırım, İzmirli'nin içine sineni yaparız" dedi.
Aliağa Limanı'nın açılışını yapmak üzere İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir'i bir dünya kenti yapacaklarını söyledi. Bakanlığının İzmir'le ilgili çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Yıldırım, önemli müjdeler verdi. İzmir'in çok talibi olduğunu özellikle ulaşım konusunda yatırım yapmak isteyen bir çok yerli ve yabancı firmanın kendilerine başvurduğunu belirten  Bakan Yıldırım İzmir'deki ulaşım ve limanlar konusunda açıklamalar yaptı.Yıldırım, ihaleleri geçtiğimiz günlerde yapılan Çeşme ve Sığacık yat limanları konusundaki gerekli onayı verdiğini açıkladı. Yıldırım, konunun şu an Devlet Planlama Teşkilatı'nın onayına sunulduğunu, ihalelerin en kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi. Teklif gelmeyen Yeni Foça Yat Limanı ihalesini de tekrarlayacaklarını ifade eden Yıldırım, "İlgilenen firmalar var. İhale şartnamesini de gözden geçirip yeni bir şartname hazırlayıp ihaleye çıkacağız" dedi.Yıldırım, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Alsancak Limanı önünde yarım kalan viyadüğün limana indirilmesiyle ilgili projeyi de tamamladıklarını ifade etti. Bunun yapımına da önümüzdeki günlerde başlayacaklarını belirtenYıldırım, "Bu çok önemli bir şey. Malum, İzmir'de Kordonyolu hep tartışılıyor. Şimdi biz geleceğiz onu, limanda keseceğiz, devamı olmayacak da. Atıl kalan 3 viyadük ayağını da keseceğiz. Burayı ağır vasıtalar kullanacak. Böylelikle hem mevcut yapıyı israf olmaktan kurtarıp kullanmış olacağız hem de liman çevresindeki trafiği de rahatlatmış olacağız" dedi. Kordonyolu'nun yapılmasıyla ilgili tartışmalara da girmek istemediğini belirten Yıldırım, "Önemli olan bizim değil. İzmirliler'in ne düşündüğü. İnatlaşmayız, İzmirli'nin içine sineni yaparız" dedi.
Alsancak Limanı'nın özelleştirme sürecinin devam ettiğini dile getiren Yıldırım, hedeflerinin orta ve uzun vadede İzmir'e Alsancak'ın yerine geçecek yeni bir konteyner limanı kazandırmak olduğunu söyledi. Bu konuda iki alternatifin olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu ya Çandarlı'da olacak ya da Nemrut'un henüz yapılaşma olmayan güney bölümü. İzmir'in en büyük ihtiyacı ileride Alsancak Limanı'nın olduğu bölgenin bir kruvaziyer limanı veya turizm serbest bölgesi haline getirilmesi. Bunu yapmak için de buranın alternatifini oluşturmak lazım. Bizim de yapmaya çalıştığımız bu. Buradaki trafiği başkasına kaptırmamazı lazım. Burası en büyük ihracat limanımız."

Yıldırım, daha önce de kendisinin ortaya attığı Bostanlı-Üçkuyalar arasında yapılacak bir deniz altı geçişi projesinin de takipçisi olduğunu vurguladı. Denizaltı geçişleri konusunda Türkiye'de tek yetkilinin Ulaştırma Bakanlığı haline getirildiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi: "İzmir'de maalesef çevre yolunun bir halkası yok. 'U' şeklinde. Bunu bir 'O' haline getirmemiz gerekiyor. O nedenle bu projeyi İzmir kamuoyu tartışmalı. Eğer İzmirliler isterse, bunu yap-işlet gibi bir modelle hayata geçiririz."
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aliağa'daki Nemrut bölgesinde yeralan limanlara hizmet verecek tren yolu hattı konusuna da büyük önem verdiklerini söyledi. Limana gelen hattın belirli bir bölgede ikiye ayrıldığını dile getiren Yıldırım, "Biri 7 kilometrelik bölüm. Burada altyapı bitti, üstyapı ihalsesine çıktık. Ancak ihaleye katılan bir firma buna itiraz etti. Konu mahkemede. Sanırım Eylül ayında sonuçlanır. Biz de burayı hemen tamamlarız" dedi. İkiye ayrılan demiryolu hattının 2.6 kilometrelik diğer bölümünün de altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Bu hat, henüz yapılaşma olmayan Güney bölüme hizmet verecek. Buradaki 700 metrelik tüneli bitirdik. Ancak kalanı için de ulaşacağı bölgede henüz yapılaşma olmadığı için çok acele etmiyoruz" dedi.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim