• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

"12. Beşikdüzü Mayıs Yedisi" Şenliği

"12. Beşikdüzü Mayıs Yedisi" Şenliği
Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen "12. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği"nde, 13 yıl önce denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu ölen 38 kişi anıldı.

Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen "12. Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği"nde, 13 yıl önce denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu ölen 38 kişi anıldı.

Beşikdüzü ilçesinde geleneksel olarak yapılan ve 3 gün süren şenlikte bu yıl, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle ilk iki gün yapılması planlanan etkinlikler iptal edildi. Şenlik kapsamında sadece "Deniz Şehitlerini Anma" töreni ile yayla göçü canlandırma ve inek yıkama geleneği gerçekleştirildi.

Doğu Gözaçan Parkı'nda, 20 Mayıs 2000'de denize açılan iki kayığın alabora olması sonucu hayatını kaybeden 38 kişiyi anmak için düzenlenen törene, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu,, siyasi parti temsilcileri, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kazada ölen 38 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pano ve anıtın önünde konuşan Belediye Başkanı Uzun, Türk kültürünün parçası olan geleneklerin, geçmişi yansıttığını belirtti.

Şenliklerle güncel tutulmaya çalışılan kültürel mirasa sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Uzun, "Bu nedenle her yıl 20 Mayıs günü yöre halkımız sabahleyin ineklerini, yiyeceklerini ve içeceklerini alarak Ağasar Deresi ile denizin kesiştiği yerde toplanır, çeşitli etkinlikler yaparlar. Bu etkinliklerde ineklerini yıkayıp süsleyerek yaylalara göç hazırlıklarına başlarlar. Burada amaç her yıl bir kez de olsa geleneklerini yaşatmak ve kültürlerine sahip çıkmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aktaş, Belediye Başkanı Uzun ve Vakfıkebir Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, kazada ölenlerin anısına denize çelenk bıraktı. Buradaki törenin ardından Çeşmeönü Limanı'nda "Mayıs Yedisi" adıyla sürdürülen gelenek kapsamında, yöresel kıyafetler giyinmiş kadınlar, inekleri deniz suyu ile yıkadı.

Bu yıl ilk kez yayla göçünün de canlandırıldığı şenliğe katılanlara yöresel un helvası ikram edildi. Bu arada, Çeşmeönü Limanı'nda düşen Belediye Başkanı Uzun, başından yaralandı. Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak kontrolden geçirilen Uzun, taburcu edildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim