• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Seçimi, Truva Atı belirleyecek

RECEP CANPOLAT

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 31 yıllık tarihinin en çekişmeli, en rekabetçi ve en güçlü muhalefeti ile seçime gidiyor. Metin Kalkavan ve Salih Zeki Çakır’ın aday olarak katıldığı İMEAK DTO Genel Kurulu’nda, teşbihte hata olmazsa kan gövdeyi götürmesi bekleniyor.

Liste savaşlarının yaşandığı seçim öncesi ekip operasyonları, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların rengi, 9 Mayıs 2013 akşamı net bir şekilde ortaya çıkacak.

Sektörün lider haber merkezi, Deniz Haber Ajansı’nın yaptığı kulis faaliyetleri, seçimin debdebesi yüksek bir atmosferde geçeceğine işaret ediyor. Özellikle, gücün yanında olması beklenen rüzgârgülleri seçimde etkili olacak. Diğer taraftan seçimin başka bir oyuncusu olan Truva Atları ise İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın kaderini belirleyecek.

Her iki adayın da Meclis Aday Listesi, sektörde yeri olan isimlerden teşkil ediyor. Kapalı örgüt organizasyonu ile yola çıkan Salih Zeki Çakır, aynı stratejisini seçim sabahına kadar sürdürmesi bekleniyor. Özellikle Meslek Komite listelerini, kendi birimlerinin dışına bile sızdırmayan teşkilatlanma yapısı ile “Dar Kadro, Geniş Teşkilatlandırma” operasyonu ile sürpriz yapması bekleniyor. Bu sürpriz güçlü bir muhalefetin ayak sesi olarak ta okunabilir. Buna paralel olarak Metin Kalkavan’ın “Ekibini Açıkla” söylemini “gaza gelmeyerek” sessiz kalarak cevaplandıran Salih Zeki Çakır, bir anlamda da Kalkavan’ın manevra alanını da seçim sürecinde daraltmış oldu.

Sektörde bulunan eski tüfek sosyalist rahlesinden geçen “Klasik Sermaye Düşmanı” oyuncular, Kalkavan ve ekibinin karşısında kim olursa olsun yanında olmayı marifet sayarak Salih Zeki Çakır’ın ekibi iel birlikte hareket edeceği bilinen bir gerçek. Bu oyuncular, “Ailelerin karşısında” olmak için hiçbir beklentiye girmeden “Öç Alma” düşüncesi ile Salih Zeki Çakır’ın ekstrası olarak, seçimde yerini alacak.

Diğer taraftan eski tüfeklerle birlikte, hedefe ulaşmak için her yolu mübah sayan "düşman kardeş" cemaat mensuplarının da Salih Zeki Çakır'ın hanesinde olduğunuda unutmamak gerekir.

KALKAVAN KENDİNDEN EMİN

Bununla beraber, 8 Mayıs 2013 tarihinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın son 10 yılının anlatıldığı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, tam bir gövde gösterisi yaptı. Bin 190 kişinin kayıt yaptırdığı toplantıya, yaklaşık bin 500 sektör mensubu katıldı.

Kalkavan’ın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki konuşmasıyla kendinden emin bir görüntü çizdi. Hatta öyle iddialı sözler kullandı ki, “9 Mayıs akşamı saat 9’da yine konuşacağız” diyerek rakibi Salih Zeki Çakır’a güçlü bir mesaj gönderdi.

Güçlünün yanında olmayı marifet sayan rüzgârgüllerini de es geçmeyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Lütfi Kırdar’daki gövde gösterisi ile “Yanlış Yapmayın” mesajını, onlara da vermeyi unutmadı. Ancak Metin Kalkavan, seçimde en büyük sürprizi Truva Atları ile yaşayacağını da bilmesi gerekir.

Seçime saatler kaldı. Yarın akşam bu yazının analizini hep beraber yaşayacağız.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Kurulu’nun, milletimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim