• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Lucien Arkas'a çağrımdır...

RECEP CANPOLAT

Dün yazdığım yazıya çok ciddi bir şekilde okuyucu kitlesi rağbet gösterdi. Yazıya gönderilen onlarca yorum olmasına rağmen büyük genelinin Geza Dologh hakkında zan ve ispat edilmemiş ifadeler olduğu için yayınlayamıyorum. (Arzu ederse Geza Dologh’a verebilirim)

Okuyucularımızın telefonla ve bizzat bana gönderdikleri mailler çerçevesinde İzmir DTO seçimleri konusunda aldığım eleştiriler bana bu olayın üzerine gitmemi salık veriyor.

Denizcilerimizin ifade ettiği eleştirilerde, özellikle Geza Dologh’un 18 yıllık DTO macerasının pek olumlu geçmediği ifade ediliyor. En basit örneği ise İzmir Deniz Ticaret Odası’nın son meclis toplantısında, başkanlığı döneminde yaptığı icraatları anlattığı son konuşmasında, hiçbir meclis üyesinin alkışlamaması, İzmir’de heyecanın bittiğinin ve ölü toprağının İzmir DTO’un üzerine serpildiğinin bir göstergesi olsa gerek…

İzmir DTO seçimlerinde bir isminin ön plana çıktığını söylemek yanlış olmaz. İzmir’in kalkınması noktasında çok büyük emek harcayan İzmir aşığı sevgili Lucien Arkas’tan bahsetmeden geçmek haksızlık olur. Çünkü İzmir DTO seçimlerinde Lucien Arkas’ın tavrı çok önemli. Bu çerçevede, İzmir DTO seçimleri konusunda değerli işadamımız Lucien Arkas’a birkaç söz söylemem gerektiğini düşünüyorum.

Bay Arkas Türk denizcilik sektörünün yarınları çerçevesinde ciddi yatırımlar yapan, Türk deniz ticaret filosunun kalkınması noktasında büyük emek harcayan değerli bir girişimci. Kendisi ile mesafeli bir dostluğumuz bulunuyor.Tanıdığım Lucien Arkas, söylemek istediğini net ifade eden, kıvırmadan ve tevil etmeden düşüncelerini açıklayan dürüst bir denizci.

Bay Arkas’ın İzmir DTO seçimlerinde ciddi bir oyu var. DTO seçimlerinde şirket yetkilisi noktasında temsil edildiği için, 12 Şubat’ta yapılacak seçimlerde Arkas Grubu 25’e yakın oy kullanacak.

Bu noktada dürüstlüğüne ve mertliğine inandığım Lucien Arkas’ın bu seçimde taraf olmadan objektif olarak oylarının belirli bir bölümünü iki adaya bölüştürmesinin, İzmir denizciler tarafından büyük alkış alacağına inanıyorum. Çünkü aldığım onlarca mailde Lucien Arkas’ın tarafsız kalması ve Geza Dologh’un günahlarına ortak olmaması isteniyor.

Seçimi Hakkı Toros’un kazanması, denizcilerin kazanması, Lucien Arkas’ın seçimi kazanması demektir. Diğer bir ifade ile İzmir’in kazanması anlamı taşıyor.

Sevgili Lucien Arkas’ın İzmir DTO seçimlerinde tarafsız kalacağına olan inancım hiçbir şekilde değişmedi. Bu konuda Sayın Arkas’ın yapacağı açıklamayı merakla bekliyorum.

Geza Dologh’un yeniden başkan seçilmesi demek, İzmirli denizcilerin kabuğuna çekilmesi ve İzmir kentinde denizciliğin kordonda yapılan Kabotaj Etkinliklerinin dışına çıkamaması demektir.

Diğer taraftan İstanbul İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Geza Dologh’a oy istemek için İzmirli denizcileri tek tek aradığı yakından takip ediliyor.

Sektörün ağabey misyonunda olan değerli denizcilerin, İzmir’i, İzmirlilere bırakması gerekir. Bu seçimde İzmirli, İzmir'in nefes alması konusunda gerekli hassasiyeti gösterecektir.

Sevgi ile kalın…

İlgili Köşe Yazısı

https://www.denizhaber.net/Yazar/recep-canpolat/87/izmir-dtoda-degisimin-zamani-geldi.html

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
KAPT. ATİLLA KOCATAŞ
04 Şubat 2009 Çarşamba 17:27
Başaracağına inanıyorum.
Sayın Geza Dologh misyonunu tamamlamanın gönül huzuru içinde bu kutsal bayrağı daha da yukarılara taşıma inancında olan sayın Müh.Hakkı Toros'a teslim etmelidir.
Ben bir denizci ve sektörün içinden gelen bir birey olarak Sayın Delogh'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor; Sayın Hakkı Toros'a tüm sektörümüzün sahip çıkacağına inanıyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
Kapt. Atilla KOCATAŞ
85.108.91.7
Bir taraf
04 Şubat 2009 Çarşamba 12:23
Tarafsız kalmak ismi yüceltir
Lucien beyin tarafsız kalması, Arkas ismini yüceltir. Böyle kulis faaliyetlerine girerek isminin rencide edilmesini istemez.
88.233.14.181
İzmirli denizci
04 Şubat 2009 Çarşamba 12:20
Arkas tarafsız olabilir mi?
Sayın Lucien Arkas bu konuda tarafsız olabilir mi? Geza Lucien Beyin danışmanı ve Arkas'ın listesinden aday...
88.233.14.181
Niyazi Alptürk
04 Şubat 2009 Çarşamba 10:17
Canpolat taraf mı?
Sayın Recep Canpolat bu konuda taraf mıdır? Kimin demokratik seçim hakkını ne yönde kullanması gerektiğini telkin etmek, demokratik ve tarafsız bir yaklaşım mıdır?
212.175.21.146
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim