• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

TÜRKLİM, seçim sürecini kızıştırdı

RECEP CANPOLAT

İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri yaklaştıkça, taraflar tercihlerini açıklamaya başladı. Bunların arasında en cesur adımı atan Türkiye Liman İşletmeleri Derneği (TÜRKLİM) İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde izleyeceği yolu üyelerine bildirdi. TÜRKLİM Yönetim Kurulu, aldığı kararla Değişim Grubu’nun Adayı Salih Zeki Çakır’ı destekleyeceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kayıtlarında liman ve iskele işletme izni alan 217 firma görülüyor. Bununla beraber İMEAK Deniz Ticaret Odası Liman İşletmeciliği Meslek Komitesi’nde 148 üye yer alıyor. Diğer taraftan seçimlerde rengini belli eden Türkiye Liman İşletmeleri Derneği’nin ise 56 üyesi bulunuyor.

Türkiye’deki liman işletmecilerinin yaklaşık yüzde 30’unu temsil eden TÜRKİM, yaptığı cesur açıklama ve bir o kadar da riskli kararı ile seçim sürecini ısıttığını söylemek yanlış olmasa gerek. TÜRKLİM’in açıklaması bir anlamda sektörel sivil toplum örgütlerinin, aktif olarak seçim sürecini yönlendireceğini ve bununla beraber kendi içinde derin çatlaklara neden olacağı, gelen mesajlardan ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle, TÜRKLİM Yönetim Kurulu’nun, kendi üyelerine sormadan böyle bir karar alması, diğer TÜRKLİM Üyeleri arasında rahatsızlığa yol açmış durumda. Buna tepki gösteren bazı liman işletmecileri, TÜRKLİM Yönetim Kurulu’nun dayatmaya neden olacak açıklamasının kurumsal kimliğe zarar verdiğini düşünüyor.

TÜRKLİM’in, Değişim Grubu Adayı Salih Zeki Çakır’ı destekleme açıklamasının dışında, paragraf aralarında yatan en önemli olgu ise Hakan Genç’in Değişim Grubu Listesine dâhil olmasıdır. Bilindiği gibi TÜRKLİM Başkan Yardımcısı Hakan Genç, aynı zamanda Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Arkas Holding’in, İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde Hakan Genç ile tarafını belirlemesi, Metin Kalkavan tarafında derin kırgınlığa neden olmuş gibi gözüküyor. Çünkü Hakan Genç’in, Salih Zeki Çakır ekibine dâhil olması, Lucien Arkas’ın izni dâhilinde olduğu su götürmez bir gerçek. Çünkü Hakan Genç, Arkas Holding’in prensleri arasında görülen en önemli isimlerden biri. Arkas Holding’in patronu Lucien Arkas’ın bugüne kadar, mevcut yönetimle hareket ederken, bir anda mevcut yönetimin karşısında bulunan muhalefeti desteklemesi, Değişim Grubu’na sayısal desteğin yanında psikolojik üstünlük sağlayacağını ifade etmemiz gerekir.

Türkiye Liman İşletmeleri Derneği’nin, İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde taraf ve aktif yer alma stratejisi, Metin Kalkavan Yönetimini destekleyen Liman İşletmecileri tarafından, TÜRKLİM penceresinde derin bölünmeye yol açacağını da, son bir not olarak tarihe düşmek istiyorum.

Bakıp göreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim