• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Sektöre bir el UZAN’dı

RECEP CANPOLAT

Geçmiş hükümetleri esir alan Uzan terörizmi, AKP Hükümeti ile, tarihin karanlık sayfalarında yerini aldı.

 

Uzanların tüm mal varlıklarına el konulurken, bir çok çirkin hadise bu el koyma olayından sonra ortaya çıktı. Onlarca insana yapılan, şantaj, tehdit ve ahlaki değerlerin yok edildiği kasetler, Türk basınında deşifre edilmeye başlandı. Kısacası kendi işlerini yaptırmak için her şeyi mubah sayan bir grup, Türk Hukuk sistemi içinde yok edilerek, tarihin tozlu raflarına gömüldü.

 

Şimdi değişik bir isim altında bu karanlık olaylar zinciri, maalesef denizcilik sektöründe de hortladı. Öylesine bir hortladı ki durdurana helal olsun diyecek türden.

 

Kendi şerefini üç kuruşa pazarlayan işbirlikçiler ile denizcilik sektörünü teslim almaya çalışan bir avuç ahlaki değerlerden yoksun terörist, başını kaldırmaya çalışana saldırmaya, iftira atmaya, hatta ekmeği ile oynamaya başladı.

 

Bunun son örnekleri maalesef gözlerimizin önünde cereyan ediyor. Adam öyle ahlaksız ki insanları kendi gibi zannettiğinden, karşısında olana önce para teklif ediyor, olmadı tehdit ediyor, oda olmadı yıldırmak için her yolu deniyor.

 

Sektöre, kirli elleri ile UZANAN şahsın en son icraatı, güdümünde bulunan bir şirkette çalışan bir emekçinin, kendisine muhalif olan arkadaşına selam verdi diye, işten attırması, bardağı taşıran son damla oldu.

 

İşten atılan bu emekçinin haklarını savunmak için koltuk işgal edenler ise, maalesef o ahlaksızın kucağına oturmuş, önündeki iplerine boncuk diziyor.

 

Koltuk işgal eden vatandaşı görünce Roosevelt’in  “Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan daha iyidir” sözü aklıma geldi.

 

Koltuğunu korumak için diz çökmeyi marifet sayan, kurmalı bebek JASON, kendi şerefi ve şahsiyetini ayaklar altına aldığı yetmiyormuş gibi, işgal ettiği makamın da şerefini paspasa çevirmiş durumda…

 

Bu meslek erbapları arasında, bir kaçının dışında "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyen onlarca meslek sahibi, şunu iyi bilmelidir ki; bugün sana dokunmayan yılanın, yarın senin yanındaki, "bir kader arkadaşına dokunacağı" duygusunu içinden atmamalıdır.

 

Sevgi ile kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CENK TİMURLENK
17 Aralık 2007 Pazartesi 07:39
NEDEN YAZMIYORSUN
KARDEŞİM NEDEN YAZAMIYORSUN jASONDAN KORKUYORMUSUN KARISI BİLE SANA ŞİŞMAN TOMBUL OLARAK SAHTE SİTELERDE YAZABİLİYOR SANA O KADAR MALZEME VERİLİYOR ANLAYAMADIK ORTAĞIN HERŞEYE ELMİ KOYUYOR
81.214.175.112
sibel özer
16 Aralık 2007 Pazar 19:34
kurmalı bebek kim??
sayın canpolat iki nokte war..
birincisi JASON kim??
ikincisi, sizin haber we bazı yorumları okurken eskiden kalma bir diziyi hatırlıyorum..
''sen hiç kertenkeleleri düşündün mü mükremin''
88.245.35.253
EREN DENİZCİ
10 Aralık 2007 Pazartesi 00:24
YORUM 2
Sn.CANPOLAT;
Bahis mevzuu konuda sonuna dek,yorumlarımla peşinizdeyim.
Bilinmeliki EREN lerin huyu açıklık ve sıcaklıktır.AŞAĞILIK ların işi ise hile ve de utanmazlıktır.
Denizden karaya vurmuş ve bence adına KÖSTEBEK denen mahlukat karada ne yapar bilirmisiniz?
Yeraltında çok gizli çalışırlar.Çok tehlikeli ve de zararlı hayvanlardır.Güzelim toprağa ektiğimiz verimli ürünlerin,yeşerip boy atıp meyve verecek ekinlerin köklerini tahrip ederler.
Bu yeraltı çalışmaları,bu gizli işler,bu kapkaranlıklarda hazırlanan planlar memleket toprağına yapılacak en büyük sabotajdır.
Köstebek yuvalanmış topraklardan hiçbir verimli ekin alınamaz.Çünkü ONLAR taze köklere,filizlenen,BAŞını gösteren ürünler ve onların genç tohumlarına musallat olurlar.
Köylüler bilir bunları,bilirki bunların girdiği toprak verimsizdir.Bunlar tehlikeli,yıkıcı,toprağı ve ekinleri tahrip edici yaratıklardır.
Toprak,köstebeklerden temizlenmedikçe o topraktan yarınlar için bereketli ürünler alınamaz.
Daha ne denirki Sn.CANPOLAT?
88.245.99.86
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim