• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

Türk Loydu şaibeli mi?

RECEP CANPOLAT

Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın Türk Loydu’nda Başkanlık yaptığı dönemde, 2005-2011 tarihlerini kapsayan ve yönetimlerin çalışmaları ile ilgili Uluslararası Denetim ve Danışmanlık firması Ernst & Young isimli firmaya “Çok Gizli İnceleme Raporu” hazırlattırdı.

Ernst & Young’ın hazırladığı ve üçüncü şahıslara verilmesi yasak olan Türk Loydu İnceleme Raporu, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay tarafından, ekli şikâyet dilekçesi ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilerek, suç duyurusunda bulunuldu.

Osman Kolay’ın Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesi, 2005-2011 yıllarını içerirken, Cumhuriyet Savcısı’nın soruşturmayı, 2005-2012 yıllarını kapsayacak şekilde genişletmesi üzerine, Raporu hazırlattıran Prof. Dr. Tamer Yılmaz Yönetimi de savcılık soruşturmasında, kendine yer buldu.

Cumhuriyet Savcılığı; 2005 yılından, bugüne kadar –Mustafa Zorlu Yönetimi Hariç- Türk Loydu yönetimleri hakkında ön soruşturma açtı. Bu soruşturma çerçevesinde, mali polis savcılık emriyle, Türk Loydu’nun 01.01.2005-31.12.2012 tarihleri arasındaki tüm evraklarına el koydu.

Türk Loydu’nda bir odaya toplanan belgeler, Cumhuriyet Savcılığı’nın belirleyeceği Bilirkişi Marifeti ile hazırlanacak rapor doğrultusunda, ön soruşturmanın akıbeti netleşecek.

Türkiye’nin milli klâs kuruluşu Türk Loydu’nun menfaatlerini kendi şahsi çıkarları için kullananlar ve kurumda hırsızlık, yolsuzluk veya usulsüzlük yapanlar varsa, tabii ki ortaya çıkarılmalı. Bu konuda, sektördeki herkes hem fikirdir. Ancak muhalefeti susturmak ve intikam hissiyle Türk Loydu üzerinden manevralar yapmak, sektörde çirkin bir görüntü oluşmasına neden oluyor.

GMO YÖNETİMİ NEREYE KOŞUYOR?

Gelelim, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu’nun Deniz Haber Ajansı’nı zan altında bıraktığı açıklamaya;

Osman Kolay’dan bağımsız olarak açıklama yapan (yerseniz) GMO Yönetim Kurulu, Deniz Haber Ajansı’nda yayınlanan haberlerin spekülatif, gerçek dışı, ve Türk Loydu’nu karalamaya yönelik olduğunu belirterek, Türk Loydu ilgili yapılan haberden dolayı, Deniz Haber Ajansı, hakkında, hukuksal süreci başlatacaklarını duyurdular.

GMO Yönetim Kurulu’na sormak lazım;

Osman Kolay’ın TÜRK LOYDU’NDA ŞAİBE VAR diye açıklama yapması mı yalan? Yoksa Cumhuriyet Savcılığı’nın emri ile 7 Kasım 2013 tarihinde Mali Polis’in Türk Loydu’na yaptığı baskın mı yalan?

Uluslararası Denetim ve Danışmanlık Firması Ernst & Young firmasına hazırlatılan Türk Loydu’nun 2005-2011 yıllarını kapsayan Yönetim İnceleme Raporu’nun üçüncü şahıslara sızdırılması, mahkeme sürecinde ortaya çıkacaktır. Bu süreci hep birlikte göreceğiz.

GMO YÖNETİMİ BOSTAN KORKULUĞU MU?

Osman Kolay’dan bağımsız açıklama yapan GMO Yönetim Kurulu’na Sivil Toplum Örgütlerinde hukuki ve idari temsiliyetin Yönetim Kurulu Başkanı’nda olduğunu hatırlatmamızda fayda var.

Eğer Osman Kolay sektör dışında, şahsi ve özel bir konuda, suç duyurusunda bulunursa, o suç duyurusu Gemi Mühendisleri Odası’nı ilgilendirmez. Diğer taraftan Osman Kolay, GMO Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eder ve Türk Loydu ile ilgili suç duyurusunu yaparsa, bu olay TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nı hukuki ve idari olarak bağlamaz.

Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan isim, hali hazırda TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı’dır. Oda, Vakıf ve Dernek gibi Sivil Toplum Örgütlerinde, Hukuki ve İdari temsiliyet, Yönetim Kurulu Başkanı’na aittir.

Osman Kolay’dan bağımsız açıklama yapan GMO Yönetim Kurulu, Deniz Haber Ajansı’nda yayımlanan haberle ilgili olarak yaptığı aynı duyuruda “Savcılığa yapılan suç duyurusunun KARALAMAYA yönelik bir olay olduğunu ve GMO tarafından yapılmadığını” kamuoyu ile paylaşıyor.

Yani, Türk Loydu hakkında yapılan suç duyurusunun KARALAMAYA yönelik bir girişim olduğu, Osman Kolay’dan Bağımsız açıklama yapan GMO Yönetim Kurulu tarafından da kabul edilmiş oluyor.

Adama sormazlar mı? Siz, ORADA BOSTAN KORKULUĞU MUSUNUZ?

&             &              &

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, yaptığı açıklamada; “Sektörle uzun yıllardır iç içe olmamdan dolayı, Türk Loydu’nun faaliyetleri hakkında tarafıma bazı olumsuz duyumlar ve belgeler gelmiştir. Türk Loydu camiasını ve meslektaşların bir kısmını şaibe altında bırakan bu durumun aydınlatılması için elimdeki belge ve bilgileri toparlayarak savcılığa kişisel olarak suç duyurusunda bulundum. Başkanlık görevini yürüttüğüm Gemi Mühendisleri Odası ve Yönetim Kurulu’nun bilgi ve yetkisi dışında kişisel olarak yaptım” diyor, ama siz hala orada oturuyorsunuz.

GMO Yönetim Kurulu olarak, Osman Kolay’ın Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunda “TÜRK LOYDU’NDA ŞAİBE VAR, MESLEKTAŞLARIMIZIN BİR KISMI ŞAİBE ALTINDA” diye açıklama yapıyor ve Mesleki bir Oda’nın Yönetim Kurulu olarak bu ŞAİBE iddiaları hakkında yorum yapamıyorsanız, Adama yine sorarlar; SİZ ORADA OSMAN KOLAY’IN DOLGU MALZEMESİ MİSİNİZ?

Gemi Mühendisleri Odası’nı çok yakından ilgilendiren, Oda’nın kurmaktan onur duyduğunu belirttiği ve Türkiye’nin tek klâs kuruluşu olarak övündüğü Türk Loydu’nda, USULSÜZLÜK VE ŞAİBE olduğunu iddiasıyla Yönetim Kurulu Başkanınız, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor ve siz bu suç duyurusunu sonradan öğreniyorsunuz. Bu komediye son verin.

Gemi Mühendisleri Odası’nın 43. Dönem Yönetim Kurulu olarak, meslektaşlarınızın haklarını ve mesleki argümanları korumakla yükümlü olmanız gerekirken, kendi meslektaşlarınıza ŞAİBELİ damgasını vurmak, hangi mesleki ahlaka uyduğunu, kendinize sormanızda yarar var.

Ya o makamlardan istifa edin, yâda sizi bilgilendirme gereği bile duymadığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanınız Osman Kolay’ı istifaya zorlayın.

Aksi halde, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın kurduğu Türk Loydu’nun kurumsal kimliği, başta IACS üyeleri olmak üzere tüm rakipleri karşısında, USÜLSÜZLÜK ve ŞAİBE damgası yemiş, bir milli klâs kuruluşu olarak tarihe geçecektir.

Allah selamet versin...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yusuf koçali
13 Aralık 2013 Cuma 20:03
dikkat
türk loydu ülkemizin denizçilikte en saygın kurumlarındandır.Gecmişte denizciliğimize cok şeyler kazandırmıştır. şu anki yönetimiyle daha da iyi şeyler yapacagına inanıyoruz.zaten bir yerlere gelmek için cok cabalar harcamıştır.Bu işleri lütfen türk loydunu küçük düşürmeden biraz daha dikkatli ve gizlilikle yapmanız daha doğru olmazmı.


makina müh Yusuf Koçali
78.172.227.127
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim