• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

“Tamer Kıran’a destek çığ gibi büyüyor (!)”

RECEP CANPOLAT

Başlık bu…

Ne desen boş…

Uyarı bile işe yaramıyor. Adama "çapsızların ağzına bakma" diyorsun, KIRAN’A DESTEK ÇIĞ BİBİ BÜYÜYOR sloganıyla cevap veriyor. "Arkadaş sektörde sorun var müdahale et" diyorsun, TAMER AĞBİME DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR diyerek kendilerini avutuyor.

Tamer Kıran’ı gözünde çok büyütmemek gerekiyormuş. Adam, sloganla yaşıyor. Konuşmasının dinlendiği paranoyasıyla, sektörü yönetmeye çalışıyor. Biz, geçmişin hatırına kendisine uyarıda bulunuyoruz, kendisi HEYHAT diyerek nara atıyor. Yazık...

Tamer Kıran tayfasından bir açıklama bekliyordum, ama bu kadar zavallısını beklemiyordum.

&                 &              &

"Tamer Kıran’a destek çığ gibi büyüyor" başlığıyla yayınlanan Pravda Bülteni’ni irdelemekte ve perde arkasını kaleme almakta bir beis görmüyorum.

Kaf Dağı'nın üstünden sektörü yönettiğini zanneden arkadaş, hatalar yapmaya, ve günü kurtarmanın telaşına düşmeye devam ediyor.

Senoryayı (gerçeği) yazmaya başlayalım…

Bu arkadaşlar, “Tamer Kıran sektörü kucaklayabiliyor mu?” ve “Tamer Kıran ve Asım Başaran WhatsApp Grubunda fena kapıştı” başlıklı haber ve köşe yazısını okuduktan sonra, “Recep Canpolat’a bir mesaj verelim ama açıklamanın merkezinde Asım Başaran olsun” diyerek, telaş içinde toplantı yapmaya başladılar..

Hemen akabinde, Aliağa’nın anlı-şanlı İMEAK DTO Şube Başkanı Adem Şimşek’i arayarak, kendilerine Asım Başaran gibi adalara feribot işletmeciliği yapan, KONTROLLÜ birini bulmasını istediler.  Bunlar “kontrollü işleri” seviyorlar ya;  Ondan…

Adem Şimşek ise bu görevi emir telakki ederek, yakın arkadaşı ve iş ilişkisinde olan JALEM Tur’un işletmecisi Ali Jale’yi senaryonun içine figüran olarak iliştirdi.

Klavyenin başına geçen ilgili kişi, Deniz Haber Ajansı’nın ismini kullanmadan, (Yamaç Erözbek hariç) Asım Başaran’a giydirmeye ve Ali Jale’nin açıklamalarını, Pravda Bülteni’nin içine monte etmeye başladılar.

Deniz Haber Ajansı’nın eleştiriken, haber formatlı PRAVDA BÜLTENİ’nin  içine yerleştirdikleri “Kıran’a karşı karalama kampanyasına aracı olan haber sitesini şiddetle eleştirerek tepki gösteren sektör üyelerinin” diyerek, TEPKİ GÖSTEREN SEKTÖR ÜYELERİ KİM? sorusuna cevap vermeyi veya hayali kahramanları haberin içine koymayı unuttular. Metni kaleme alırken, “Tamer Kıran’a destek çığ gibi büyüyor” sloganı ile kendilerini tatmin etmeye devam ettiler.

Hayaller ve hayal kahramanları ile yaşayan bu arkadaşlar, kendi bacaklarına sıktıklarının farkında bile değiller…

"Deniz Haber Ajansı ve Recep Canpolat, Tamer Kıran’ı niye karalasın?" sorusuna cevap bulamayan bu ergen akıl, Aliağa merkezli bir internet sitesi üzerinden, kendi çalıp kendilerinin söylediği metni, Denizcilik Medyasına servis yapmayı marifet zannediyor.

Senaryo, üç aşağı, beş yukarı bu şekilde geçtiğine düşünüyorum. Ayrıca bazı detayları yazarsam, Adem Şimşek beni arayıp, “Telefonumu mu dinletiyorsun?” demesinden ürküyorum!

&            &             &

İMEAK Deniz Ticaret Odası, için için kaynıyor ama bu arkadaşlar bunun farkında bile değil… Zannediyorlar ki, iki yıl sonra yapılacak seçimlerde, Kaptanoğlu ve Çakır yanlarında olmasa bile Metin Kalkavan’ın şartsız desteğiyle yeniden seçileceğini düşünüyor.

Metin Kalkavan cenahı ise, “Tamer Kıran’ın Oda içinde ekibi yok, birileri (Bilinen Kişiler) Tamer’in altını oyuyorlar, biz Tamer Başkana destek olmalıyız” tavsiyesiyle hareket ederken, bir cenaha karşı alan kazanma stratejisini güttüklerini düşünüyorum.

Seçilebilirler ama müktedir olamazlar. İktidar olmak ayrı bir şey, müktedir olmak ayrı bir şey.

Önümüzdeki iki senede, bu köprünün altından çok su geçecek… Ekonomik kriz, New York’ta görülen Halk Bankası Davası, (Mahkeme 20 Milyar Dolar Ceza İstiyor), İşsizlik başta olmak üzere, devasa sorunlar bizleri ve sizleri bekliyor.

Şirketler, hazırı yemeye devam eden bu süreçte, pandeminin bitmesiyle birlikte, dönememe veya ödeyememe sorunu yaşayacakları gün gibi aşikar. Denizcilik sektörü, İMEAK DTO’dan PRAVDA BÜLTENİ değil, sorunlarının çözülmesini istiyor.

Eğer, mutlu olacaksanız, bizde söyleyelim…

“TAMER KIRAN’A DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!...” Ancak kazın ayağı, hiç de öyle değil…

Sevgi ile Kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Emekli
19 Haziran 2020 Cuma 12:13
12:13
Bütün gemileri yabancı bayrak ve filipinli istihdam eden Türk denizciliğine ne verecek...Nokta
46.196.74.1
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim