• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Alanya'da teknelere dansöz yasağı

Alanya'da teknelere dansöz yasağı
Antalya'nın Alanya İlçesi Kaymakamı Günhan Sarıkaya, turizm sezonu öncesinde yayınladığı genelge ile, tur teknelerinde uyulması gereken talimatları belirledi.
Antalya'nın Alanya İlçesi Kaymakamı Günhan Sarıkaya, turizm sezonu öncesinde yayınladığı talimata tur teknelerinde mutlaka uyulması gerektiğini bildirdi. Kaymakam Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknelerde geçen yıl yaşanan tatsız olayların yaşanmaması için yeni bir talimat hazırlandığını ve bunun da tekne sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

Tekneler üzerindeki denetimlerin bu yıl artacağını belirten Sarıkaya, talimata uymayanların en ağır şekilde cezalandırılacağını bildirdi. Sarıkaya'nın, Antalya Valiliği tarafından hazırlanan genelge çerçevesinde yazıp dağıttığı talimatta, tur teknelerinde dansöz oynatılması ve canlı müzik yapılmasının kesinlikle yasak olduğu belirtildi.

Yolcuların can güvenliğinin sağlanması için denize çıkarılan teknelerin mutlaka yeterlilik belgesi bulunması gerektiği de vurgulanan talimatta, dikkati çeken bazı maddeler şöyle:

''- Tekne kaptanları, tura çıkmadan önce yolcu ve personel listesini imzalayarak Liman Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edecekler.

- Teknede çalışan tüm personelin kimlik bildirimi yapılarak, sabıka kayıtları, ilgili birimlere önceden verilecek.

- Teknelerdeki seyyar şekilde duran, sandalye, masa ve televizyon benzeri tüm malzemeler sabit hale getirilecek.

- Sahilden 1 mil mesafeye kadar müzik yayını yapılmayacak. Teknelerde, hiçbir koşulda canlı müzik çalınmayacak, dansöz oynatılmayacak.

- Teknelerde yolculara, yolculuktan önce can yeleklerinin nasıl kullanılacağı anlatılacak. Anlatım, video görüntüsü eşliğinde ve üç ayrı dilde yapılacak. Ayrıca, teknelerde can yelekleri kilitli bir yerde olmayacak, iple bağlanmayacak. Can yeleklerinin kullanımıyla ilgili olarak da İngilizce ve Türkçe yazılar asılacak, teknenin yolcu kapasitesinin yüzde 10'u oranında fazla can yeleği bulundurulacak.

- Teknelerin giriş bölümüne ve herkesin kolayca görebileceği bir yere, yolcu kapasitesini gösteren yazı asılacak, bu yazıda, can yeleğisayısı da belirtilecek. Teknelerin üst kısmına gezi esnasında çıkılması yasak olacak, bu bölüm sadece teknelerin yüzmek için mola verdiği zamanlarda kullanılacak ve bunun yasak olduğu yazı ile belirtilecek.

- Mehtap turu yapılacak teknelerde mutlaka, su üstü radarı, jeneratör, teknenin dört bir yanını aydınlatacak projektör bulundurulacak, can yeleklerinin üzeri ışıklı ve ışık yansıtıcı bantlıolacak. Bu koşulları taşımayan teknelere mehtap turu izni verilmeyecek.

- Tekne personeli hiçbir şekilde teknede alkol kullanmayacak, alkol ve uyuşturucu kullandığı tespit edilen personel, TCK'nun 179. Maddesi uyarınca, 2-6 yıl hapis cezası istemiyle adliyeye sevk edilecekler.

- Tekneler pis sularını, Alanya Belediye Başkanlığı'nca görevlendirilen araca periyodik olarak verecek ve pis su raporu tutulacak.

- Teknelerde biriken çöpler ve izmaritler, naylon torbalarla ve ağzı bağlanarak, belediyenin görevlendireceği çöp aracına belirli saatlerde verilecek.

- Tekneler için belediyeden, 'içkili yer' ruhsatı alınacak, ruhsatı olmayan teknelerin çalışmasına izin verilmeyecek.'' Tur teknelerinin, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Alanya Liman Başkanlığı ekipleri tarafından düzenli olarak denetleneceğini belirtenSarıkaya, Vergi Dairesi ekiplerinin de sık sık vergi denetimi yapacağını, bu nedenle kayıtların düzenli tutulması gerektiğini bildirdi. Sarıkaya, teknede bulunması gereken araç ve gereçlerle teknelerin elverişlilik durumunun da sık sık kontrol edileceğini kaydetti.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim