• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Tamer Kıran nereye koşuyor?

RECEP CANPOLAT

The Bodrum Cup Yelken Yarışları, geçen ay içinde görkemli bir organizasyon ile 30'ncu yılını devirdi. İstanbul - Bodrum ayağı ile 13 Ekim'de start verilen yarışın finali, 27 Ekim'de Bodrum Yalıkavak Etabı ile sona erdi.

Onlarca tekne ve binlerce insanın katıldığı deniz üzerindeki festivale, 70'e yakın ülkeden yat sever iştirak etti. İstanbul Boğazı Kortej geçişinde kuğu gibi süzülen yelkenliler, adeta görsel bir şölen oluşturdu.

Bu organizasyona büyük emek veren başta Erman Aras, Süleyman Uysal olmak üzere, The Bodrum Cup Yelken Yarışları Tertip Komitesini can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Ancak bu yarışta, Tertip Komitesi'nin çektiği sıkıntıları yakından takip etme imkanım oldu. Koç Holding ve iştirakleri ile birlikte Four Seasons Hotel Ana sponsor olarak boy gösterirken, bu organizasyonun sahibi konumunda olan İMEAK Deniz Ticaret Odası, ortalıklarda hiç görünmedi. Bırakın ortalıkta görünmeyi, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İstanbul Protokolünün eksiksiz katıldığı resmi kortej kokteyline, temsilci bile göndermedi.

Süreçle ilgili Erman Aras ile yaptığım sohbetler sonucu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetiminin eksikliklerini kaleme almaya karar verdiğimde, The Bodrum Cup Kurucu Başkanı Erman Aras "Ağabey bize yakışmaz. İMEAK DTO bizim odamız. Zarar vermeyelim. Lütfen bu konular aramızda kalsın" diyerek, köşe yazımı yayınlamamı istemedi.

Tabi bu süreç, acısıyla tatlısıyla sonuçlanırken, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'ın, Kasım ayı Olağan Meclis toplantısında, gerçeği yansıtmayan açıklamaları üzerine, The Bodrum Cup Tertip Komitesi, organizasyondaki gelişmeler ile ilgili bir basın açıklamasıyla, Tamer Kıran'a cevap verdi.

Yaklaşık bir hafta sonra ise İMEAK DTO Yönetimi, Bodrum Şubesi üzerinden zehir-zemberek bir açıklama ile The Bodrum Cup Tertip Komitesini yalancılıkla suçlarken, basiretsiz davranışları ve ithamları nedeniyle kınadığını bildirdi.

The Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın sonrası, yukarıda belirttiğim süreçler içerisinde gelişti.

TAMER KIRAN, KRİZİ YÖNETEMEDİ!

En son söyleyeceğim sözü baştan söyleyerek, konuya dahil olmak istiyorum. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, The Bodrum Cup Yelken yarışlarında sınıfta kaldı.

The Bodrum Cup Yelken Yarışları, ne kadar ERA Bodrum Yelken Kulübü'nün markası olsa bile, bu organizasyonun 29 yıldır gerçek sahibi olan, İMEAK Deniz Ticaret Odası'dır, Ve Oda'nın bir faaliyetidir.

Tamer Kıran'ın Meclis toplantısında "bize söz vermediler, yer ayırmadılar" açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor. İMEAK DTO'nun logosu, organizasyon sürecinde yer aldığı gibi, yarışlar öncesi yapılan tüm toplantılarda, İMEAK DTO'nun kurumsal yeri, her yerde ayrıldı. The Bodrum Cup Tertip Komitesi Üyesi Prof. Dr. Galip Beygü İsen'in, yarışlardan bir kaç gün önce hayatını kaybetmesi nedeniyle, İMEAK DTO Başkanı'nın da katılması planlanan Basın Toplantısı, merhum Prof. Dr. Galip Beygü İsen'in cenaze merasimi nedeniyle iptal edildi.

Cenazeden bir kaç gün sonra Four Seasons Hotel'de yapılan Basın toplantısı ise Tertip Komitesi'nin dışında, Ana Sponsorlar, American Hospital ve Four Season Hotel tarafından organize edildi. Basın toplantısı, Ana Sponsorlar tarafından organize edilmesine rağmen, İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran'ın yeri ayrılmıştı. Çünkü ben o basın toplantısı öncesi, "Tamer Bey katılacak mı? Yeri Hazır mı?" diye sorduğumda "Katılıp, katılmayacağını bilmiyorum. Ancak gelirse masada yeri hazır" cevabını aldım.

Tamer Kıran'ın Meclis toplantısında söylediği sözler ve İMEAK DTO Bodrum Şubesi'nin yaptığı basın açıklaması, maalesef süreci net bir şekilde ortaya koymuyor. Öte yandan, protokol toplantısı sonrası Cengiz Kaptanoğlu ve Şadan Kaptanoğlu'nun, The Bodrum Cup Kurucu Başkanı Erman Aras ile yaptığı konuşmayı, Tamer Kıran'ın dinlemesinde fayda olacağını telakki ediyorum.

"ONLAR MUHALİF, BİZE OY BİLE VERMEDİLER!"

Gelelim İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'ın, The Bodrum Cup Yelken Yarışları ile ilgili yaptığı en büyük yanlışa...

İstanbul Four Seasons Hotel'de verilen Gala Yemeğinde "Tamer Kıran gelmiyor. Pekala Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç neden gelmedi?" sorusuna aldığım cevap, evlere şenlikti.  

The Bodrum Cup Kurucu Başkanı Erman Aras, İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç'e telefon ederek; "Başkan Neredesin?" diye sorduğunda, Orhan Dinç'in, Erman Aras'a "Bodrum Havalimanından geri dönüyorum. Tamer Başkan, The Bodrum Cup toplantılarına katılmayacaksın?" dediğini söylüyor. Ayrıca Tamer Kıran, Orhan Dinç'e "Hem seçimlerde bize oy vermediler, hem de sen bunlar için bizden para istiyorsun" diyor.

Herkesin Başkanı olmayı vaat ederek HEPİMİZİN ODASI (!) sloganıyla, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Tamer Kıran'ın Yönetim anlayışının en bariz örneği olarak, yukarıda ifade ettiğim gerçekler çerçevesinde önümüzde duruyor.

&                            &                            &

Türk denizcilik sektörünün amiral gemilerinden biri olan yat turizmine katkı sağlayacak en büyük organizasyonu, kendi egosu için taca atan Tamer Kıran, maalesef bir büyük hayal kırıklığına neden oldu. Bu anlayış ve bu yönetim tarzı, ne ülkeye, ne sektöre, ne de Tamer Kıran şahsında İMEAK Deniz Ticaret Odası'na bir katkı sağlar.

Son olarak Tamer Kıran'ın denizcilik basınına bakışını yeniden gözden geçirmelidir. İMEAK DTO Meclis toplantılarını CANLI YAYINLARA kapatarak, KONTROLLÜ bir yayıncılıkla, "HAVUZ" oluşturacağını düşünüyorsa, bunda da büyük yanılgı içerisinde olduğunu bilmesinde fayda var. En azından Deniz Haber Ajansı, bu absürd projede yer almayacaktır. Bu konuyu da başka bir yazıda ele alacağım.

Sevgi ile kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim