• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Prof. Dr. Necmettin Erbakan

RECEP CANPOLAT

Milli Görüş’ün liderini anlatmak kelimelere sığmaz.

O’nu sonsuzluğa uğurlarken, milli bir lideri kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, her şeyden önce bir bilim adamıydı. Bir fikir, misyon ve inanç insanıydı. Gerçek bir Türkiye sevdalısıydı.

1982 yılında Müslüman olan Fransa Komünist Partisi eski Genel Sekreteri Roger Garaudy ile 1995 yılında yaptığım bir röportajda “Sayın Erbakan’ın siyasete girmesi ile birlikte, bilim dünyası, büyük bir değerini kaybetmiştir” sözü, Milli Görüş’ün liderinin gerçek kimliğini ortaya koymuştur.

27 yaşında Türkiye’nin en genç Doçenti unvanını alan, 39 yaşında ise Profesör olan rahmetli Erbakan, siyasete girmeden önce ilk milli otomobil projesi olan Devrim’de büyük emeği vardı. Almanya’da yüksek lisans yaparken, Leopar Tankları’nın geliştirme projesinde yine Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın imzasını görebilirsiniz. Bugün İstanbul Boğazı’nda “Pat Pat” sesleri ile seyir yapan teknelerin arkasında bağlı bulunan motorlar, Erbakan’ın imzasını taşıyan Gümüş Motor’un ürünüdür.

Merhum Erbakan’ın Ağır Sanayi Hamlesi, bugün hükümette bulunan talebeleri, Ak Parti tarafından projelendiriliyor. Sayın Erbakan’ın “1000 tank, 1000 uçak yapacağız” sözü, revize edilerek Ak Partinin 2023 hedefi olarak belirlendi. Rahmetli Necmettin Erbakan’ı hayalci görenler, bugün projelerinin gerçekleşme noktasına geldiğine şahit oluyorlar.

28 Şubat 1997’de anti-demokratik bir Post Modern darbe ile Başbakanlık koltuğundan edilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türk Milletinin gönlünde milli ve yerli bir lider olarak kalmıştır. Emperyalizm ve Batı sömürüsüne hep karşı çıkan Erbakan’ın milli ve maneviyatçı yetişen nesillere örnek olduğunu düşünüyorum.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, 1991 yılında yapılan Refah Partisi, Islahatçı Demokrasi Partisi ve Milliyetçi Çalışma Partisi seçim ittifakında yakından tanıma fırsatım oldu. Kendisi bir Anadolu beyefendisi, kibar, nazik ve bir o kadarda bilgi küpü bir şahsiyetti.

88 kuşağı olarak manevi dünyamızın yeşermesinde Erbakan, Yazıcıoğlu ve Türkeş’in katkısı büyüktür. Bu üç lider, manevi dünyamızın mimarları olarak kalbimizde yer almış ve dünya görüşümüze lojistik destek sağlamıştır.

Eski başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı sonsuzluğa uğurlarken, Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve Türk Milletine başsağlığı dilerim.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Fatih Yılmaz.
03 Mart 2011 Perşembe 11:39
Mekanı Cennet Olsun!
Sn.Recep CANPOLAT, bu duygu yüklü yazıdan dolayı sizi kutlarım. Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN Hocamıza Cenabı Allah'tan (c.c.) sonsuz rahmet ve mağfiret niyaz eder, aile efradına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Her ne kadar haksız hukuksuz pekçok engellemeye maruz kaldıysa da, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, adil bir dünya vizyonuyla ve bilim insanı niteliğiyle ortaya koyduğu milli kalkınma ve sanayileşme fikirleri sonsuza kadar yaşayacaktır. ERBAKAN Hocamızın vefatının, denizcilik endüstrisi de dahil olmak üzere milli sanayi alt yapısının oluşturulmasına vesile olmasını temenni ederim. Saygılar, selamlar. Fatih Yılmaz.


Ansız gidişiyle Türk Milleti’ni derin bir üzüntüye boğan çok kıymetli hemşerim Sayın Muhsin YAZICIOĞLU ve arkadaşlarına, Sonsuzluğun Sahibi'nden şehitlik mertebesinde sonsuz rahmet ve mağfiret diler, Türk Milleti'ne, sevenlerine ve aile efradına başsağlığı ve sabr-ı cemil dilerim.
212.174.143.129
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim