Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.deki 22 milyon 49 bin 999 YTL nominal değerli yüzde 99,999 oranındaki iştirak payını 74 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardı.TMSF merkez binasında yapılan ihale, kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle gerçekleşti. İhaleye katılan 6 firmadan Yenigün İnşaat A.Ş. 38 milyon 50 bin dolar, IC İçtaş Havalimanı Yatırım İşletmeleri ve Ticaret A.Ş. 39 milyon 100 bin dolar, Akfen Holding A.Ş. 38 milyon 500 bin dolar, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 37 milyon 875 bin dolar, Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş. 50 milyon dolar, Özaltın İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş. ise 37 milyon 556 bin dolar kapalı zarfta teklif verdi. Daha sonra oluşturulan Özaltın İnşaat dışındaki 5 firmanın yer aldığı kısa liste ile açık artırmaya gidildi.En yüksek teklif olan 50 milyon dolarla başlayan açık artırmada Akdeniz Liman İşletmeciliği ve IC İçtaş Havalimanı Yatırım İşletmeleri yarıştı.Açık artırmanın sonunda Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri, en yüksek teklifi veren Akdeniz Liman İşletmeciliğine 60 milyon dolara ihale edildi.TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık, açık artırmada en yüksek teklif, 74 milyon dolarlık muhammen bedelin altında kaldığı için satışın bugün saat 14.00'te Fon Kurulu'nun onayı ile kesinleşeceğini bildirdi.
Çalık, Fon Kurulu'nun onaylamaması durumunda ise yarın, ihaleye 60 milyon dolardan başlamak üzere pazarlıkla devam edileceğini, açık artırmaya katılanların pazarlığa da katılabileceklerini vurguladı.Çelebi Holding İş Geliştirme Direktörü Ümit Bozer ise Akdeniz Liman İşletmeciliğinin yüzde 50'sinin Çelebi Holdingin iştiraki Çelebi Yatırım Danışmanlık A.Ş.ye ait olduğunu, diğer yüzde 50'sine de Global'in iştiraki Global Altyapı A.Ş.nin sahip olduğunu söyledi.Bozer, Orta Doğu Antalya Liman İşletmelerini yine liman faaliyetlerinde aktif şekilde kullanacaklarını, Çelebi Holding olarak havalimanı da işlettiklerini hatırlattı. Bozer, fiyatı uygun bulduğunu da sözlerine ekledi.Haber yayına hazırlandığı sırada teklif Fon Kurulu'nun onayına sunulurken,. TMSF yetkilileri açıklamanın akşam üzeri yapılacağı bilgisini verdi.DenizHaber.Com
Antalya Limanı ihale edildi

Orta Doğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş., Fon Kurulu'nun onayına sunulmak üzere 60 milyon dolara Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş.ye ihale edildi. İhale onaya sunuldu.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tuna Altunkaya: Sezona yüzde 60 kayıpla başlıyoruzBodrum Denizciler Derneği Başkanı Tuna Altunkaya, Kurban Bayramı tatili sürecinde turizm hareketliliğini değerlendirdi. Altunkaya, özellikle yat charter sektöründe yaşanan iptaller nedeniyle denizcilik sektörünün zorlu bir sezon geçireceğini söyledi.
Göcek’te doğayı koruyan uygulama: Demir atmak tarih oluyorTürkiye Çevre Ajansı tarafından yürütülen “DERİA” projesi kapsamında Göcek koylarında 856 teknelik mapa şamandıra sistemi kuruldu. Yeni uygulamayla birlikte gelişigüzel demir atmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.
Van Gölü’nde İnci kefali ile martıların mücadelesiVan Gölü Havzası’nın endemik türü olan inci kefalinin üreme dönemi göçü sürerken, balıklarla martılar arasında yaşanan mücadele doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına unutulmaz kareler sundu.
Rusya Novorossiysk Limanı’nı özelleştiriyorRusya hükümeti, federal bütçedeki açığı finanse etmek amacıyla Novorossiysk Deniz Ticaret Limanı’ndaki yüzde 20’lik devlet hissesini 2026-2028 döneminde özelleştirmeye çıkardı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























