• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Umre ziyareti, Binali Yıldırım ve Bülent Arınç...

RECEP CANPOLAT

İlk Şehir, İlk Mabet; İslam inancına göre şehirlerin sultanı Mekke. Allah (c.c)'ın Kuran-ı Kerim'de 'Beyt'im dediği Kabe'nin bulunduğu şehir.

Umre ibadeti ve ziyareti için 28 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında ailemle birlikte Mekke ve Medine şehirlerindeydim. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk Heyeti'nin Suudi Arabistan ziyaretine denk gelen tarihte Mekke'deydim...

29 Ocak günü sabah namazını Kabe’de kılan Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasında umre say'i gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı milletvekilleri de umre yaptı.

Debdebe ve şaşanın ön planda olduğu ve şahit olduğum bu umre ziyareti esnasında, bir grup Türk umrecinin ıslıklar eşliğinde slogan atarak Kabe'ye sırtını dönmesi tam bir rezalet ve kepazelikti. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kabe'nin Güney Doğusuna bakan ve inşaatı devam eden sundurmaların üzerinden slogan atan ve ıslık çalan Türk umrecilere el sallayarak selamlaması, Kabe adabı ve muaşeretinin ayaklar altına alınmasına neden oldu.

Bu kepaze görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ile birlikte, İslam uleması tarafından şiddetle kınanırken, Kabe'nin bulunduğu Harem-i Şerifin miting alanına çevrilmesi tepkiyle karşılandı.

Mîkât alanından itibaren ihrama giren Müslümanlar için her türlü makam ve mevkiinin ortadan kalktığı Umre ziyareti, Türk heyeti tarafından debdebeli ve şaşalı bir görüntü çizmesi, bir Müslüman olarak yüreğimizi kanattı.

Umre adabına aykırı bir şekilde, Harem-i Şerifi miting alanına çeviren, Ahmet Davutoğlu ve ıslık çalarak slogan atan umrecilerinin tövbe istiğfar ederek Allah (c.c)'dan af dilemesi gerekir.

Bu umre ziyaretinde dikkat çeken bir fotoğraf ise kırılan yüreğimize bir nebze serinlik verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Heyetinin koruma ordusu ve debdebe çemberinin dışına çıkarak, diğer Müslümanların arasına katılıp Umre ibadetini yalnız başına tamamlaması dikkat çekerken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın bu tavrı Umre ibadetini yapan diğer Müslümanlar tarafından takdir edildi.

BÜLENT ARINÇ'IN SALVOLARI

Umre İbadeti için kutsal topraklarda olduğumum dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç arasında gerçekleşen "Dolmabahçe Polemiği" siyasi gündemin altını üstüne getirmiş gibi görünüyor.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bülent Arınç için "O zat doğru söylemiyor" çıkışına, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmalarına atıfta bulunarak cevap veren Bülent Arınç'ın "Köy Kurnazlığı yapması" kalitesini ve çapının kalitesini ortaya koydu.

Sorumluluk koltuğunda otururken, "Tatlı Su Balığı" gibi davranan Bülent Arınç'ın, makam ve mevki kaybettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmalarına atıfta bulunarak tehdit etmesi, ortaçağ siyasetçilerini hatırlattı.

Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde "Teröristbaşı Öcalan'ın itibarını korumaya soyunan, Gülen Cemaatinin İhanetini Deşifre eden, Üst akılı ortaya çıkaran" BÜYÜK SİYASİ DEHA (!) Bülent Arınç'ın, bugün, ucuz siyasi söylemler ile VİCDAN yapması, "Geçti Bor'un Pazarı, Sür Eşeğini Niğde'ye" sözünü hatırlattı.

O KOLTUKTA OTURURKEN 5 KİLOLUK KESE KAĞIDI MIYDIN? diye sorarlar adama!

Sormasalar bile düşünürler, Ey Bülent ARINÇ!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim