• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

Metin Kalkavan bizi şaşırttı!

RECEP CANPOLAT

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis toplantısında, Başkan Metin Kalkavan’ın sektörel basına karşı söyledikleri, Meclis toplantısına damga vurdu.

Eylül ayında yapılan İMEAK DTO Meclis toplantısında balık fiyatları ile ilgili açıklamalarının, sektörel basında geniş yer alması ve ulusal basının bunu kaynak göstererek yayınlamasına sert tepki gösteren Metin Kalkavan, “Meclis Toplantılarını Basına Kapatma” tehdidinde bulundu.

Gazetecilerin reyting kaynağına katkı sağlayan Metin Kalkavan’ın “Ailenizin Basın Mensubu” mantığı ile yaptığı sert çıkışı, bizleri şaşırttı.

Çünkü biz basın mensupları, Metin Kalkavan’ı, demokratik, bir o kadarda özeleştiri yapan, eleştiriye tahammülü yüksek derecede bir insan olarak tanırdık. Kalkavan’ın, Basın Mensuplarını “İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantılarına Sokmama” tehdidi, bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Metin Kalkavan’ın geçen ay meclis toplantısında “Balık Fiyatlarıyla” ilgili yaptığı talihsiz açıklamanın, basında geniş yer alabileceğini, kendisinin hesaplaması gerekirdi.

Bizim görevimiz, yapılan açıklamaları objektif olarak okuyucularımıza aktarmaktır. Eğer bu haberleri, Metin Kalkavan’ın deyimiyle sansür süzgecinden geçirerek yayınlamaya kalkarsak, PRAVDA mantığının dışına çıkamayız.

Belli makam ve yerlerden icazet alan basın mensubu, YANDAŞ, CANDAŞ ve TETİKÇİDAŞ makamına doğru yol almış olur.

DENİZ HABER AJANSI VE İSTANBUL HABER AJANSI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’a bazı istatistikleri hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Deniz Haber Ajansı ve aynı grupta yer alan İstanbul Haber Ajansı bünyesinde 12 adet internet sitesi bulunuyor. Bu internet sitelerinde günlük 220 bin IP üzerinden 3 milyonun üzerinde sayfa açılıyor. İngilizce yayın yapan sitelerimize, 100’ü aşkın ülkeden, günlük ortalama 45 bin okuyucu ziyaret ediyor.

Ayrıca, ULAŞTIRMA Gazetesi, ULAŞIM ONLİNE Dergisi ve TURKISH MARITIME Gazetesi bu grubun bünyesinde yayınlanan, basılı yayın organları olarak öne çıkıyor

Diğer taraftan, Deniz Haber Ajansı’nın yapımcılığını üslendiği TV8 Televizyonu’nda haftada bir yayınlanan MAVİ VATAN isimli denizcilik programı, izleyicileri tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor. Bu programda İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantıları, ilk kez bir ulusal kanalda, geniş bir şekilde yer alıyor.

Kısacası, başta İMEAK Deniz Ticaret Odası olmak üzere, sektörün oyuncularının sorunları ve çıkış yolları, yukarıda zikrettiğim yayın organları tarafından kamuoyu ile paylaşılıyor.

Otomotiv sektöründen sonra, ulusal basında en çok yer alan denizcilik sektörünü gündeme taşıyan, denizcilik basınına görülen reva, kabul edilecek bir olgu değildir.

Sayın Metin Kalkavan’ın bunu göz önünde bulundurması gerekir.

DENİZCİLİK MEDYASI GÜNDEM BELİRLİYOR

Denizcilik sektörüne yönelik yayın yapan internet siteleri, bir elin parmağı kadardır. Özellikle sektörde en çok okuyucusu olan www.denizhaber.net internet sitesi, günde ortalama 300’e yakın haber arasından, 50’ye yakın yurtiçinden ve yurtdışından haber elleçleyerek yayına sunuyor.

Türk denizcilik sektöründeki birçok gelişme, ulusal ve uluslararası yayın kuruluşları tarafından kaynak gösterilerek kamuoyu ile paylaşılıyor. Sektörün sesi ve nefesi olan denizcilik medyası, hatır ve gönül haberciliği yapmamalı. Gerçekleri yorumsuz olarak denizcilik sektörünün bilgisine sunmalı.

Biz onu yapıyoruz. Ve yapmaya da devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Salih Kpt
19 Kasım 2013 Salı 11:55
Hala Bekliyoruz
Ne kadar bekleyeceğiz Recep Bey? Siz Suat Beyin sözüne güvenerek "GSK Uzmanlarına Müjde" diye başlık atmıştınız. Hata sizde değil, sizde bizim gibi güvendiniz. Biz sorunca olmuyor (tersleniyoruz) ama siz bizim adımıza sorun lütfen!
88.236.30.231
Salih Kpt
15 Kasım 2013 Cuma 09:46
Bekliyoruz
Recep bey, daha önce yapmış olduğunuz "GSK Uzmanlarına Müjde" başlıklı haberinizin takipçisi olmanızın sizin gibi duayen bir gazeteciden beklendiğini hatırlatırız. Çalışmalarınızda başarılar dileriz...
85.108.247.51
gs uzmanı
31 Ekim 2013 Perşembe 15:31
Mühendis olmayan Gemi Sürvey Uzmanı
Recep bey Eylül ayında Gemi sürveylerine müjde diye yazdığınız yazının suya yazılmadığını göstererek "Mühendis olmayan Gemi Sürvey Uzmanlarını" şaşırtın.
81.214.51.20
Gemi Sürvey
30 Ekim 2013 Çarşamba 19:09
15 yıldır Mağduru oynayanları mağduru
Recep bey Allahın selamı üzerinize olsun. Suat beyin (?) (Beyler sözünü tutar) verdiği ve tutmadığı sözünü tekrar gündeme getirerek siz de birilerini şaşırtın.
78.162.214.113
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim