• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Serkan Tığlıoğlu'ndan cevap bekliyorum (!)

RECEP CANPOLAT

23–26 Mart tarihlerinde Deniz Ticaret Odası’nın desteklediği ve NTSR Fuarcılık ile Hollanda Merkezli AHOY Şirketinin ortaklaşa düzenlediği 11. Exposhipping Europort İstanbul Fuarı’nda, ciddiyetsiz laubali olaylar cereyan etti.

NTSR Fuarcılık CEO’su Serkan Tığlıoğlu’nun baldızı ve NTSR Fuarlar Koordinatörü Esin Aslıhan’ın Kara&Deniz Gazetesi referansı ile IMO’dan davet ettiği konuklara gösterdiği alaka (!) kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çirkindi.

Bu süreci okuyuculara anlatmakta fayda var.

Bundan iki ay önce NTSR Fuar Koordinatörü Esin Aslıhan, Deniz Haber Ajansı’na gelerek, Europort Fuarına basın desteği sağlamamız konusunda ricacı oldu. Bizde Türk denizcilik sektörüne yapılacak her türlü olumlu organizasyona katkı sağlayacağımızı ifade ettik.

Esin Aslıhan bu organizasyona dünya denizciliğinin yönetildiği Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü’nden de(IMO)  katılımcıların gelmesi konusunda yardımcı olup olamayacağımız sordu. Bizde kendilerine bu organizasyona üst düzeyde katılım sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı ifade ettik.

Deniz Haber Ajansı’nın IMO’da stajer olarak çalışan editörü Sevnur Çakmak’a talimat vererek Europort Fuarına katılımcı olması konusunda gerekli girişimlerde bulunmasını istedik. Bizim davetimiz üzerine IMO Deniz Güvenliği Komitesi Başkanı Filipinli Frank Neil Ferrer, IMO Teknik Komite Şefi Pamela Tonsey, Filipinler IMO Temsilcisi Büyükelçi Francisco Fernandez ve WISTA İngiltere Başkanı Maria Jesus Dixon ve eşi Paul Dixon katılacağını deklare etti.

Yurtdışında olduğumdan, NTSR ile Deniz Haber Ajansı arasındaki yazışmaları DenizHaber editörleri Sevnur Çakmak ve Merve Korkmaz koordinasyonu ile gerçekleşti. Gelen misafirlerin isimleri NTSR Fuar Koordinatörü Esin Aslıhan’a bildirildi. Ancak Esin Aslıhan fuar arifesinde olduklarını gelen misafirlerin isimlerinin geç bildirildiği ifade edilerek editörlerimize zorluklar çıkarmaya başladı.

Yurtdışında olmamdan dolayı konu bana geç intikal ettirildikten sonra Esin Aslıhan ile iki kez telefon görüşmesi yaptım. Ancak bu görüşmelerimize rağmen, Frank Neil Ferrer, Paul Dixon ve Maria Dixon’un biletleri NTSR ve AHOY şirketi tarafından alınmadı. Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Biricik’e, bu üç ismin biletlerinin Deniz Haber Ajansı bütçesinden alınması talimatını verdim.

Frank Neil Ferrer, bize verdiği sözü tutmak için Singapur aktarmalı olarak 25 saatlik bir yolculuktan sonra Filipinlerden İstanbul’a geldi ve bir gün sonra yapılan Europort Fuarı açılışına katıldı. Aynı şekilde Maria Dixon ve eşi Paul Dixon ise Panama üzerinden Londra'ya oradan da İstanbul'a geldi.

Gelen misafirlerimizi NTSR’nin rezerve ettiği Ataköy Sheraton Oteline yerleştirdik. Ancak NTSR ve AHOY şirketinin yaptığı çirkinlikler bunlarla bitmedi.

NTSR ve AHOY şirketi, IMO’nun en güçlü Genel Sekreter adayı olan ve mevcut IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer’in otel rezervasyonunun 3 gün ile sınırlandırdığı ortaya çıktı. Bu üç günün sonunda ise IMO Deniz Güvenliği Komite Başkanı Ferrer'in Ataköy Sheraton otelinden çıkarılacağı öğrenildi. Ataköy Sheraton rezervasyon personeli Özlem Çetin’in uyarısı üzerine Deniz Haber Ajansı Editörü Merve Korkmaz kanalıyla NTSR Fuar Koordinatörü Esin Aslıhan’a durum bildirildi. Ancak Serkan Tığlıoğlu’nun baldızı Bayan Aslıhan “Ben üç gün kalacağını zannediyordum. Otelde yer kalmamış yapacak bir şey yok” diyerek skandalın ikinci perdesini açtı.

Bunun üzerine Ataköy Sheraton Oteli’nin bir adet suit daire, Deniz Haber Ajansı tarafından kiralanarak, IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer’e tahsis edilerek otelden atılmasının önüne geçildi.

NTSR CEO’su Serkan Tığlıoğlu’nun baldızı olan Fuar Koordinatörü Esin Aslıhan’ın taammül krizine neden olan icraatları bunlarla kalmadı. IMO-MSC Başkanı’nın uçak biletleri ödemediği gibi, konaklama ücretleri de ödemedi.

Buradan NTSR’nin patronu Sayın Tığlıoğlu’na sormak istiyorum;

Sayın Serkan Tığlıoğlu, cebinizden üç kuruş çıkacak diye, Türkiye’nin itibarını ayaklar altına alma cüretini nereden alıyorsunuz? IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer; şu anda IMO Genel Sekreteri Eftihimios Mitropoulos’tan sonra gelen IMO’nun ikinci güçlü adamıdır. Sen üç kuruş daha fazla kazanacağım diye, Türkiye’nin uluslararası denizcilik arenasında konumuna ve Türk denizcilik sektörünün güçlenmiş itibarına ne kadar büyük zarar verdiğinizi biliyor musun? Eğer biz Deniz Haber Ajansı, TayfAjans ve Kara&Deniz Gazetesi olarak 5-6 bin dolarlık masrafları üslenmeseydik, nasıl bir kriz çıkacağını tahmin edebiliyor musunuz?

Tahmin edemezsiniz, etseydiniz bu çirkinliklere izin vermezdiniz.

Ayrıca Esin Aslıhan’a da birkaç söz söylemeden geçemeyeceğim;

Sayın Aslıhan fuarda bana dönerek; “Recep bey, biz uluslararası bir şirketiz, siz ise yerel bir şirketsiniz. Bizim kurallarımız var. Onlara uymak zorundayız” demişti. Bu söze çok şey söylenir ama edebim müsaade etmiyor. Esin Aslıhan, Deniz Haber Ajansı’nı küçük görmek ile cami duvarına pisledi. Bunun elbet bir bedeli olacaktır.

Sayın Aslıhan'ın, küçük gördüğü Deniz Haber Ajansı, Türk armatörüne ait en az on geminin Avrupa limanlarında tutuklanmasını ve alıkonmasını engelledi. Bu konuda detaylı bilgi almak istiyor ise, Deniz Ticaret Odası'nın eski Meclis Başkanı Erol Yücel'e başvurabilir. Türk bayraklı gemilerin beyaz listeye yükselmesinde, Deniz Haber Ajansı’nın ne kadar büyük katkı sağladığını ve lobi çalışmalarında bulunduğunu, ben değil, sektörün çatısı konumunda bulunan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan meclis toplantısında ifade etmişti.

Sayın Aslıhan'ın yerel olarak nitelediği Deniz Haber Ajansı; IMO Genel Sekreteri Eftihimios Mitropoulos başta olmak üzere, son beş senede 143 ülkenin büyükelçi düzeyinde, IMO daimi temsilcisini Türkiye’ye getirdi.

Sayın Aslıhan'ın beğenmediği Deniz Haber Ajansı, INTERTANKO, INTERCARGO, IMAREST, IMSO, ICF, ISF, BIMCO, WISTA  gibi denizcilik konusunda söz sahibi olan ve burada ismini yazmadığım onlarca uluslararası örgütün üst düzey yöneticilerini Türkiye’ye getirerek, Türk armatörleri ve idare ile görüşmeler yaptırdı.

Son söz olarak; Deniz Haber Ajansı, başta Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü (IMO) olmak üzere, dünyadaki tüm denizcilik kuruluşlarında akreditasyonu olan ve tanınan, tek Türk Haber Ajansıdır.

Bilginize…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Fevziye Özdemir
18 Ekim 2013 Cuma 02:59
NTSR NİN ÇALIŞANLARINA OLAN TAVRI
Esin Aslıhan'ın davranışları hakkında duyduklarıma hiç şaşırmadım. Siz bir de kız kardeşi Ebru Tığlıoğlu ile beraber çalışan personellerine fuar öncesi ve fuar esnasında yaptıkları davranışlarını bir görün insanları bayıltacak hakaretler, aşağılamalar inanılmaz sözler. Hatta bir başka fuar öncesi üç kuruş para için tüm personellerine kuryelik bile yaptırdılar. Başka söze gerek var mı... ha unutmadan işten çıkardıkları personellerine tazminat ödememek için yapmayacakları .............. yok...
95.70.134.60
Kapt. Furkan Tellioğlu
29 Nisan 2011 Cuma 22:55
Baldızın yönettiği CEO'nun şirketi bu kadar uluslararası
Eee, kızmayın beyler, bayanlar!
NTSR nice kavgalar, nice gürültüler çıkarmıştı bu fuarı zamanında başlatabilmek için! 5-6 kuruş için tabii ki, başkalarının misafirlerini davet eder gibi yapıp sonra da vageçecektir!

Profesyönel denizcilik sektörü NTSR'yi yeni tanıyor! bundan 3-4 yıl önce koskoca boatshow'u CNR'a kaptıran aynı NTSR değil mi? Koskoca fuar başka bir fuarcıya neden taşınır acep?

NTSR'den bir cevap gelmediğine göre işler vahim!
85.97.132.58
Ahmet Bölük
06 Nisan 2011 Çarşamba 13:17
Bu ilk rezalet değil
Bu olay Esin Hanımın yapmış olduğu ilk kabul edilemez olay değil, bundan bir önce düzenledikleri fuarda rezerve ettiğim stand yerini rakibim olan başka bir firmaya satıp nedenini sorduğumda alay eder gibi işine gelirse gibi bir tavırla cevap vermişti, bu olayı Sn. Tığlıoğluna yazılı olarak ilettiğim halde cevap verme zahmetine dahi girmedi. Bu sadece bana yapılan yanlış değil bilinçli olduğuna inandığım bir davranış. Arada 3-5 lira fazla kazanç için yapılan çirkinlik.
78.189.164.239
Osman Kaya
29 Mart 2011 Salı 15:00
Rezalet
Sektöre büyük saygısızlık. Deniz Haber Ajansını sıkça takip eden sektörümüze yapılan bu yakışık almaz olayın herhangi bir mazereti olamaz. Para kazanmak için mi düzenleniyor bu fuar yoksa sektöre hizmet için mi. Dengeyi iyi kurması gerekirdi ntsr ahoy'un. Ayıp.
85.108.125.129
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim