Bafa Gölü'nü de Bitirdik

Turistler, kötü kokular nedeniyle beş dakika bile duramaz hale gelince, göl kenarındaki pansiyon ve restoranlar da müşteri kaybetti.
Mitolojide Ay Tanrıçası Selene ile Çoban Endymion’un aşkına sahne olan Bafa Gölü’nden çevreye yayılan pis kokular, bölgeyi ziyarete gelen turistler kadar köylüleri de rahatsız etmeye başladı. Turistler, kötü kokular nedeniyle beş dakika bile duramaz hale gelince, göl kenarındaki pansiyon ve restoranlar da müşteri kaybetti. Kokunun, su sirkülasyonun tamamen bitmesiyle göl tabanında çürüyen yosunlardan geldiği belirtildi. Kaymakam Hulusi Doğan kokunun gerçek nedenlerinin bilimsel olarak araştırılması için Muğla Üniversitesi ile Devlet Su İşleri’nden acil yardım istedi. Bafa Belediye Başkanı İhsan Akarsu ise sekiz yıl önce göl dibindeki bitkilerin çürümeye başlaması nedeniyle kokuların gelmeye başladığını, Kapıkırı Köyü muhtarı Veli Çakır ile Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü’ne defalarca müracaat ederek göle Büyük Menderes Nehri’nden su verilerek bu sorunun çözüleceğini bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Başkan Akarsu, ‘Bafa Gölü’nü nefessiz, oksijensiz bıraktılar’ dedi. (Haber: HÜRRİYET Gazetesi/Yaşar ANTER/MUĞLA (DHA) )
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ABD’den yeni yaptırım kararı: İran’ın Çin hattına kilitABD Hazine Bakanlığı, OFAC İran petrolünün Çin'e satışına ve sevkiyatına aracılık ederek DMO’ya finansman sağladıkları gerekçesiyle 12 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulama kararı alındığını açıkladı. .
DEHUKAM’dan Türk deniz yetki alanları için kanun taslağıDEHUKAM Türk deniz yetki alanlarına ilişkin kanun taslağı hazırladı. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkan Vekili Çağrı Erhan, "Ben bu taslağın bir teklife, akabinde de bir kanuna kısa süre içerisinde dönüşeceğine inanıyorum" dedi.
Survivorda yarışmacıya tekne çarptı, bacağı kesildi!Survivor Yunanistan yarışmasında korkutan bir kaza yaşandı. Yarışmacı Stavros Floros, Dominik Cumhuriyeti’nde zıpkınla balık avladığı sırada sürat teknesinin çarpması sonucu bacağının kesildiği ve ağır yaralandığı ifade edildi.
Hantavirüs gemisindeki 3 Türk İstanbul’da: Karantinaya alındılarHantavirüs vakalarının tespit edildiği Hollanda bandralı gemideki 3 Türk yolcu, İstanbul'a geldi. Şahıslar tedbiren evlerinde karantinaya girdi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim

























