• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Teşhirci Kaptanoğlu Olayının Perde Arkası

RECEP CANPOLAT

7Deniz Editörü İbrahim Kocamış, İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında, Cengiz Kaptanoğlu ile olan münakaşamızı "Hele Cengiz Kaptanoğlu ile Recep Canpolat’ın kavgası. Allah aşkına, bırakın meclis adabını, toplumsal ahlakımıza bile yakışmıyor. Ne demek 70 yaşında koskoca adamın üzerine yürümek! Hiç mi utanmıyorsunuz. Senin şiddetin elindeki kalem olmalıdır, fiziki şiddet yanlıştır." diyerek, bizleri o derin ombudsmanlığıyla eleştirmiş.

Ancak İbrahim Efendi!, Cengiz Kaptanoğlu'nun cinsel organını teşhir ettiği ahlaksız hareketi ise yazısında yer vermemiş. Bu konuya sonra geleceğim. İlk önce İMEAK DTO Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında hadisenin perde arkasını sizlerle paylaşayım.

Metin Kalkavan, kürsüye çıktığında iki parça halinde yaklaşık 3 saat Cengiz Kaptanoğlu'nu perde arkasına hapsedeceğini kimse tahmin bile edemiyordu. Bu 3 saatlik süre içinde Meclis toplantısından kopartılan Kaptanoğlu, Kalkavan'ın stratejine mahkum bir şekilde oturduğu koltukta mikrofon yeme seansına devam ediyor, diğer taraftan da Yönetim Kurulu Üyeleri Koray Deniz ve Sualp Ürkmez ile tartışıyordu.

Kalkavan'ın "Tarafsız" olmamakla suçladığı Meclis Başkanı Kaptanoğlu, 3 saatlik konuşma sonrası yaptığı anlam bütünlüğü olmayan savunmasında, yine tarafsızlığını kaybederek "Metin benim Orkidem, Söylemek istemiyorum ancak bu seçimi kaybedeceksin. Bu millet yine yüzde 70 bana oy verecek" diyerek Meclis toplantısını bitirdi.

KAPTANOĞLU'NUN AHLAKSIZ DAVRANIŞI!

O anda, Divan Katip Üyesi Ümit Sandıkçı Cengiz Kaptanoğlu'nun hızla kürsüden kalkması üzerine kolundan tutarak -Oturduğum yerden anladığım kadarıyla- "Cengiz amca lütfen sakin ol" minvalinden ifade de bulundu.

Sandıkçı'nın bu tavrı karşısında, Cengiz Kaptanoğlu küfürler ederek Ümit Sandıkçı'ya sert tepki gösterdi. Kürsüdeki bu tartışmayı izlerken, kameraman Şeref Alagözoğlu'na işaret ederek Kaptanoğlu'nu çekmesini söyledim. Yanımda bulunan İstanbul Haber Ajansı muhabiri Erdal Altay Gürsoy'a "Cengiz Kaptanoğlu, yine olay çıkaracak. Kamera ile yakın çekim yap" diyerek, kürsüye doğru hareket ettim.

O anda kürsüden inen Cengiz Kaptanoğlu bana doğru yönelerek, "Sen benim aleyhimde yazı yazmaya devam ediyorsun. Ne çekiyorsun? Belden aşağı Kasımpaşa. Gel burayı çek" diyerek cinsel organına işaret etti. O esnada "Terbiyesiz adam. Sen nasıl Meclis Başkanlığı yapıyorsun?" diye tepki göstermem üzerine, elimdeki cep telefonuna saldırarak zorla gasp etti. Kaptanoğlu'nun bu çirkin hareketi üzerine Tamer Kıran ve Mustafa Yılmaz başta olmak üzere Meclis üyeleri beni Cengiz Kaptanoğlu'ndan uzaklaştırdılar.

Ayrıca bu olay esnasında Şadan Kaptanoğlu'nun "Çirkef" yüzünü de görme imkanımız oldu.

İbrahim Kocamış'ın lütfettiği "UTANMAMIZ" gereken hadise bunlardan ibaret...

İBRAHİM KOCAMIŞ, NEREYE KOŞUYOR?

Bu yazıyı okuduktan sonra İbrahim Kocamış'ı arayarak "Benim 70 yaşındaki insanın üzerine yürümemi utanmazlık olarak görüyorsun da, Cengiz Kaptanoğlu'nun cinsel organ teşhirciliğini niye görmüyorsun?" diye sormam üzerine "Ağabey ben onu görmedim" deme gafletinde bulundu.

İbrahim Efendi, beni Meclis salonunda çıkarırken kolumdan tutan adamlardan biri sen değil misin? Hatta bana "Recep Ağabey yapma" derken, "Alçak herif cinsel organını gösteriyor" diyen ben değil miyim?

Talimat üzerine kaleme aldığın, maddi hatalarla dolu, hatta "yönlendirmeli editoryal" destek verildiği izlenimini çağrıştıran "Ferman Başkanımızındır!" başlıklı yazı, senin peşini hiç bırakmayacak, Bunu iyi bilesin, İbrahim!

Tamer Kıran, Murat Kıran ve bir çok muhalif ismin konuşma yapması gereken İMEAK DTO Meclis Toplantısını "Beceriksizliği" nedeniyle kapatan Cengiz Kaptanoğlu'na karşı hiç bir eleştiri de bulunmazken, "Metin Kalkavan'ın Meclis Toplantısını 'Manipüle' ettiğini" ifade ediyorsun. Kalkavan, manipüle ediyorsa, strateji geliştirip manipüle olmayacaksın! Kalkavan'ı kendi silahı ile vuracaksın...

Ayrıca yazında belirttiğin ve belge istediğin FETÖ yapılanması ile ilgili konuyu en iyi bilen kişi sensin. Hatırlar mısın 23 Mayıs 2013 tarihinde "Değişim Grubu Birlikteliği Şirketleştirdi" başlıklı yazıda Fetullah Gülen'in Sır Katibi İlhan İşbilen ve Salih Zeki Çakır'ın başını çektiği bir grubun TURGUTREİS DENİZCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş isimli şirket kurduğunu ve bu şirketin gemi alarak armatörlüğe başladığını kamuoyuna duyurmuştum. Şu anda FETÖ firarisi Vedat Parlar, Erkan Coşğun, Murat Dalyan gibi onlarca kişinin ortak olduğunu da  o haberde belirtmiştim.

Cengiz Kaptanoğlu'nun, 2013 seçimleri öncesi Pensilvanya'ya giderek, el-etek öptüğünü, Fetullah Gülen'den destek istediğini ilk bana söyleyen de sensin... Hatta "FETÖ'nün Denizcilik İmamı Erkan Coşğun" diyerek beni bilgilendiren de bizzat sensin... Senin verdiğin bilgiler üzerine yaptığım araştırmalar sonucu, bilgilerin doğru olduğunu teyit ederek sana teşekkür etmiştim.

İbrahim Kocamış, tetikçilik yapma! talimatla yazı yazma! Söz uçar, yazı kalır...

KAPTANOĞLU, MECLİS BAŞKANLIĞINDAN UZAKLAŞTIRILMALI

Tarafsızlığını kaybeden, ilaç alıp Meclis toplantısını +18 platformuna çeviren Cengiz Kaptanoğlu'nun, başta Tamer Kıran olmak üzere denizcilik sektörüne zarar verilmesinin önüne geçilmesi gerekiyor.

Hatta Meclis Üyelerinin, "Tarafsızlığını Kaybetmiş" bu zevatın Meclis Başkanlığını düşürmesi en elzem konudur. Kalkavan'ın "Cengiz Bey bize puan kazandırıyor" diyerek orada tutmaya devam etmesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın itibarının yok edilmesine neden oluyor.

Cengiz Kaptanoğlu'nun Meclis Toplantısında yaptığı ahlaksız "Cinsel Organ Teşhirciliği" bugün gazetelerin manşetlerini süslemiyorsa, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Kurumsal Kimliğine zarar gelmesini istemememizdendir.

İsteseydik o haberi, televizyon ve gazetelerin manşetlerine taşıtarak o haberin üzerinde günlerce tepinirdik...

Bu böyle biline... 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim