• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Antalya Limanı’na Almanlar da talip

Antalya Limanı’na Almanlar da talip
ATSO Başkanı Kemal Özgen, ÖİB tarafından ihaleye çıkartılması planlanan Antalya Limanı konsorsiyumda Alman bir firmanın da ortak olarak yer almak istediğini açıkladı.
Antalya Limanı’na Almanlar da talip Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen, Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkartılması planlanan Antalya limanı ile ilgili olarak kurulacak olan konsorsiyumda Alman bir firmanın da ortak olarak yer almak istediğini açıkladı. ATSO önderliğindeki konsorsiyuma girmek isteyen Alman firmanın adını açıklamayan Özgen, “Almanya’da bu şirketin yöneticileri ile ön görüşme yaptık. Nisan ayında firma yetkilileri Antalya Limanı’nda inceleme yapacaklar. Daha sonra da masaya oturup ortaklığın nasıl olacağını kendileri ile görüşeceğiz. Alman şirketin Türkiye’deki bir limanda da hissesi bulunuyor. Bu firma, bir çatı altında iki-üç şirket olarak da konsorsiyumda ortak olabilir” dedi. Antalya Limanı’nın ihalesinin İzmir Limanı’ndan sonra yapılacağını da bildiren Kemal Özgen, “İzmir Limanı’nın ihalesi 7 Haziran’a ertelendi. Şu anda Antalya Limanı’nın özelleştirilmesi ile ilgili şartname de hazırlanmış değil. Dolayısıyla Antalya Limanı İzmir’den sonra ihaleye çıkartılacak. Fakat biz Antalya Limanı’yla ilgili ihaleyi kazanacağımızdan eminiz. Sadece yabancılardan değil, Antalya’daki yatırımcılardan da işbirliği teklifi alıyoruz” diye konuştu.

Kemal Özgen, Antalya Tanıtım AŞ ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un geçen aylarda Antalya’da yapılan toplantıda Tanıtım AŞ’ye müze ve ören yerlerinin işletmeciliğini vereceğini açıkladığını hatırlatan Kemal Özgen, şunları söyledi:

“Biz ören yerlerini tarihe sahip çıkmak için talep ettik. Bakan da Antalya’nın tanıtımı için kuracağımız bu şirkete ören yerlerinin işletmeciliğini vereceğini söylemişti. Ama bu konuda bir gelişme olmadı. Bugün ören yerlerinde seyyar satıcılar işportacılar dolaşıyor. Bu görüntüler ören yerlerine hiç yakışmıyor. Biz bu olumsuzluklara son vermek için müze ve ören yerlerini talep ettik. Fakat, bizim Antalya’nın tanıtımı için kuracağımız şirket ören yerlerine endeksli değil. Biz hediyelik eşya satışı ile de kaynak yaratabiliriz. Bu kaynağı da yurtdışında Antalya’nın tanıtımında kullanmayı düşünüyoruz. Bizim amacımız, tanıtımın tek elden yapılması. Dağınıklığa son verilmesi. Yurtdışındaki fuarlarda Antalya’ya yakışır bir şekilde büyük standlar kurmak istiyoruz. Bu standların içinde herkesin yer almasını istiyoruz. Şirketteki hisse tartışması ile de bir yere varılamaz. Bu şirket kar amaçlı değil. Bu nedenle herkesin bu şirket projesinin içinde yer almasını istiyoruz.”

Kaynak:Mustafa KOZAK
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim